2023.december.03. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gundel Takács Gábor a legnépszerűbb tévés sportriporter – A legkedveltebb foci szakkommentátornak Puhl Sándort választották

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21431"><img class="image thumbnail" src="/files/images/20081222432.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Idén, a pekingi olimpia és a labdarúgó Európa Bajnokság évében a tévénézők ismét Gundel Takács Gábort választották kedvenc sportriporterüknek, ahogy már a 2006-os foci Vb idején is. A legnagyobb hazai kábelszolgáltató, a UPC megrendelésére elvégzett felmérés eredménye szerint Puhl Sándor a legnépszerűbb futball szakkommentátor. </p><p>

20081222432.thumbnailIdén, a pekingi olimpia és a labdarúgó Európa Bajnokság évében a tévénézők ismét Gundel Takács Gábort választották kedvenc sportriporterüknek, ahogy már a 2006-os foci Vb idején is. A legnagyobb hazai kábelszolgáltató, a UPC megrendelésére elvégzett felmérés eredménye szerint Puhl Sándor a legnépszerűbb futball szakkommentátor.

20081222432.thumbnailIdén, a pekingi olimpia és a labdarúgó Európa Bajnokság évében a tévénézők ismét Gundel Takács Gábort választották kedvenc sportriporterüknek, ahogy már a 2006-os foci Vb idején is. A legnagyobb hazai kábelszolgáltató, a UPC megrendelésére elvégzett felmérés eredménye szerint Puhl Sándor a legnépszerűbb futball szakkommentátor.

A UPC anyavállalata idén immár sorban az ötödik alkalommal végeztette el a Pán-európai Televíziós Felmérést. Az európai nézőközönség televíziózási szokásait kutató felmérések során, az elmúlt években, a Research International vezető nemzetközi piac- és közvélemény-kutató intézet segítségével megvizsgálták már a karácsonyi ünnepek alatti tévézési módokat, a hír- és tájékoztató műsoroknak a nézők által érzékelt hitelességét, a kereskedelmi és közszolgálati csatornák illetve az egyes műfajok kedveltségét, valamint a szülők hozzáállását gyermekeik tévé előtti ücsörgéséhez. (A korábbi felmérések eredményei a www.upc.hu/rolunk/felmeres oldalon olvashatóak.)

Az idén, a lakosság folyamatos elöregedésére tekintettel, arról kérdezték 12 európai ország mintegy hatezer nézőjét, hogyan fogadják az olyan, tévézést segítő kiegészítő szolgáltatásokat, mint a feliratozás és jelelés siketek és gyengénhallók számára, illetve milyen újítások könnyíthetnék meg számukra a tévénézést most és a későbbiekben. A pán-európai felmérés arra is választ keresett, hogyan vélekednek a nézők az egyre gyarapodó orvosi sorozatokról és magazinműsorokról. A vizsgálat eredményét, az összesítéseket követően, 2009. januárjában hozzák majd nyilvánosságra.

A vizsgálatok során minden alkalommal arra is rákérdeznek a Research International munkatársai, hogy az egyes országokban kik a legkedveltebb műsorvezetők. Ahogy a 2006-os felmérés során is bebizonyosodott, a mozi- és dokumentumfilmek mellett Európa-szerte mindenütt a hír- és sportműsorokat nézik az emberek a legszívesebben, ezért mindig a legnépszerűbb hírolvasókat és sportriportereket keresik a vizsgálók. Hazánkban eddig Erős Antóniát illetve Pálffy Istvánt választották a legkedveltebb hírolvasónak, és legutóbb, két évvel ezelőtt Gundel Takács Gábort nevezték meg kedvenc sportriporterükként a megkérdezettek.

Az idei felmérésen, a pekingi olimpia és a labdarúgó Európa Bajnokság évében a magyarországi tévénézők ismét nagy fölénnyel Gundel Takács Gábort választották kedvenc sportriporterüknek. Mivel a korábbi vizsgálatok szerint a legnépszerűbb sportág a televízióban a labdarúgás, ezért idén a kedvenc futball szakkommentátorra is rákérdeztek. A hazai nézők többsége a korábban négyszer is a világ legjobb játékvezetőjének választott Puhl Sándort mondta a legkedveltebb kommentátornak. A legkedveltebb sportriporterek többsége (az első tízből hét) egyébként a labdarúgást kiemelten kezelő első hazai sporttévénél, a Sport1 TV-nél dolgozik, és a legnépszerűbb foci kommentátorok listájának első két helyezettje is a sportcsatornánál szerepel.

Gundel Takács Gábornak és Puhl Sándornak a UPC Magyarország székházában, a sajtó jelenlétében Mátrai Gábor, a UPC külkapcsolati igazgatója gratulált és adott át jelképes díjat népszerűségük elismeréseként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.