2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gondolkodom, tehát ott vagyok!

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57323"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image3_230.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="65" /></a></span>A 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás közel százötven standdal, minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a látogatókat 2012. január 20-21-én a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény jelen lesz, illetve számtalan külföldi egyetem mellett bemutatkoznak a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök és módszerek is. Újdonság, hogy a kiállítással párhuzamosan idén az Educatio Nonprofit Kft. kurrens szakpolitikai témák mentén szakmai fórumot is szervez „I. Nemzeti Köznevelési Konferencia" címmel.

A 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás közel százötven standdal, minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a látogatókat 2012. január 20-21-én a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény jelen lesz, illetve számtalan külföldi egyetem mellett bemutatkoznak a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök és módszerek is. Újdonság, hogy a kiállítással párhuzamosan idén az Educatio Nonprofit Kft. kurrens szakpolitikai témák mentén szakmai fórumot is szervez „I. Nemzeti Köznevelési Konferencia" címmel.

A 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás közel százötven standdal, minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a látogatókat 2012. január 20-21-én a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény jelen lesz, illetve számtalan külföldi egyetem mellett bemutatkoznak a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök és módszerek is. Újdonság, hogy a kiállítással párhuzamosan idén az Educatio Nonprofit Kft. kurrens szakpolitikai témák mentén szakmai fórumot is szervez „I. Nemzeti Köznevelési Konferencia" címmel.

 Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Non-profit Kft. által megrendezett, ingyenesen látogatható kiállítás kiemelkedő jelentőségű a felvételiző diákok számára, hiszen egy időben, egy helyen találkozhatnak csaknem 70 felsőoktatási intézmény képviselőivel és jelenlegi hallgatóival, akiktől megtudhatják a legfrissebb információkat a képzési rendszerről, a szakokról, érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézmény nyújtotta szabadidős tevékenységekről.

 „A pályaválasztás előtt álló diákok azért látogatják szívesen rendezvényünket, mert itt a legtöbb kérdésükre személyre szabott választ kapnak, első kézből szerezhetnek egy életre szóló döntéshez szükséges információt. Beszélgethetnek professzorokkal vagy hallgatókkal, más szóval, „életre kelnek" a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban és kiegészítésében megjelenő adatok" – mondta Kerékgyártó Sándor, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 A rendezvény azonban nemcsak a felvételizők számára fontos esemény, a kiállítás egyúttal a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje a pedagógusok és intézményvezetők számára is. Az oktatás különböző területein érdekelt cégek képviselői is színvonalas programokat, elő¬adásokat ígérnek. A látogatók többek között informálódhatnak az Oktatási Hivatal feladatairól és szolgáltatásairól, a 2012-es felvételi eljárásról, az IKT módszerek helyéről az oktatásban, európai oktatási projektekről, mint például az eTwinning vagy az iTEC. Ezen kívül szó esik még a nyílt forráskódú szoftverek oktatási célú használatáról.

 Az Educatio Nonprofit Kft. Felvi standjánál a felvételi ügyfélszolgálatunk munkatársai válaszolnak az eljárással kapcsolatos kérdésekre. A kihelyezett számítógépeken bárki böngészheti a Felvi.hu honlapot, emellett pedig egy pályaorientációs szakember a két nap során folyamatosan fogadja majd a tanácsot kérő felvételizőket. Aki még nem biztos benne, hogy milyen területen tanulna tovább, annak érdemes itt kezdenie körútját.

Szintén az Educatio standján próbálhatják ki az érdeklődők korszerű tantermünket, amely azt hivatott bemutatni, miként segíthetik modern informatikai eszközök az oktatást: megismerkedhetnek a tanulói válaszadó rendszerrel, amellyel akár éveken át is nyomon követhető egy tanuló fejlődése, a dokumentumkamerát, amivel egyszerűen, gyorsan és jó minőségben kivetíthető bármilyen segédanyag. A digitális esélyegyenlőség sarokban ki lehet próbálni a fogyatékkal élő gyermekek tanulását segítő eszközöket: a mozgáskorlátozottak számára kifejlesztett fejegeret, valamint a vakok és gyengénlátók által használható Braille-kijelzőt. A stand akadálymentes, a látássérültek számára vezetőcsíkok, Braille feliratok kerülnek kihelyezésre, az előadásokon jeltolmács segíti az érintetteket.

 A magyar közoktatás fejlesztésének néhány új eleme is bemutatásra kerül a „Fogadóórák" keretében: komoly tapasztalattal rendelkező intézmények ismertetik programjaikat és jó gyakorlataikat az egész napos iskola, a közösségi szolgálat szervezése, a határon túli kapcsolatok kialakítása és ápolása, valamint a komplex természettudomány-oktatás terén kisfilmekkel, fotókkal, szóróanyagokkal. A résztvevőknek lehetőségük van megismerni és adaptálni a kipróbált és a nemrégiben elfogadott köznevelési törvény által is preferált módszereket.

 A kiállítás és a konferencia időpontja: 2012. január 20-21., 10-17 óra Helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna (1143, Budapest, Stefánia út 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.