2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gönci Barack Vigasság 2015. július 4-5. Boldogkőváralja

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/91998"><img class="image image-preview" src="/files/images/plaki_szponzornelkul.preview.jpg" border="0" width="452" height="640" /></a></span>Igényes, klassz, barátságos és családias. A vidék az utóbbi időben sorra bizonyítja, hogy van élet Budapesten és a Balatonon túl is. Van, de még milyen! Gondoljunk a noszvaji Glampingra, a Stílusos Vidéki Éttermiségre, az Anyukám Mondtára vagy a Gönci Barack Vigasságra - mind azt bizonyítja, hogy aki nem a muskátlis parasztromantikát, hanem a színvonalas és nagyon szivélyes, minőségi, értékőrző vendéglátást keresi, annak a magyar vidék csodákat tud kínálni. </p>  <p><em>

Igényes, klassz, barátságos és családias. A vidék az utóbbi időben sorra bizonyítja, hogy van élet Budapesten és a Balatonon túl is. Van, de még milyen! Gondoljunk a noszvaji Glampingra, a Stílusos Vidéki Éttermiségre, az Anyukám Mondtára vagy a Gönci Barack Vigasságra – mind azt bizonyítja, hogy aki nem a muskátlis parasztromantikát, hanem a színvonalas és nagyon szivélyes, minőségi, értékőrző vendéglátást keresi, annak a magyar vidék csodákat tud kínálni.

 

Igényes, klassz, barátságos és családias. A vidék az utóbbi időben sorra bizonyítja, hogy van élet Budapesten és a Balatonon túl is. Van, de még milyen! Gondoljunk a noszvaji Glampingra, a Stílusos Vidéki Éttermiségre, az Anyukám Mondtára vagy a Gönci Barack Vigasságra – mind azt bizonyítja, hogy aki nem a muskátlis parasztromantikát, hanem a színvonalas és nagyon szivélyes, minőségi, értékőrző vendéglátást keresi, annak a magyar vidék csodákat tud kínálni.

 

A legbarackosabb buli

A Gönci Barack Vigasság meglepő módon a gönci barackról szól. Látszólag. Mert sokkal többről van itt szó, mint a vidék legjobb éttermeinek barackos ételeiről, a legkiválóbb barackpálinkáról, bio barackszörpről vagy a helyi, irgalmatlanul finom barackos gombócról, lekvárfőzésről. Ez a két nap az, amikor az egyébként is csodás Zemplén nekidurálja magát, és a legszebb arcát mutatja a látogatónak.

 

Boldogkőváraljára már a csodálatos vár, és a tájház miatt is bármikor érdemes elmenni, de július 4-5-én különlegesen színvonalas program várja a vendégeket. A szervezők alaposan megválogatják, hogy milyen előadót, kiállítót hívnak meg, így a tömegizlés és a gagyi nyomokban sem található meg a Gönci Barack Vigasságon. A program életre hívója a népszerű BESTILLO Pálinkaház, aki kóstolókat, pálinkatúrákat, pálinkafelismerő versenyeket hirdet a legbarackosabb júliusi hétvégére.

 

Igényes, vidéki gasztronómia

Ott lesz a vidék legnépszerűbb és legszínvonalasabb éttermei közül az Anyukám Mondta és az IKON, a tokaji Sárga Borház idén is grillben alkot nagyot, a Kassai Séfek és Cukrászok pedig a szomszédból ruccannak át, hogy megint olyanokat főzzenek, amiket muszáj lesz megkóstolnunk. Ráadásul elhozzák magukkal a szlovák vidék legnépszerűbb kézműves söreit is. Az Aranygombos a vidéki, polgári konyhát képviseli, míg a DióBisztró süteményeivel és gyömbéres-rózsavizes limonádéival a kreatív, könnyed és enyhén nemzetközi, de mégis nagyon barackos vonalat képviseli. Egy dolog biztos: nehéz lesz választani a különleges kínálatból.

 

És dobog a láb…

A zenei felhozatal a szokásos – mondhatjuk bornírtan – a szokásos

göncibarackos színvonalat képviseli. Már ha az szokásos, hogy egy

időben, egy helyen lép fel a hazai zenei élet népszerű színe-java a

zempléni dombok lábánál; a Budapest Bár már hazajár

Boldogkőváraljára. Az Ex-Republic Tóth Zoltán zenekara is helyi

          kötődésű. A HoneyBeast garantált hangulatot jelent, míg a Garami Funky Staff szombat esti műsorát nem is nagyon tudjuk írásban jellemezni. Olyan lenne, mintha a mediterrán, nyári bulik hangulatát próbálnánk másodfokú egyenlettel leírni. Lehetetlen. Vasárnapra is marad meglepetés: Szabó Balázs Bandája a lírát, a WellHello a legaktuálisabb slágereket hozza el nekünk.

 

Családoknak erősen ajánlott

Lesz ezentúl Taurin Cirkusz, zsonglőrsuli, szalmavár, egész napos gyerekprogramok Móka Mikivel, játszóház, mászófal, trambulin, kézműves foglalkozások: a kicsik megismerkedhetnek a fafaragással és agyagozással, míg a felnőttek bejárják a pálinkafőzdét és kóstolnak. A váraljai nagymamák is bevetik magukat, fő a baracklekvár, lesznek barackos sütik, házi palacsinta és rengeteg, helyi finomság. Egész nap mesekönyvbe illő környezetben, jó levegőn lehet a gyermekekre szabott programokban válogatni. A vadregényes várba az ilyenkor ingyenes kisvonattal lehet felkapaszkodni, félúton megállva a Tájháznál és a Péchy-kúria kertjében, ahol klasszikus zene jár a finom falatok mellé. A kiállítók válogatott gyönyörűségeket, kizárólag értékes kézműves tárgyakat árulnak. A Gönci Barack Vigasságon a legkisebbeket higiénikus pelenkázó, és diszkrét Tejút-sarok várja és természetesen van bébiétel-melegítési lehetőség is.

 

A Gönci Barack Vigasság mentes a fesztiválvállalkozóktól és a reklámoktól. Abból az egyszerű okból jött létre, hogy a gönci barackot – és mindent, ami a miénk – jobban megismerjünk és értékeljünk. A Gönci barack hungarikum, de a Gönci Barack Vigasság annyiban nem az, hogy a magyaros melankólia helyett ez a könnyed optimizmus hétvégéje: életigenlő, vidám és bizonyíték arra, hogy igenis, van okunk örülni. Van okunk minőséggel és igényes programokkal jutalmazni magunkat.

Merjünk hát!

 

Részletes programok, tudnivalók itt:

http://www.goncibarack.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.