2009. Augusztus 31-ig bárki megszerezheti a Forma 1 nagydíjak hivatalos pezsgőjének egy különleges palackját, az utazó cirkusz celebritásainak aláírásaival. A befolyó összeggel az ital gyártója, a Pernod Ricard a közlekedés biztonságának javítását támogatja.

 

2009. Augusztus 31-ig bárki megszerezheti a Forma 1 nagydíjak hivatalos pezsgőjének egy különleges palackját, az utazó cirkusz celebritásainak aláírásaival. A befolyó összeggel az ital gyártója, a Pernod Ricard a közlekedés biztonságának javítását támogatja.

A francia pezsgő, a champagne világszerte fogalom. Köztük is talán leghíresebb szerte a földgolyón a nagymultú G.H. Mumm Cordon Rouge, amely 2000 óta a Forma 1-es nagydíjak hivatalos pezsgője, amelyből a futamok dobogós helyezettjei egy-egy palack 3 literes palacknyit locsolnak szét a díjak átadása után. Az idei Magyar Nagydíj alkalmából a G.H. Mumm Cordon Rouge hazai forgalmazója, a Pernod Ricard Hungary jótékonysági árverést hirdet, amelyen egy egyedi 3 literes palack, címkéjén a 2008-as Magyar Nagydíj első, második és harmadik helyezettjeinek kézjegyével talál gazdára, a licitálók között.

Ha valaki szívesen átérezné a nagydíj győzelmi hangulatát, most itt az alkalom, hogy a bajnokok pezsgőjét magénak tudja. 2009. Július 24-től bárki licitálhat, aki szívesen fogyasztaná el győzedelmi hangulatban a legendás G.H. Mumm champagne-t, vagy akár relikviaként szeretné megőrizni a tavalyi budapesti futam dobogósainak aláírásával ellátott francia pezsgőt. A közel egy évtizede a Forma 1 hivatalos italaként ismert extra méretű, 3 literes (jeroboam) palackra a http://www.mumm.hu/ oldalon lehet ajánlatot tenni. A licit 50 000 forintról indul. A forgalmazó, a Pernod Ricard Hungary nagy érdeklődésre számít, így a palack végső ára akár több százezer forintig is emelkedhet.

A Pernod Ricard világszerte a felelős és mértékletes alkoholfogyasztásért folytatott kampány egyik élharcosa. Számukra kiemelt fontosságú, hogy az alkoholos italok élvezete soha nem párosulhat járművezetéssel. Ezen törekvések szellemében a Heikki Kovalainen, Kimi Räikkönen és Timo Glock által dedikált palack árverezésén befolyt összegből a cég a Global Road Safety Partnership nemzetközi egyesületet támogatja. E non-profit szervezet az adott országok kormányzati munkáját támogatja, a közlekedésbiztonság javítása érdekében.

Az árverést a francia márka nagykövete, Thomas Lignier Úr hirdette meg, a Magyar Nagydíj kísérő rendezvénye, a Hungaroring Fest (http://www.hungaroringfest.com/) keretein belül. A Budai Várban július 23-26 között zajló fesztiválon a látogatók meg is kóstolhatják a G.H. Mumm pezsgőjét, amely Franciaország azon területéről származik, amelynek habzó itala az egyetlen a világon, ami a champagne elnevezést viselheti

Steiner Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük