2013. március 11-én, 12 órakor a XX. kerületi Jahn Ferenc Kórház újszülött osztályán kerül sor annak a baba-mama szobának az átadására, melynek helyiségét a kórház biztosította, de felújítása, berendezése a Gólyahír Egyesület támogatásával jöhetett létre.

 

2013. március 11-én, 12 órakor a XX. kerületi Jahn Ferenc Kórház újszülött osztályán kerül sor annak a baba-mama szobának az átadására, melynek helyiségét a kórház biztosította, de felújítása, berendezése a Gólyahír Egyesület támogatásával jöhetett létre.

 

A kórház egy használaton kívüli szobát ajánlott fel az egyesületnek, akik azt felújították, kifestették, új linóleumot fektettek le, szanitert cseréltek. A családiasabb környezet elérése érdekében bútorokat is hoztak a szobába, függönnyel díszítették az ablakot, a falat pedig olyan gyermekek fényképével ékesítették, akik a Dél-Pesti kórházban születtek, és már az örökbefogadó családjukban élnek boldogan.

A szoba lehetőséget ad arra, hogy az örökbefogadó szülők, és az örökbefogadásra váró újszülött az első napokat meghitt, csendes környezetben együtt tölthesse, ismerkedhessenek.

Az esemény egyéb érdekessége, hogy az átadással egy időben is az osztályon várakozik egy örökbefogadásra váró kis leányzó és leendő szülei arra, hogy birtokba vehessék a Gólya-fészket. A kislány a 647. (idén a 14.) olyan baba, aki a Gólyahír Egyesület segítségével talált örökbefogadó szülőkre.

A Dél-Pesti Kórház azért kiemelkedő jelentőségű a Gólyahír Egyesület számára, mert Dr.Csákány M. Gyögy volt az, akinek pozitív hozzáállása segítette azt a légkört kialakítani, mely mára már természetes az ott dolgozók számára. Itt az örökbeadó kismamával törődnek, és nem elutasítják, megértést kapnak, és nem megvetést, figyelnek egészségükre, és lelkükre egyaránt. Nem utolsó szempont a kórház elhelyezkedése sem, hiszen ez van a legközelebb ahhoz a krízislakáshoz, mely Százhalombattán fogadja a krízishelyzetben levő kismamákat.

 

Az egyesületről

A Gólyahír Egyesület – melynek elnöke Mórucz Lajosné – 2000. március 11.-én, 13 éve alakul 32 alapító taggal. Az egyesület célja az újszülött gyilkosságok megelőzése, a krízisben levő terhes anyák megsegítése, és a nyílt örökbefogadásokban való közreműködés.

Az egyesületet reggel 6 és 22 óra között egy zöld számon lehet hívni, de ügyeleti telefonszámon éjjel-nappal elérhetőek, a telefonokat az egyesület önkéntes munkatársai fogadják. Vannak olyan hívók, akik terhességüket szeretnék megbeszélni, vannak, akik anyaotthonos elhelyezésben kérik a segítséget, és vannak, akik a szülés után örökbe szeretnék adni gyermeküket, így gondoskodva további sorsukról.

A Gólyahír Egyesület a nyílt örökbefogadások körvetítéséhez szükséges minisztériumi engedéllyel, és nagy tapasztalattal rendelkezik.

 

www.golyahiregyesulet.hu

http://www.facebook.com/golyahir

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük