2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fokozatosan újra nyitnak a kisposták

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42893"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_256.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="71" /></a></span> <p>A Magyar Posta, összhangban a kormányzati törekvésekkel, kiemelt helyet szán a kistelepülések fejlesztését szolgáló programoknak és a 2003-2004-ben megszüntetett kisposták fokozatos újranyitását tervezi ott, ahol erre a helyi közösség is igényt tart. </p><p>

 image1 256.thumbnail

A Magyar Posta, összhangban a kormányzati törekvésekkel, kiemelt helyet szán a kistelepülések fejlesztését szolgáló programoknak és a 2003-2004-ben megszüntetett kisposták fokozatos újranyitását tervezi ott, ahol erre a helyi közösség is igényt tart.

 image1 256.thumbnail

A Magyar Posta, összhangban a kormányzati törekvésekkel, kiemelt helyet szán a kistelepülések fejlesztését szolgáló programoknak és a 2003-2004-ben megszüntetett kisposták fokozatos újranyitását tervezi ott, ahol erre a helyi közösség is igényt tart.

Újranyitás azokon a kistelepüléseken várható, ahol az elmúlt években a mobilposta program kapcsán került sor postabezárására és ahol a lakosságszám jellemzően 300 és 600 között van.

A 2003-2004-ben bezárt kisposták újranyitása kapcsán, a postai szolgáltatások iránti igények és az önkormányzati közreműködés lehetséges formáinak összehangolása érdekében a Magyar Posta párbeszédet kezdeményezett az országos önkormányzati szövetségekkel* és az önkormányzatokkal. A kistelepülések postái újranyitásának ütemét a soron következő egyeztetések eredményei és társaságunk lehetőségei együttesen szabják meg.

Ahol a helyi közösség számára bevált a mobilposta szolgáltatás, ott ez megmaradhat a jövőben is.

Az újranyitott postákon a hagyományos postai szolgáltatásokon túl folyószámla-kezelést, fiókbérletet, a pénzügyi termékközvetítés bővebb kínálatát, valamint széles kereskedelmi termékválasztékot nyújtunk és elektronikus szolgáltatások bevezetését is tervezzük.

Az első újranyitó kisposták:

  • 1. Küngös, Veszprém megye (2010. augusztus 30.)
  • 2. Semjén, Borsod-Abaúj-Zemplén megye (2010. szeptember 14.)
  • 3. Sárkeszi, Fejér megye (2010. szeptember 20.)
  • 4. Vadna, Borsod-Abaúj-Zemplén megye (2010. szeptember 24.)
  • 5. Tornanádaska, Borsod-Abaúj-Zemplén megye (2010. szeptember 28.)

* Magyar Faluszövetség, Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége, Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége, Magyar Önkormányzatok Szövetsége, Megyei Jogú Városok Szövetsége, Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.