2023.szeptember.23. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Stílusos szálloda költözik a vadregényes Körös partjára

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/89394"><img class="image image-preview" src="/files/images/hotel_2.preview.jpg" border="0" width="475" height="337" /></a></span>Az Alföld apró szegletében, a Körös túrtői holtágának közvetlen vízpartján hamarosan újra megnyitja kapuit a hotelként újjáépült mezőtúri Hercegasszony Birtok, amely a vidék és a stílus ötvözésével idézi fel a 30-as évek nemesi életének hangulatát.</p> <p> 

hotel 2.previewAz Alföld apró szegletében, a Körös túrtői holtágának közvetlen vízpartján hamarosan újra megnyitja kapuit a hotelként újjáépült mezőtúri Hercegasszony Birtok, amely a vidék és a stílus ötvözésével idézi fel a 30-as évek nemesi életének hangulatát.

 

hotel 2.previewAz Alföld apró szegletében, a Körös túrtői holtágának közvetlen vízpartján hamarosan újra megnyitja kapuit a hotelként újjáépült mezőtúri Hercegasszony Birtok, amely a vidék és a stílus ötvözésével idézi fel a 30-as évek nemesi életének hangulatát.

 

Távol az utaktól és a város zajától, a régmúlt idők egy szelete elevenedik meg fiatalos, modern köntösben. A Hercegasszony Hotel stílusos környezete virágos parkkal és gyümölcsös kertekkel tündököl az alföldi táj üde, zöld édenkertjeként. A május végén végén nyitó stílusos szállodáról már most látszik, hogy a hazai turizmus egyedi színfoltja lesz.

 

A Mezőtúr határában álló Hercegasszony kastély nevét egykori tulajdonosáról, Lelbach Irénről, Habsburg Albrecht főherceg feleségéről kapta, aki válásuk után ajándékként örökölte meg a mesés birtokot.

„Habsburg-Tescheni Albert Ferenc főherceg első házasságát 1930. augusztus 16-án kötötte a dél-angliai Brightonban. A Magyar Királyság londoni nagykövetének, Rudnói és Divékújfalui Dr. Rudnay Lajosnak elvált feleségét, a polgári származású Lelbach Irén Dórát (1897-1985) Lelbach János és Skultéty Ilma leányát vette feleségül. Ez a frigy a Habsburg-család házi törvényei szerint súlyosan rangon alulinak minősült. A feldühödött Frigyes főherceg kitagadta egyetlen fiát a családból és apai örökségéből. A főherceg hét évnyi együttélés után, 1937. június 1-jén Budapesten felbonttatta ezt a házasságát (egyházilag is). Feleségének búcsúajándékként megvásárolta a Mezőtúr-Pusztabánrévei kastélyt." (wikipedia)

 

A neobarokk stílusú kúria két hektáros összterületén közel 50 fő szállhat meg: 7 egyedileg berendezett szoba, és 10, konyhával felszerelt apartman szolgálja ki az igényeket négycsillagoshoz illő színvonalon. A megszokottnál nagyobb wellness részlegben jakuzzi, úszómedence, finn- és infraszauna nyújt különleges, stresszoldó élményt a 21. század, urbanizmusban megfáradt emberei számára, akik pár napra elmenekülnének a város zajától.

Az étteremben helyi gasztronómiai specialitásokkal fokozzák majd a stílusos vidék feledhetetlen élményét, amit nyáron óriási grillterasz tesz teljessé.

 A Hercegasszony Hotel a Kőrös holtágának közvetlen partján, hatalmas gyümölcsfák árnyékában, az egykori hercegasszony nemesi életének elegáns ízlésével, kényelmével és meghitt hangulatával nyitja kapuit május végén.

 

Hercegasszony Hotel

Mezőtúr

Hercegasszony útja 1.

 

www.hercegasszony.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.