2024.február.27. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fordított vacsora

2 perc olvasás

forditott.jpgTízéves érettségi találkozó a „3 Huszár” étteremben. Huszonnégy fős osztályunkból tizenketten nézünk egymásra csodálkozva. Tényleg te vagy az? Hol vannak a többiek? Hát persze, a történelem viharai, rossz emlékek, házasságok, feledékenység, ilyen az élet. Az álmok néha valóra válnak, néha nem. A matek versenyeket nyert Peti francia tanár lett. Laci, az osztály mókamestere remekül rajzolt, festett. A Képzőművészeti Főiskolára készült. Most séf a „3 Huszár”-ban. Elégedett az életével. Gyerekek! Vendégeim vagytok. Különlegességet főztem nektek. Fordított vacsorát. Nézzétek meg az étlapot, ott van a tányérotok mellett. Megnéztük. A festett virágokkal díszített étlapon a következő állt:

 

Feketekávé

Desszert (vaníliás citromtorta)

Vaddisznópörkölt

Sült csirkemell Petőfi módra

Előétel (kaszinótojás, franciasaláta)

Erőleves

 

Kicsit fintorogtunk, de kíváncsian vártuk az ételeket. És jött a meglepetés. A feketekávés csészében bouillon, méregerős húsleves, tényleg feketéllett. A vaníliás citromtortának csak a formája volt tortaszelet alakú. Valójában finom, fetasajttal töltött rántott gombát ehettünk. Igazi ínyenc előétel. Vegyes körettel hozták a pörköltöt. A Petőfi mód azt jelentette, hogy a köret sárgarépa, zeller, ceruzabab volt. Piros-fehér-zöld. Az előételnek nevezett költemény gesztenyés alagutat rejtett, amelyen a tejszínhab valóban úgy nézett ki, mint egy igazi kaszinótojás. Az erőlevest már nem is találgattuk, tudtuk, ez lesz a feketekávé.

Az eset megtörtént, annyi tanúm van rá, amennyi csak kell. Fényképeket is őrzök a különleges vacsoráról. Az évszámot nem árulom el, csak annyit, nagyon régen volt…………..

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.