2014-ben         Frankfurt        ismét   változatos       programok egész sorozatával csalogatja a látogatókat. Legyen az sportmérkőzés, látványos kiállítás, vagy hagyományos nemzeti ünnepély: Majna városában mindenki talál kedvére valót.

 

2014-ben         Frankfurt        ismét   változatos       programok egész sorozatával csalogatja a látogatókat. Legyen az sportmérkőzés, látványos kiállítás, vagy hagyományos nemzeti ünnepély: Majna városában mindenki talál kedvére valót.

 

Az egyik ilyen csúcsesemény 2014-ben az u.n. "Museumsuferfest" azaz a Majnaparti Múzeumok Fesztiválja, ami jelenleg Európa egyik legnagyobb művészeti és kultúrális eseménye. Augusztus 29-től 31-éig hála a határokon túlra is kiterjedt óriási vonzerejének, a Majna partját ismét majd három millió látogató fogja felkeresni. A művészet, kultúra, zene és vendéglátás egyvelege, amihez az évente változó vendégország is hozzájárul, egy színes, nemzetközi és változatos programot ígér. A Majna partja tökéletes kulisszát nyújt ehhez az eseményhez, mivel nem utolsó sorban, itt található Németország és Európa egyik legjelentősebb művészeti és kultúrális múzeumsora. Frankfurt már évek óta kultúrvárosnak számít; alátámasztván ezt a sokoldalú és igényes programok. A kultúrális program egyik csúcspontja, a „Menyország, pokol, tisztítótűz" mely kiállításnak a Modern Művészeti Múzeum ad otthont 2014. március 1-jétől július 6-áig. Itt, a 22 afrikai országból származó 60 művész új megvilágításban mutatja be Dante Aligheri „Divina Comedia"-ját. A művészek számos festménnyel, fényképpel, szoborral, videómunkával és kiállítási installációval mutatják be az Isteni Színjáték három témájához tartozó alkotásaikat. A „Nacht der Museen" azaz a Múzeumok Éjszakáján Frankurt kultúrális sokoldalúságát lehet felfedezni. Június 7-én több mint 40 múzeum és számos galéria tartja nyitva kapuit késő estig egy különleges látogatásra invitálva: a rendes kiállításokon kívül rengeteg előadás, tárlatvezetés, workshop, zenei előadás, valamint szinpadi performanszok, táncbemutatók és különböző fogadások egészítik ki a programot.

 

Ha valaki inkább sportkedvelő, az Frankfurtban jelentős sporteseményekkel találkozik egész évben. 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és a nagy marathon a végére: az IRONMAN – European Championship lélegzetelállító kulisszák előtt egyedülálló hangulattal rendez világmérkőzést 2014. július 6-án. Nem mindennapi benyomást kelt majd a grandiózus célvonalhoz érkezés a frankfurti Römerbergen, ezernyi lelkes néző kíséretében. Szintén nagyszerű publikum buzdítja a futókat majd egy másik nagy sporteseményen, (a legrégebben megrendezett németországi városi marathonon) a BMW Frankfurt Marathonon 2014. október 26-án. A több mint 42 kilóméteres szakasz Frankfurt nevezetességeit érinti, úgymint a Messe (kiállítási központ), a Régi Opera vagy a Zeil. A nézők szórakoztatását számtalan változatos zenei és egyéb program biztosítja majd.

 

De a kertészetet és kulináris élvezeteket kedvelők is helyet találnak a Majna parti városban:

A Pálmák Kertje (der Palmengarten) a minden nyáron megrendezésre kerülő Rózsa és Fény Fesztivállal nyitja kapuit. A pompás rózsakert több mint 12.000 színes vágott rózsáit 2014. június 6-tól 9-ig csodálhatjuk meg. Különleges eseménynek számít majd a június 7.-ei fényünnep, a több ezer teamécses látványával, és a napot megkoronázó záró tüzijátékkal. A programot keretezik a  különböző gyermekfoglalkozások, előadások és koncertek.

 

A minden második évben Frankfurt  RheinMain-ban megrendezett nemzetközi fénykultúra fesztivált, a Luminale-t 2014. március 30-tól április 4-ig élvezhetjük  immáron hetedszerre. Több nyilvános- és magánépület homlokzatán, nevezetes tereken, nyilvános helyeken láthatóak majd a fényalkotások és fényművek a fesztivál során.

 

A kulináris kényeztetésről 2014. augusztus 8-tól 17-éig a látogatók      és      helybéliek      számára az Almaborfesztivál fog gondoskodni. A város szívében ünnepelhetjük meg kiadósan Frankfurt nemzeti italát: az almabort.          

Lehet   azt hagyományosan, vegyesen, vagy nyári koktélban is, ajánlva hozzá a régió finom specialitásait. Zenés színpadi program ad keretet a kikapcsolódódni vágyók estéjéhez és a jó társasághoz. A frankfurtiak kedvenc étele, a Grüne Soße (Zöld mártás) szintén méltó egy ünnepre: a 2014. május 10-től 17-ig tartó Grüne-Soße-Festival egy egyedi kulináris-kultúrális mérkőzést biztosít. Hét verseny-showban 49 gasztronómus igyekszik eltalálni a publikum szája ízét, és megnyerni a forrón vágyott Város Legjobb Zöld Mártása címet.

 

Az év végi fő esemény a határokon túl is híres Frankfurti Karácsonyi Vásár, mely egyike a legrégebbi karácsonyi vásároknak Németországban. 2014 november 26-tól december 22-ig az előkarácsonyi hangulatot teremti meg Frankfurt óvárosában. Mandula és puncsillatok kísérik a látogatót a karácsonyi ajándékok keresésében a standok között. Karácsonyi díszben álló forraltbor árusok,  helybéli és nemzetközi finomságok járulnak hozzá a jó hangulathoz a Römerbergen és a Szent Pál templom terén.

 

Az egész éves programokról  mindent megtalál a Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main által kiadott „Frankfurt Events    2014" ingyenes kiadványában. Letölthető innen a cikk végén lévő linkről.