Lenne kedved egy kis számítógépes múltidézéshez? Szívesen lennél gazdagabb egy távirányítós helikopterrel? Hát egy jó munkahellyel? Ha csak egy kérdésre is igennel feleltél, hétvégén a VirusBusternél — pontosabban a cég ideiglenesen a Gólyavár Konferenciaközpontban állomásozó kirendeltségén — van a helyed.

 

Lenne kedved egy kis számítógépes múltidézéshez? Szívesen lennél gazdagabb egy távirányítós helikopterrel? Hát egy jó munkahellyel? Ha csak egy kérdésre is igennel feleltél, hétvégén a VirusBusternél — pontosabban a cég ideiglenesen a Gólyavár Konferenciaközpontban állomásozó kirendeltségén — van a helyed.

Szombaton és vasárnap -2009.  szeptember 19-én és 20-án — a számítástechnika megszállottjai szállják meg az ELTE Múzeum körúti kertjében (vagyis a Trefort-kertben) álló patinás épületet, a Gólyavárat. Hogy miért? Jön az idei Hacktivity (http://hacktivity.hu/), saját szlogenje szerint a "felhasználóbarát IT biztonsági konferencia". Ha pedig a Hacktivity jön, a VirusBuster megy — mármint a találkozóra. Hogy miért? Mert ő felhasználóbarát IT biztonsági cég, ahol a szoftver "egyszerűen biztonságos".

Persze nemcsak a VirusBuster szoftvere lesz ott jó és könnyen kezelhető. Hanem például az az Xbox 360 Arcade és az a hozzá csatlakoztatható Guitar Hero szett is, amelyet a cég — a konferencia ezüst fokozatú támogatója — ajánlott fel a konferencia idei szakmai versenye, a Wargame fődíjául.

Újabb "nemcsak": nemcsak a Wargame-en lehet nyerni a VirusBustertől, hanem a kft. standjánál is. Többszörösen is próbára teheted itt a szerencsédet. Először is dárdákat hajíthatsz, s ha ügyes vagy, vírusvédelmi szoftver üti a markod. És vajon tudod-e, mivel szórakoztatta a 2005-ös Cisum.A vírus az áldozatát? Lehülyézte, fityiszt mutatott neki, káromkodott vagy elénekelte az amerikai himnuszt? Ha tudod a helyes választ erre és még kilenc másik kérdésre — no meg mázlid van –, akkor bezsebelheted a kvízdíjat, egy távirányítós helikoptert. A legtöbbet persze az nyerheti, aki állásra jelentkezik a VirusBuster standjánál… Igen, azt is lehet.

És akkor még nem szóltunk a bevezetőben beígért futurista retróról. Nos, képzelj el egy Commodore 64-est! Nem tudod elképzelni, mert azt se tudod, mi az? No, akkor különösen érdemes eljönnöd. Valamikor a személyi számítástechnika hajnalán ezzel a — nemes egyszerűséggel C64-ként emlegetett — géppel álmodott minden billentyűbúvár. Most az álomjelleget a VirusBuster által megálmodott futurista külső fogja kölcsönözni egy, a standon kiállított C64-esnek — amelyen játszhatsz is!

Mindez neked smafu, mert nem játszani jönnél a Hacktivityre, hanem mint komoly érdeklődő? Netán vállalatot, állami intézményt képviselsz a rendezvényen? Ez esetben ne csak a standhoz gyere, hanem az előadóterembe is kukkants be! A szombati ebédszünet utáni első előadást Szappanos Gábor, a VirusBuster víruslaboratóriumának vezetője tartja, "A webes támadások anatómiája" címmel. A világszerte elismert szakember bemutatja az ehhez a támadástípushoz kapcsolódó komponenseket és valós támadás felgöngyölítésével konkrétan is végigköveti a folyamatot a fertőzött oldal meglátogatásától a számítógép teljes megfertőződéséig.

U.i.: Adhatunk egy tippet? Aki biztos benne akar lenni a kalapban a helikopter sorsolásakor, az kukkantson be a http://www.virusbuster.hu/-ra és olvassa el ennek a hírnek a webes kiadását.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük