2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Forgatókönyv

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/89390"><img class="image image-preview" src="/files/images/sherlock-holmes-cimlap.jpg" border="0" width="490" height="635" /></a></span>Az Oscar-díj átadó gálaest után elhatároztam, hogy forgatókönyvet írok. Hátha megtetszik egy rendezőnek és bekerülök a filmtörténetbe. A helyszín Budapest. <p> 

sherlock holmes cimlapAz Oscar-díj átadó gálaest után elhatároztam, hogy forgatókönyvet írok. Hátha megtetszik egy rendezőnek és bekerülök a filmtörténetbe. A helyszín Budapest.

 

sherlock holmes cimlapAz Oscar-díj átadó gálaest után elhatároztam, hogy forgatókönyvet írok. Hátha megtetszik egy rendezőnek és bekerülök a filmtörténetbe. A helyszín Budapest.

 

I. rész. Két bűnbanda működik a városban. A Ravasz Ördögök fő tevékenysége védelmi pénzek beszedéséből áll, de nem vetik meg az uzsorakölcsönt és az orgazdaságot sem. A Mohó Sakálok utcai rablásra, pénzautomaták kiszakítására és autólopásra specializálták magukat. Egymás köreit sohasem zavarják.

 

II. rész. Megtörténik a baj. A sakálbanda véletlenül, vagy a hiányos információ miatt ellopja a főördög  20 millió forint értékű vadiúj, golyóálló üvegekkel ellátott Mercedes S 320-as kocsiját. A rafinált gengszterek pillanatok alatt megtudják kik a tolvajok. A főördög levelet ír a sakálok parancsnokának. Kedves Cimborám! Engem igazán nem érdekel, hogy öt, vagy hat Mercedesem van, de hogy pont tőlem lopjatok autót, azt etikátlannak és szemtelenségnek tartom. Kérlek benneteket, küldjétek vissza az autómat sértetlen állapotban még ma.

 

III. rész. Válasz nem érkezik. Erre négy ördög betör a sakálok egyik depójába, fegyvereket és feljegyzéseket visznek el, valamint egy pénzzel teli páncélszekrényt. A fősakál azonnal tudja, honnan fúj a szél. Nem érti a dolgot, de nem veszti el a fejét. Emberei bejárják a várost és az utolsó fillérig beszedik az ördögöket illető védelmi pénzeket, szám szerint százhúszmillió forintot.

 

IV. rész. Az ördögfőnök persze megint tudja ki a ludas. Birkatürelmű ember lévén még egy levelet ír a sakáloknak. Barátaim, mit tettetek? Elment az eszetek. Emlékeztetlek benneteket a bostoni maffiák küzdelmére 1929-ben, amikor is a halottak és sebesültek száma negyven körül volt és a város bandatagok özvegyeinek és árváinak sírásától volt hangos. Ha mi elkezdünk csatázni, valamennyien sittre kerülünk.

 

V. rész. Választ most sem jön. Erre merész lépés következik. A főördög bemegy az oroszlán barlangjába. Biztonságiak átkutatják, fegyvertelen. Miért nem kötsz velem békét? – kérdezi a sakálparancsnoktól. Milyen békét? Hát már két levelet is írtam ügyünkben. Ja, te voltál az? Bocs. Nem mertem felnyitni a borítékokat, féltem, hogy felrobbannak.

 

VI. rész. Nyolcfogásos közös vacsora a budapesti Hilton-szálló Mátyás termében. Koccintások. Happy End.

 

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.