A három éve tartó megbeszélések gyümölcse beérett, és 2009. május 21-én ünnepélyes keretek között írta alá Pintér Katalin a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatónője és a japán ICube cég ügyvezetője Mr.Takao Inoh a tokiói Gerbeaud nyitásáról és működéséről szóló szerződést, melynek köszönhetően 2009. június 17-én megnyitja első külföldi cukrászdáját a Gerbeaud, Tókió belvárosában, a Ginza vonzáskörzetében.

 

A három éve tartó megbeszélések gyümölcse beérett, és 2009. május 21-én ünnepélyes keretek között írta alá Pintér Katalin a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatónője és a japán ICube cég ügyvezetője Mr.Takao Inoh a tokiói Gerbeaud nyitásáról és működéséről szóló szerződést, melynek köszönhetően 2009. június 17-én megnyitja első külföldi cukrászdáját a Gerbeaud, Tókió belvárosában, a Ginza vonzáskörzetében.

A Gerbeaud Cukrászda Arany Szalonjában tartott aláírási ceremónián részt vett a japán nagykövet Shinichi Nabekura Úr, valamint Christian Mühlethaler svájci nagykövet Úr is, aki nagyon büszke arra, hogy Emil Gerbeaud genfi születésű.

Az ICube japán vállaltot Mr Ishibashi tulajdonos és Mr. Yamamura pénzügyi igazgató is képviselte az eseményen.

A Magyar Turizmus Zrt. japán képviselete nevében Kósa Bálint, a tokiói képviselet vezetője vett részt az aláíráson, aki maga is nagyban hozzájárult a Gerbeaud Tokió üzlet létrehozásában.

A tokiói Gerbeaud Cukrászda nyitásának rangját emeli, hogy a japán-magyar diplomáciai kapcsolatokat pontosan 140 évvel ezelőtt vette fel egymással a két ország, valamint hogy a Gerbeaud Cukrászda tavaly ünnepelte 150. születésnapját. Az üzlet nyitása, része az idén Japánban zajló Magyar Kulturális Évad is.

A 120 m2 alapterületű üzlet belseje teljes mértékben a budapesti cukrászda hangulatát fogja tükrözni. Ugyanazok az asztalok, székek és berendezési tárgyak lesznek, mint a Vörösmarty téri cukrászdában. A kínálat a tradicionális magyar süteményektől (Esterházy torta, Dobos torta, Gerbeaud szelet stb. ) egészen a teasüteményekig, kandírozott gyümölcsökig terjed. Több, mint egy évet tanult Magyarországon, a Gerbeaud Termelőüzemében az a japán cukrász, aki a tokiói üzlet pultjaira is készíti majd a magyar finomságokat. Tókióban Böléné Vlasics Gyöngyi -a Gerbeaud Kávéház igazgatónője – vezeti majd a cukrászdát, míg a japán cukrászok munkáját László Péter mestercukrász segíti.

A Cukrászda nyitása csak az első lépés a Gerbeaud Japán terjeszkedésében. Év végén egy édességbolt nyitását is tervezik – szintén Tokióban – ahol kiváló Gerbeaud csokoládékat és bonbonokat lehet majd kapni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük