2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gigaton díjak az ENSZ klímaváltozási konferenciáján a környezetfelelősséggel rendelkező nagyvállalatoknak

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56382"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_320.thumbnail.jpeg" border="0" width="69" height="100" /></a></span>A Schneider Electric Gigaton díjat kapott a működéséből fakadó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése terén tanúsított kiemelkedő üzleti szerepvállalásáért. A vállalat elsősorban az energiahatékonyság és az intelligens hálózat kifejlesztése terén vállalt vezető szerepéért bizonyult kategóriája legjobbjának a 2011-es Gigaton díjkiosztón, melyet december 3-án tartottak a dél-afrikai Durbanban. A Schneider Electric mellett elismerésben részesültek a Suntech, a Tesco, a Phillips, a Swisscom és a Centrica vállalatok is. </p> <p> 

A Schneider Electric Gigaton díjat kapott a működéséből fakadó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése terén tanúsított kiemelkedő üzleti szerepvállalásáért. A vállalat elsősorban az energiahatékonyság és az intelligens hálózat kifejlesztése terén vállalt vezető szerepéért bizonyult kategóriája legjobbjának a 2011-es Gigaton díjkiosztón, melyet december 3-án tartottak a dél-afrikai Durbanban. A Schneider Electric mellett elismerésben részesültek a Suntech, a Tesco, a Phillips, a Swisscom és a Centrica vállalatok is.

 

A Schneider Electric Gigaton díjat kapott a működéséből fakadó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése terén tanúsított kiemelkedő üzleti szerepvállalásáért. A vállalat elsősorban az energiahatékonyság és az intelligens hálózat kifejlesztése terén vállalt vezető szerepéért bizonyult kategóriája legjobbjának a 2011-es Gigaton díjkiosztón, melyet december 3-án tartottak a dél-afrikai Durbanban. A Schneider Electric mellett elismerésben részesültek a Suntech, a Tesco, a Phillips, a Swisscom és a Centrica vállalatok is.

 

A Gigaton díjra 25 vállalatot jelöltek, amelyek teljesítményét számos mérőszám alapján vizsgálták. Ilyen például az éves károsanyag-kibocsátás intenzitásának és mennyiségének csökkentése. A vállalati adatok a Carbon Disclosure Project Global 500 Report című jelentéséből származnak, amely a világ legnagyobb vállalatainak szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló törekvéseit vizsgálja.

 

A 2011-ben Gigaton díjat nyert Schneider Electric kiemelkedő törekvéseivel követendő példát teremtett a vállalati szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a fenntarthatóság elősegítése terén. A Carbon War Room bízik abban, hogy a nyertesek törekvései nem maradnak visszhang nélkül, és másokra is hatással lesznek" – mondta Jigar Shah, a Carbon War Room vezérigazgatója.

 

A Schneider Electric az energiahatékonyságra jelenleg a CO2-kibocsátás csökkentésének és a növekvő energiaszükségletek lassításának leggyorsabb, leggazdaságosabb és leghatékonyabb módszereként tekint. Folyamatos fejlesztései és megoldásai az épületek és ipari létesítmények energiahatékonyságának növelését célozzák. Mindemellett, a Schneider Electric az intelligens hálózatok kialakításával az energetikai kihívások egy másik területével is foglalkozik. A villamos hálózat számos korlátba ütközik: az energiaszükséglet folyamatosan növekszik, az infrastruktúra elöregedik vagy alacsony kapacitású, a telepeknek pedig eközben környezetbarát megoldásokat kell alkalmazniuk. Bár egyre több a megújuló energiaforrás, azok csak időszakosan és elszórtan érhetők el. A hálózatnak ezért nagy teljesítményű, intelligens informatikai infrastruktúrát magába építő villamos infrastruktúrává kell fejlődnie. Ez az úgynevezett „intelligens hálózat", amely az összetettebb környezetekben is folyamatosan biztosítja az egyensúlyt az energiatermelés és -fogyasztás között. A keresleti oldalon a háztartások és a vállalatok egyaránt egyre inkább energiahatékonnyá válnak, a kínálati oldalon a közművek (átvitel és elosztás) automatizáló és szabályozó rendszereket fejlesztenek.

 

„A Schneider Electric számára a károsanyag-kibocsátás csökkentése nem csupán egy környezetvédelmi cél, hanem egyben fontos üzleti szempont is. Ügyfeleink energiahatékonyságának elősegítésére és károsanyag-kibocsátásuk csökkentésére összpontosítunk, miközben mi magunk is ezen megoldásokat alkalmazzuk telephelyeinken. Amellett, hogy a fenntarthatóság megvalósítása iránt tett mindennapi erőfeszítéseink jótékony hatással vannak bolygónkra, fantasztikus üzleti lehetőséget is jelentenek" – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

 

A Gigaton Throwdown kezdeményezés vállalatokat, vállalkozásokat, politikai döntéshozókat és befektetőket ösztönöz az éghajlati válsággal kapcsolatos nagyszabású megoldások létrehozására. A Sunil Paul által 2007-ben alapított szervezet kutatások és díjak támogatásával oktatja és ösztönzi a magánszférát az éghajlati stabilitás elérésére. www.gigatonthrowdown.org

 

A 2011-es Gigaton díjkiosztó szervezői a Carbon War Room, a Carbon Disclosure Project és a Greenstar; fő közreműködői a Gigaton Throwdown, a World Climate Summit és a Greenbiz.

A nyerteseket egy 21 főből álló független testület választotta ki, amelynek tagjai többek között: Yvo de Boer, az UNFCCC korábbi vezérigazgatója, Dr. Rajendra Pachauri, az IPCC (Intergovernmental Panel for Climate Change, Éghajlat-változási kormányközi testület) elnöke, Sir Richard Branson, a Virgin elnöke, Kevin Conrad, Pápua Új-Guinea környezeti és klímaváltozási különmegbízottja és nagykövete, Prof. Jacqueline McGlade, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség vezérigazgatója, valamint számos vezető vállalat felsővezetői, politikusok és civil szervezetek képviselői.

 

www.gigaton-awards.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.