2023.június.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új magyar kereskedőház nyílik Afrikában

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/89392"><img class="image image-preview" src="/files/images/suda-MMAP-md.preview.png" border="0" width="485" height="342" /></a></span>Új magyar kereskedőház nyílik Afrikában 2015. március 21-én. A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. támogatásával a Szudáni - Magyar Kereskedőház hivatalosan is megnyitja kapuit Kartúmban (Szudáni Köztársaság).</p> <p> 

suda mmap md.previewÚj magyar kereskedőház nyílik Afrikában 2015. március 21-én. A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. támogatásával a Szudáni – Magyar Kereskedőház hivatalosan is megnyitja kapuit Kartúmban (Szudáni Köztársaság).

 

suda mmap md.previewÚj magyar kereskedőház nyílik Afrikában 2015. március 21-én. A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. támogatásával a Szudáni – Magyar Kereskedőház hivatalosan is megnyitja kapuit Kartúmban (Szudáni Köztársaság).

 

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. képviselője, a Szudáni Köztársaság alelnöke, Magyarország kairói nagykövete, a Szudáni – Magyar Kereskedőház vezetője, valamint a Szudáni Kereskedelmi és Iparkamara elnökének köszöntőjével kezdődik a hivatalos megnyitó programja. Az eseményt március 22-én egy üzleti fórum követi, melynek célja a szudáni befektetési és üzleti környezet, a kiemelt ágazatok, illetve befektetésre alkalmas projektek bemutatása és a kereskedelemfejlesztés elősegítése. A kétnapos rendezvényen magyar és arab üzletemberek, a Szudáni Köztársaságba akkreditált diplomáciai testületek, valamint szudáni állami vezetők is részt vesznek.

 

Magyarország számára kiemelten fontos az új piacok, régiók fellelése és szorosabb együttműködés kialakítása, hiszen erősíteni kívánja üzleti kapcsolatait az afrikai kontinensen is. A Szudáni – Magyar Kereskedőház – amelyhez tartozik továbbá Líbia, Csád, Szomália, Eritrea, Etiópia, Dél-Szudán és a Közép-Afrikai Köztársaság – megnyitása nem csupán Magyarország és a Szudáni Köztársaság kereskedelmi (export-import) forgalmának növekedését tűzte ki célul, hanem a Kereskedőházhoz tartozó országok komparatív előnyeit kihasználva lehetővé kívánja tenni az áruk és szolgáltatások cseréjének megvalósulását Magyarországgal, és elősegíteni a kutatásban, a tudományban és az oktatásban rejlő tartalékok feltárását.

 

A Magyar Kormány politikája is ezt támogatja. Ennek egyik kiemelkedő állomása a Szudáni -Magyar Kereskedőház megnyitása volt, amely számos ágazatban biztosítja a lehetőséget az arab és afrikai üzleti világ és a hazai vállalkozások közötti kapcsolatfelvételre.

 

A hivatalos megnyitó második napja kiemelt témák köré szerveződik: a résztvevők a zöld energiák és megújuló energiaforrások, a turizmus, a mezőgazdaság és élelmiszeripar, az informatikai ágazat területén lehetséges együttműködésekről tárgyalnak.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.