Szakmai elismeréseket kapott a Green House. November végén a Green Building Awards díjátadó gálán (lásd: http://euroastra.hu/node/75966) lett a legjobb, a későbbiekben pedig néhány napon belül a Property Investment Forum „Év projektje" díját vehették át, majd FIABCI díjakkal gazdagodott a Green House.

 

Szakmai elismeréseket kapott a Green House. November végén a Green Building Awards díjátadó gálán (lásd: http://euroastra.hu/node/75966) lett a legjobb, a későbbiekben pedig néhány napon belül a Property Investment Forum „Év projektje" díját vehették át, majd FIABCI díjakkal gazdagodott a Green House.

 

A Portfolio.hu által november 28-án megrendezett Property Investment Forum-on részt vevő szakmai közönség ítélte oda a megtisztelő „Év projektje" díjat a Skanska által fejlesztett Green House irodaháznak.  

 

„Különösen fontos elismerés ez számunkra, hiszen a több száz hazai és régiós ingatlanpiaci szakértő megítélése alapján nyertük el az "Év Projektje" címet. Sikeres évet tudhatunk magunk mögött, az épület átadása után kevesebb, mint egy évvel 93%-os bérbeadottságot értünk el. Bízunk benne, hogy a Váci útra tervezett, Green House-hoz hasonlóan átgondolt és ugyanolyan fejlesztői szakértelemmel kivitelezésre kerülő következő projektünk, a Nordic Light is ilyen eredményes lesz." – mondta a díj átvétele után Grzegorz Strutynski, a Skanska Property Hungary Kft. ügyvezetője.

 

A 2012 decemberében átadott Green House a magyar irodapiac legsikeresebb környezettudatos ingatlanfejlesztési projektje, és egyben az első budapesti irodaház, amely a LEED tanúsítási rendszer platina szintjén kvalifikálta magát. A zöld épület bérlői a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettség, a kreativitás, valamint a munka- és költséghatékonyság együttes előnyét élvezhetik.

 

Az "A" kategóriás ingatlan Budapest XIII. kerületében, a Kassák, Tüzér és Lőportár utcák által határolt területen épült, közvetlen szomszédságában található a Kassák Park. Tervezői célja volt, hogy munkavégzés szempontjából ideális, emberi léptékű tereket alakítsanak ki, miközben a mikro- és makro környezet megóvására is kiemelt hangsúlyt fordítottak.

A fejlesztő Skanska a projekt valamennyi fejlesztési fázisában a legmodernebb környezetvédelmi megoldásokat és zöld technológiákat alkalmazta annak érdekében, hogy az épület ökológiai lábnyomát minimalizálja, valamint az energiafelhasználást és CO2 kibocsátást csökkentse.

 

A Green House 17.800 négyzetméternyi területet kínál a bérlőknek 8 emeleten, valamint 252 parkolót a mélygarázs 3 szintjén. Az irodaház tetőterasszal, gyönyörű belső kerttel, többszintes mélygarázzsal és biciklitárolóval is rendelkezik. Bérlői között tudhatja többek között az Avis Budget Group, az MSCI, a Deichmann és az ABB csapatát is.

 

FIABCI díjakkal gazdagodott a Green House.

Két díjjal is gazdagodott Magyarország első LEED Platinum minősített környezettudatos irodaháza. A Green House a neves szakmai elismerésben a XV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat november 26-án megtartott díjátadó ünnepségén részesült.

 

A Green House színvonalas megvalósításáért elsőként a Budapesti Építész Kamara Különdíját vehette át Bálint Imrétől a szervezet elnökétől, Grzegorz Strutynski a fejlesztő Skanska Property Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és az épület társtervező irodája a Dpi Design Kft. képviseletében Pintér Tamás építész, ügyvezető. A különdíjak kiosztását az ingatlanfejlesztési nívódíj pályázat első három helyezettjének kihirdetése követte. A szakmai zsűri ítélete alapján a Green House a megmérettetésen az előkelő harmadik helyen végzett.

 

A fenntartható szellemben fejlesztett és üzemeltetett innovatív megoldásokat felvonultató épület építészeti értékeit, mikro és makro környezetére gyakorolt pozitív hatását is méltatták a díjak átadása során. A fejlesztő képviseletében Grzegorz Strutynski megköszönte valamennyi projektben résztvevő partner, építész, kivitelező és önkormányzat segítségét, amellyel hozzájárultak a sikeres projekt megvalósulásához.  

 

A díjátadót Gönczi László a magyar FIABCI tagozat elnöke vezette, mint a rendezvény fővédnökét, Dr. Szaló Pétert a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát köszönthettük, az eseményt megtisztelte jelenlétével Flavio Gonzaga Nunes a FIABCI nemzetközi szervezetének elnöke is. A korábbi évekhez hasonlóan idén is színvonalas projektek vettek részt a versengésben többek között iroda, szálloda és városközpont fejlesztésekkel is. Idén a magyar pályázat első díját a Gödöllői Királyi Kastély kapta.

 

A 13. kerületi Kassák és Lőportár utca sarkán egy éve átadott Green House irodaház a magyar építészcsapat mellett a svéd  Asa Haremst és Anders Svennington (White Arkitekter AB) építészek nevéhez fűződik. A projekt az elmúlt évben a magyar ingatlanpiacon egyedülálló gyorsasággal érte el az immár 95%-os bérbeadottságot. Neves nemzetközi és magyar cégek is székhelyüknek választották a majd kétezer fő befogadására képes épületet. 

 

A pályázat díjazottjai lehetőséget nyertek a FIABCI nemzetközi pályázatán való indulásra is, amelyek átadása jövőre Luxemburgban lesz.

 

Az 1945-ben alapított FIABCI (The International Real Estate Federation) a világ több mint hatvan országában van jelen és támogatja a társadalmi szempontokat is figyelembe vevő, maradandót alkotó ingatlanfejlesztőket.

 

http://www.skanska.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük