2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Geröly Tamás 60 éves

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78926"><img class="image image-_original" src="/files/images/ger%C3%B6%20(1).jpg" border="0" width="463" height="305" /></a></span>2014. április 4-én 30 kiváló zenész-kollégával koncertezik a Fonóban. A remek jazzdobos, Geröly Tamás pályája során számos kiemelkedő formáció tagjaként muzsikált és muzsikál ma is. Szabados György, Dresch Mihály, Grencsó István, Tickmayer István, Ágoston Béla és sorolhatnánk a neveket, akiknek életművével a zenésznek és tanárnak egyaránt kiváló Geröly pályája összefonódott.</p> <p> 

2014. április 4-én 30 kiváló zenész-kollégával koncertezik a Fonóban. A remek jazzdobos, Geröly Tamás pályája során számos kiemelkedő formáció tagjaként muzsikált és muzsikál ma is. Szabados György, Dresch Mihály, Grencsó István, Tickmayer István, Ágoston Béla és sorolhatnánk a neveket, akiknek életművével a zenésznek és tanárnak egyaránt kiváló Geröly pályája összefonódott.

 

2014. április 4-én 30 kiváló zenész-kollégával koncertezik a Fonóban. A remek jazzdobos, Geröly Tamás pályája során számos kiemelkedő formáció tagjaként muzsikált és muzsikál ma is. Szabados György, Dresch Mihály, Grencsó István, Tickmayer István, Ágoston Béla és sorolhatnánk a neveket, akiknek életművével a zenésznek és tanárnak egyaránt kiváló Geröly pályája összefonódott.

 

A magyar jazz hőskora elevenedik meg a születésnapra készülődvén összeválogatott archív fotókon is, ez az a tudás, zenei tapasztalat ami Geröly nap mint nap továbbad tanítványainak.

A születésnapon a pályatársakkal együtt alakítják, alakul az este programja, és mivel free jazzről van szó, még nem tudhatjuk, merre….?

 

"Úgy látom sikerült megszerveznem a saját szülinapi meglepetésemet. Azért adtam a fejem erre a nem kis feladatra, mert meggyőződésem, hogy a zene, amit szolgálunk közreműködő barátaimmal, elvárja tőlem ezt a megnyilvánulási lehetőséget. Az együttlét mottója tálcán kínálkozik: SZABADULJUNK FEL!

Kiváló kollégáim… barátaim 30-35-en – olyanok is, mint Dresch Mihály… Baló István – önzetlenül elfogadták az invitálást. Köszönet érte, s a Fonónak is köszönet a baráti gesztusért!

Rövid /10-15-20 perces/ zenei villanások lesznek, uniós normáknak megfelelő átállásokkal. Tickmayer István Orleansból jön… az ő segítségével remélhetőleg Szabados Györgyöt is megidézhetjük.

Szeretem a drámát, a radikalizmust – nem a családban – a zenében. Ezért a POZSÁR-KOVÁCS-AJTAI-MIKLÓS QUARTET fellépése igazi ajándék lesz! A 70-es évek végén induló Binder Quartet /Dresch-Benkő-Baló/ óta most jelent meg a négy alaphangszeren négy egyformán radikálisgondolkodású fiatal kiválóság. 35 év… nem kis idő!

Szeretettel: Geröly Tamás"

 

A MENÜ:

1. Pozsár Máté /p/ Kovács Gergő /sax/ Ajtai Péter /b/ Miklós Szilveszter /dr/

2. Lakatos Ágnes /é/ Csuhaj B. Tibor /b/ Juhász Gábor /g/ Jeszenszky György

    Juhász Gábor – Csuhaj B. Tibor – Geröly Tamás

3. DOUBLE Weisz Q Weisz János /p/ Weisz Gábor /p/ Csizmás András /b/

    Szabó G. Hunor- Geröly Tamás

4. Zsemlye Sándor /sax/ Kovács Kovi /b/Geröly Mátyás /dr/ TRIÓ

5. Tiszavirág Q/ Bede Péter /ts/ Jász András /as/ Ajtai Péter /b/ Geröly Tamás

6. Vörös László QUARTET /p/ Strausz Eszter /ss, fl/ Csizmás András /b/ Geröly Tamás

7. Dél-Alföldi SAX. Együttes

   Ágoston Béla /sax/ Szokolay Dongó /sax/ dr. Burány Béla /sax/ Ajtai Péter /b/ Geröly

   Tamás

8. Geröly TRIÓ/ Geröly Tamás /dr/ Kovács Gergő /sax/ Ajtai Péter /b/ Kovács Tickmayer

   István /p/

 

SZÓLÓK-DUÓK

1. Kovács Tickmayer István /p/

2. Dresch Mihály, Baló István

3. Ávéd János /sax/ Sárvári Kovács Zsolt /dr/

4. Ágoston Béla /sax/ Szegő Dávid /dr/

5. Nesztor Iván /furulya, dr/ Geröly Tamás /dr, gardon/

6. Gombai Tamás /hegedű/ Geröly Tamás /gardon/

 

2014. április 4. péntek 19.00

Geröly Tamás 60 éves.

Koncertek 30 kiváló zenész-kollégával

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest, Sztregova u. 3.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OUATv2Q_sHU

http://www.fono.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.