2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Geoportál alapú téradatinfrastruktúra fejlesztés

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/42106"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/fomi.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>EU támogatásból a Földmérési és Távérzékelési Intézet új földmérési és térképészeti térbeli adatszolgáltatásokat indít. <td valign="top"> </td>  <br />     <br />

fomi.thumbnailEU támogatásból a Földmérési és Távérzékelési Intézet új földmérési és térképészeti térbeli adatszolgáltatásokat indít. 

 

  
    

fomi.thumbnailEU támogatásból a Földmérési és Távérzékelési Intézet új földmérési és térképészeti térbeli adatszolgáltatásokat indít. 

 

  
    

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatásával a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) uniós támogatással közel 100 millió forintos térbeli adatszolgáltatási fejlesztést valósíthat meg. A közigazgatási szférában történő környezetvédelmi célú – amely hosszabb távon kapcsolódik az elektronikus kormányzathoz – informatikai rendszer (e-Környezetvédelem) segítségével Magyarország is közelebb kerül az unió által megkövetelt úgynevezett "INSPIRE" irányelv bevezetéséhez, amely egységes európai megvalósításával az egyes tagországok földmérési és térképészeti térbeli adatbázisai nemzetközileg is összekapcsolhatók lesznek.

A létrehozandó geoportál biztosítja a FÖMI által kezelt adatokhoz mind a közigazgatás, mind a gazdasági élet szereplői továbbá az állampolgárok  számára az interneten keresztül való hozzáférést. Az egyelőre  – a Közép-Magyarországi Régióra – Pest megyére és Budapestre korlátozódó fejlesztés sikere esetén a FÖMI tervezi a rendszer egész országra kiterjedő kibővítését is.

A rendszer tesztelése után az üzembe helyezésre várhatóan 2010. augusztus 30-án kerül sor ünnepélyes keretek között.

http://fomi.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.