Az Egerek és emberek című Steinbeck színmű november óta látható a Békéscsabai Jókai Színházban. A darabba menhelyről beválogatott (lásd: http://euroastra.hu/node/85476) Johnny kutya országos ismertségre tett szert és a gazdáját kereste. Végre megtalálta!

 

Az Egerek és emberek című Steinbeck színmű november óta látható a Békéscsabai Jókai Színházban. A darabba menhelyről beválogatott (lásd: http://euroastra.hu/node/85476) Johnny kutya országos ismertségre tett szert és a gazdáját kereste. Végre megtalálta!

 

A békéscsabai állatmenhelyről Pataki András rendező által kiválasztott Johnny novemberben került a Békéscsabai Jókai Színházhoz. Azóta már több alkalommal játszotta az Egerek és emberek című színműben a Candy kutyája szerepét, Kovács Frigyes Jászai díjas színművész „partnere" lehetett, – tájékoztatott Ragány Misa marketing- és sajtóreferens.

 

Johnny miközben próbált, játszott és a gazdáját kereste, országos hírnévre tett szert: több nyomtatott és elektronikus média felület is foglalkozott vele, a színház honlapján vezetett blogját pedig ezrek olvasták. A társulat is hamar megszerette, amerre járt, mindenkitől kapott egy-egy simogatást az aranyos kutyus. Végül sikeres lett a Jókai Színház kezdeményezése: sikerült gazdát találni egy menhelyi kutya számára.

 

A békéscsabai Nagy Sándor úgy döntött, hogy Johnny a legmegfelelőbb karácsonyi ajándék az édesanyja, Erzsike néni számára. Erzsike néni korábbi házi kedvence nemrégiben távozott az örök vadászmezőkre, ezért nagyon örült Johnnynak. A barátság nagyon hamar kialakult kettőjük között, sokat játszanak és sétálnak, úgy tűnik nagyon jó helyre került Jaminába (Békéscsaba városrésze) a színészkutya. Nagy Sándor azt is felajánlotta, hogy a további előadásokra behozza Johnnyit a munkahelyére, a színházba.

 

Az Egerek és emberek című Steinbeck színmű előadása kapcsán hirdetett kutya válogatást a teátrum. A Candy kutyája szerepére több önként jelentkező is akadt a Csabai Állatvédők Gyepmesteri telep és kutyamenhelyén, ahová több alkalommal is ellátogatott Pataki András, az előadás rendezője. A különleges feladatra olyan kutyára volt szükség, aki nyitott az emberekre, jól tanítható, aranyos, játékos, de fegyelmezett. Hosszas mérlegelés után a Jókai Színház stábja úgy döntött, hogy Johnny lehet a szerencsés kiválasztott.

 

„Nagyon örülök, hogy engem választott a rendező úr. Még nem voltam színpadon, de izgalmas kihívásnak tartom. Másfél éves, terrier keverék vagyok. Nem emlékszem, hogy miként kerültem az utcára. Egy kedves párt kezdtem követni, akik bevittek a Csabai Állatvédőkhöz, ahol nagyon jól bántak velem. Nagyon hálás vagyok, sokat segítettek, de örülök, hogy eljöhettem a menhelyről és kipróbálhatom magam színészként. Így talán vonzóbb lehetek a leendő gazdim számára, akinek nagyon várom a jelentkezését" – talán ezt mondta volna vágyakozva Johnny.

 

Úgy tűnik, hogy Johnny minden kritériumnak megfelelt. Ahogy megérkezett a színházba, bele is vetette magát a munkába: már az első napján fegyelmezetten próbált és böngészte a próbatáblát, hogy le ne késsen a következő jelenetről. Az viszont egy kis zavart okozott, amikor megugatta a saját tükörképét a próbateremben.

A társulat tagjainak gyorsan a szívébe lopta magát az aranyos kutyus, mindenki szerint igazán tehetséges és sokra hivatott. Jól érzi magát a színházban, de keresték azt a kedves színház- és kutyabarátot, akinél igazi otthonra lelhet Johnny, Békés megye első számú színészkutyája.

 

„Johnny, Candy kutyája illik a csapatba: szófogadó, engedelmes és csöndben van, és éppen úgy társra vágyik, mint a gazdája és sorstársai." (Niedzielsky Katalin)

 

Johnny! Ne feledd, az új évben is lesznek Egerek és emberek előadásaid! Mire az ügyelő bácsi bemondja a második figyelmeztetést, addigra legyél az öltöződben sminkben, jelmezben!

 

Az Egerek és emberek című Steinbeck színmű legközelebb 2015. január 10-én látható a Békéscsabai Jókai Színházban.

 

www.jokaiszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük