A Common Purpose, a világ egyik legismertebb vezetőfejlesztő szervezete. Ebben az évben – amely egybeesik a szervezet magyarországi elindulásának 5. évfordulójával – arra hívják fel a világ vezetőit, hogy 2011. október 10-én, a nemzetközi Common Purpose napon valami olyan dolgot tegyenek, amely teljesen elüt a napi rutintól, amelyet még sohasem próbáltak.

 

A Common Purpose, a világ egyik legismertebb vezetőfejlesztő szervezete. Ebben az évben – amely egybeesik a szervezet magyarországi elindulásának 5. évfordulójával – arra hívják fel a világ vezetőit, hogy 2011. október 10-én, a nemzetközi Common Purpose napon valami olyan dolgot tegyenek, amely teljesen elüt a napi rutintól, amelyet még sohasem próbáltak.

 Ebbe beletartozhatnak olyan egyszerű dolgok, mint például ebéd egy ismeretlennel vagy egy eddig nem ismert útvonal kipróbálása, de akár olyan hosszabb távú feladatok is, mint egy új üzleti terület felfedezése, egy nem szakmába vágó konferencián való részvétel vagy egy példanélküli projekt elkezdése. A cél egyszerű: felrúgni a napi álmosító rutint és energiát, ötleteket, inspirációtnyerni az újszerű élmények által.

 A Common Purpose hisz abban, hogy azáltal, hogy az emberek kilépnek komfortzónájukból, és új szempontokkal szembesülnek, új tapasztalatokkal gazdagodnak, hatékonyabb vezetőkké válnak nemcsak a munkahelyükön, hanem a társadalomban is.

 A szervezet ezért hirdette meg a Common Purpose Fordított Nap-ot 2011. október 10-ére. Október 5-ig éjfélig Facebook oldalukon (www.facebook.com/CommonPurposeMagyarorszag) várják az ötleteket, vállalásokat, hogy ki miként . A megvalósult ötleteket dokumentálják és még az év végéig kiállítást rendeznek az elkészült fotókból, videókból. (A dokumentáció lehet, hogy majd online történik, úgy kellene megfogalmazni, hogy ez ne legyen félreéthető)

 Nemzetközi szinten már érdekes vállalások történtek: egy londoni cégvezető például egy napra átveszi kedvenc éttermének vezetését, egy fokvárosi iskolaigazgató pedig a helyi bankvezető mellé szegődik egy napra. Élményeiket a saját belső – Common Purpose – közösségi oldalukon osztják meg, ahova Németországtól Indián keresztül Dél-Afrikáig  rendszeresen bejelentkeznek új ötletekért, inspirációért a programot elvégzettek.

 Magyarországon olyan vezetők csatlakoztak a Common Purpose-höz és közelebbről az 2011. október 10-i Fordított Nap-hoz, mint Bartók János, az Aviva vezérigazgatója:

 "Hiába hisszük, hogy széles körből tudunk információkhoz, benyomásokhoz jutni, az sajnos sosem elég. Érdemes megkockáztatni néha, hogy akár fájdalmas impulzusok érhetnek minket, ha időt szánunk másokkal való véleménycserére. Nem szabad viszont abban sem reménykedni, hogy ez önmagától is megvalósulhat. Engedjük meg, hogy ez szervezetten történhessen!"

 A Common Pupose Magyarország vezetője, Svékus Márton hisz abban, hogy az újszerű dolgok megtapasztalása az egyik legjobb tanulási, fejlődési mód:

 „Szédítő sebességgel változik a világ körülöttünk, egyre komplexebb lesz. Ha nem fejlődünk folyamatosan, és nem próbáljuk meg megérteni, hogy mások szemével miként működik a világ, le fogunk maradni. Ezért fontos, hogy néha kilépjünk a megszokott kerékvágásból, a komfortzónánkból, akár annak árán is, hogy hátrébb sorolunk egy fontos teendőt. Meglepődve fogjuk tapasztalni, mennyire megéri. Minél radikálisabban mást teszünk, mint a megszokott, annál nagyobb az esélye annak, hogy valami egészen váratlan helyről kapunk egy ötletet, egy megoldást, inspirációt egy régen rágott vagy halogatott problémára. Azt, hogy az innováció alapja a rutintól való eltérés, az igazán sikeres vezetők már tudják, de mi azon dolgozunk, hogy elvigyük ezt a tudást a szervezetek többi szintjére, sőt: ki a céges világból, hogy a nonprofit és az állami, önkormányzati vezetők is tudják hasznosítani ezt a különleges tanulási formát."

 A Common Purpose programjai a legkülönbözőbb szektorok, szakmák és szervezetek vezetőit hozzák össze, hogy a saját buborékjukból kilépve, akár meglepő helyzetekben ismerhessék meg környezetüket és újfajta módon fejleszthessék vezetői készségeiket. Ezek a különleges vezetőképző programok arra koncentrálnak, hogy a résztvevők jövőképét, döntéshozó-képességét és befolyását megerősítsék – lehetővé téve számukra azt, hogy olyan helyeken is változásokat tudjanak kezdeményezni és levezényelni, ahol nincs formális pozíciójuk. A programjainkat elvégzett vezetők nagyban gondolkoznak, hatékonyabban építenek hálózatokat maguk körül, és eredményesebben kezdeményeznek változásokat a környezetükben. Ahhoz pedig, hogy sikeresebbek legyenek a munkájukban, együtt kell tudniuk dolgozni a környezetükben levő, más hátterű vezetőkkel. Így csökken a partikuláris érdekek mentén kialakuló feszültség, az egymás mellett elbeszélés, és a másokra mutogatás, ugyanakkor növekszik a felelősségvállalás, mind egyéni, mind szervezeti szinten, és az elindított társadalmi változások pedig sikeresek lesznek. Ez a Common Purpose végső célja.

 Számtalan nemzetközi példa bizonyítja, hogy azok az üzleti vezetők, akik megjárták az állami szférát és a civil szerveződéseket is, kiugróan sikeresek lesznek, hiszen megértik a különböző célokért dolgozó csoportok motivációját, ismerik eszközeiket.

www.commonpurpose.org.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük