2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Pozsonyi Piknik Budapesten

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42889"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ppiknik_logo.thumbnail.jpg" border="0" width="92" height="100" /></a></span> <p>A nyár vége fele, augusztus utolsó napjaiban tartották meg Újlipótváros második nagy piknikjét a Pozsonyi út környékén. Köszönhetően a Pozsonyi Piknik Egyesületnek és mindazoknak, akik a létrejöttében segítséget nyújtottak a lokálpatriotizmus ezen kikapcsolódást és szórakozást nyújtó megvalósulásához. </p><p>

 ppiknik logo.thumbnail

A nyár vége fele, augusztus utolsó napjaiban tartották meg Újlipótváros második nagy piknikjét a Pozsonyi út környékén. Köszönhetően a Pozsonyi Piknik Egyesületnek és mindazoknak, akik a létrejöttében segítséget nyújtottak a lokálpatriotizmus ezen kikapcsolódást és szórakozást nyújtó megvalósulásához.

 ppiknik logo.thumbnail

A nyár vége fele, augusztus utolsó napjaiban tartották meg Újlipótváros második nagy piknikjét a Pozsonyi út környékén. Köszönhetően a Pozsonyi Piknik Egyesületnek és mindazoknak, akik a létrejöttében segítséget nyújtottak a lokálpatriotizmus ezen kikapcsolódást és szórakozást nyújtó megvalósulásához.

A honlapon, a http://pozsonyipiknik.hu/ webcímen, olvasható becslés szerint mintegy tízenötezren lehettek a programok java részét felsorakoztató, 2010. augusztus 28.-i, szombati napon. De talán nem is ez a leglényegesebb adat, mivel egészen biztosan nem lehet megmondani a pontos adatokat arra nézve, hogy egy reggeltől estig zajló eseménysorozaton hányan is voltak ott. Különösen, mivel valószínűleg többen többször is megfordultak a piknik helyszínén.

Ahogy maga a programsorozat is már előző nap elkezdődött, mivel például a filmvetítések sora is elindult pénteken az Odeon-Lloyd moziban. A nyitófilm a „Ripacsok" volt, és a vetítések még vasárnap délután is várták a közönséget. A teljes programválaszték az említett honlapon megtalálható, és egy-egy program kiragadása talán nem is volna méltányos. Éppen azért, mert a kerület lakossága, vagy a messzebbről érkezők közül mindenkinek más és más lehetett az, ami elnyerhette tetszését. Ami talán jó lett volna az az, ha a helyszínen könnyen elérhető lett volna a részletes program. De még az sem kizárt, hogy csak a sorok írójának kerülte el a figyelmét, mivel a honlapon a színpadon kívüli események is teljes felsorolást kaptak.

A helyi lakosok pedig kis füzetképben kaptak tájékoztatást a programokról, támogatókról. S ha már a tájékoztatásról szó esett érdemes egy, a programon kívüli jelenségre is figyelmet fordítani. A honlapon ugyanis külön menüpontot fedezhet fel az olvasó, melynek a címe is „Elszámoló". Mögötte pedig tényleges adatokat, és azok érvényességi idejét is megtalálhatja bárki. Ez pedig igazán lehetne példamutató kezdeményezés szinte bármelyik rendezvény esetében.

De úgy ennek a rendezvénynek, mint bármely más hasonlónak a jelentősége sokkal inkább a lakóhely iránti pozitív elfogultság növelése. Legyen az akár egy kerület szűkebb, mint a város iránti tágabb elfogultság, mely nélkül sokkal nehezebb lehet megélni a mindennapokat. Ezért csak drukkolni tudunk a következő hasonló rendezvények sikeréért, és azért, hogy legközelebb se legyen olyan lakossági bejelentés, mely mondjuk kivizsgálásra érdemesnek érzi a rendezvény okozta útfelületi kopásnövekedés káros hatását az időjárás-változásra. Majd ezt követően, és ezért a rendezvénynek, mint olyannak, a kerül, amibe kerül alapú betiltását kezdeményezve.

Simay Endre István

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.