Az Utazás 2009 főkiállítójaként, illetve a nagyszabású márciusi dunai hajós rendezvényt követően Görögország ismét hallat magáról, ezúttal a budapesti Nagyvásárcsarnokból.

 

Az Utazás 2009 főkiállítójaként, illetve a nagyszabású márciusi dunai hajós rendezvényt követően Görögország ismét hallat magáról, ezúttal a budapesti Nagyvásárcsarnokból.

Első alkalommal mutatkozik be Görögország 2009. július 2-4. között a budapesti Nagyvásárcsarnokban, a Görög Köztársaság Budapesti Nagykövetségének és a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének szervezésében. A mostani nehéz időkben különösen fontos, hogy a két ország között fennmaradjon és megerősödjön a hosszú évek óta meglévő, kiváló turisztikai, gazdasági és kereskedelmi kapcsolat – hangsúlyozta a csütörtöki  ünnepélyes megnyitón Tzanetos Karantzis, a görög nagykövetség kereskedelmi és gazdasági tanácsosa.

Az intenzív országimázskampánytól a Görögországba látogató, évi mintegy 150 ezer magyar turista számának növekedését várják, mondta Panagiotis Skordas, a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének vezetője. A képviseletvezető kiváló lehetőségnek tartja a budapesti Nagyvásárcsarnok közönségének megnyerését, amely közvetlenül találkozhat Görögország számos turisztikai lehetőségével. Remek alkalom az ismerkedésre azok számára is, akik még nem döntötték el az idei, de akár a következő évek úti célját. A Görög Idegenforgalmi Hivatal hosszú távú befektetésnek tekinti a magyar piacon kifejtett aktív marketingtevékenységét, hiszen Görögország nemcsak egy alkalmas úti cél. Lenyűgöző szigetei, több száz kilométeres tengerpartja és csodás hegyei mellett az ókori kultúra páratlan emlékei, híresen jó vendégszeretete és kiváló konyhája egyaránt nagy vonzerőt jelentenek. A magyarok elsősorban Észak- Görögországba, Halkidiki és Pieria üdülőhelyeire utaznak, de jelentős a magyar vendégforgalom a szigeteken is, így Korfun, Krétán és Rodoszon.

A háromnapos budapesti rendezvény alatt az érdeklődők 14 kiállító jóvoltából megismerkedhetnek Görögország tradicionális termékeivel és turisztikai kínálatával. A Nagyvásárcsarnokba 10 utazási iroda hozta el ajánlatait a magyar érdeklődők számára. A kulturális programok keretében a Helidonaki táncegyüttes és a Maskarades zenekar műsora szórakoztatja a közönséget. A folyamatos filmvetítések mellett hagyományos görög ételek vásárlására is lehetőség nyílik ilyen például a gyros, afetával és spenóttal töltött pite, vagy mézes, mandulás és szezámos édességek, amelyek mellé különböző tájegységek borait kínálják. Az Artos Kft. Jóvoltából görög falatkákkal, a Hellin Kft. Felajánlásában pedig neve, észak-görögországi borokkal kedveskednek a látogatóknak.

Az esemény a csütörtöki nyitó nap után pénteken 10.00-16.00 óra, szombaton 10.00-15.00 óra között várja a látogatókat a Vámház körúti Nagyvásárcsarnokban. A Helidonaki táncegyüttes 11.00-kor, a Maskarades zenekar pedig 11.45-kor kezdi mindkét napon látványos programját.

Kép és szöveg:Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük