2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Friss albummal várja a tavaszt a Nyughatatlan!

2 perc olvasás

nyughat.jpgA populáris rockabilly-t játszó Nyughatatlan negyedik nagylemeze már kapható lesz a zenekar legközelebbi budapesti koncertjén, április 6-án, a Mika Tivadar Mulatóban.

 

A csapat debütáló albumán még Johnny Cash előtt tisztelgett különleges feldolgozás dalokkal, de a második, Jaj című korongon már megjelentek a saját, magyar nyelvű trackek is, amelyek egyfajta szintézisei az ’50-es évek ikonikus amerikai zenéinek és a magyaros, búval vigadó nótáknak. Majd 2016-ra egy egész lemeznyi új számmal örvendeztették meg a rajongóikat, a Földobom nevet viselő anyag tavaly arany lemezzé érett.

 

A Nyughatatlan negyedik, Elszökött a nyár című, 10 dalt tartalmazó albuma a napokban jelent meg.

 

„Rengeteg hatás érte a zenekart az elmúlt 8 évben, és mi is nagy változásokon mentünk keresztül. Azt érzem, hogy minden nagyon gyorsan történik, mintha túl akarnánk esni az előttünk álló feladatokon, pedig sokkal jobb lenne elidőzni és megélni azokat. A dalszerzés nekem segít ebben, megállítja az időt. Ugyanazzal a lelkesedéssel tudok örülni egy-egy új nóta megszületésének, mint tizenéves koromban. Azok a fellépések, ahol a friss szerzeményeinket mutatjuk be, sokkal izgalmasabbak és tartalmasabbak, mint egy átlagos buli szokott lenni. Az a jó, hogy most egy ilyen időszak következik, az új lemezről 4 dalt játszunk el a tavaszi koncertjeinken” – mesélte a lemezmegjelenés izgalmait Kovács Kornél, a zenekar énekes-gitárosa.

 

A Nyughatatlan legközelebb április 6-án, a budapesti Mika Tivadar Mulatóban lép színpadra, majd ezt követően bejárják az országot: a következő hetekben Szombathelyen, Szarvason, Sopronban, Hajdúszoboszlón, Miskolcon és Békéscsabán is zenélnek majd.

Az Elszökött a nyár elkészítését és a zenekar 11 állomásos tavaszi turnéját a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

www.youtube.com/watch?v=36MyOoRmItI

www.anyughatatlan.hu/zenekar.html

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.