2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Biztonságos internetezés ingyen: itt a ClearCloud

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/42891"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/clearcloud1.thumbnail.jpg" border="0" alt="ClearCloud hibaüzenet: a weboldal fertőzött" title="ClearCloud hibaüzenet: a weboldal fertőzött" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>ClearCloud hibaüzenet: a weboldal fertőzött</strong></span></span>A Sunbelt Software, a GFI Software része bejelentette a díjmentes, magánszemélyeknek és vállalatoknak is ingyenesen elérhető ClearCloud antimalware DNS szolgáltatást. </p><p> 

clearcloud hibaüzenet: a weboldal fertőzöttClearCloud hibaüzenet: a weboldal fertőzöttA Sunbelt Software, a GFI Software része bejelentette a díjmentes, magánszemélyeknek és vállalatoknak is ingyenesen elérhető ClearCloud antimalware DNS szolgáltatást.

 

clearcloud hibaüzenet: a weboldal fertőzöttClearCloud hibaüzenet: a weboldal fertőzöttA Sunbelt Software, a GFI Software része bejelentette a díjmentes, magánszemélyeknek és vállalatoknak is ingyenesen elérhető ClearCloud antimalware DNS szolgáltatást.

 

A ClearCloud minden egyes domaint ellenőriz, amivel a felhasználó számítógépe, vagy okostelefonja kommunikálni próbál: akár böngészés során megnyitott honlapról, emailben szereplő linkről, vagy bármelyik program felhasználó számára rejtett kommunikációjáról legyen szó. Böngészés közben így a felhasználó nem lesz képes megnyitni azokat az ártalmas weboldalakat, amelyek károkozót töltenének le a számítógépre.

A ClearCloud egyúttal azt is megakadályozza, hogy a kémprogramok az összegyűjtött bizalmas adatokat, például jelszavakat, bankkártya számokat, szoftverlicenc kulcsokat továbbítsanak illetéktelenek kezébe, továbbá a különféle károkozók nem tudják frissíteni magukat, ha elveszítik a kapcsolatot a vezérlőszerverrel. A trójai programok kéretlen működését is megakadályozhatja a rendszer, a káros szerverektől távoltartva a felhasználó okostelefonját és számítógépét egyaránt. A ClearCloud természetesen nem akadályozza meg a biztonságos szoftverek kommunikációját, így például a Microsoft Office, az Acrobat Reader frissítését és még több mint egymillió, a Sunbelt által folyamatosan ellenőrzött program továbbra is akadálytalanul kapcsolódhat a központi update portálhoz.

Hogyan működik?

A böngészés során a felhasználó által begépelt, vagy linkre kattintva megnyitott honlap címét a rendszer elküldi a ClearCloudnak, amely ellenőrzi DNS adatbázisában, hogy a felkeresni kívánt honlap szerepel-e a káros weblapok listáján. Amennyiben a DNS keresés negatív eredménnyel jár, a ClearCloud visszaküldi a honlapot tartalmazó szerver numerikus IP címét, s a böngésző ehhez kapcsolódva már meg tudja nyitni a kívánt oldalt – mindebből a felhasználó semmit sem vesz észre, hiszen a keresés néhány tizedmásodperc alatt megy végbe. Ha a DNS keresés szerint a felkeresni kívánt honlap megnyitása káros lehet – kémprogramok, rootkitek települhetnek a felhasználó számítógépére, vagy a honlap illegális tevékenységben, például adathalászatban vesz részt -, a ClearCloud blokkolja a böngészőben a honlap megnyitását és a fenti hibaüzenettel értesíti a felhasználót a veszélyről. A ClearCloud frissítéseit a VIPRE Antivirus Premium webszűrőjéhez hasonlóan a Sunbelt ThreatTrack biztosítja, amely a SunbeltLabs által naponta többszázezres nagyságrendben elemzett új vírusminták, károkozók és weblapok adatai alapján készül. Ha a felhasználó mindenképpen szeretné megnyitni az adott honlapot, akkor a ClearCloud egy kattintással is kikapcsolható.

Hogyan használható?

A ClearCloud minden PC-n, Mac-en, illetve operációs rendszertől függetlenül okostelefonon telepíthető, valamint az összes otthoni és vállalati routeren egyszerűen beállítható. Az ingyenes, rendkívül hasznos plusz biztonsági réteg minden tűzfal és vírusvédelem hatékony kiegészítőjeként az internethasználatot egy gyors beállítással sokkal biztonságosabbá teszi; beállításához a www.sunbelt.hu/ClearCloud nyújt részletes segítséget.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.