Az egri székhelyű ZF Lenksysteme Hungária Kft. szeptember elején ünnepélyes keretek között tették le a leendő maklári gyárának alapkövét. Az ünnepséggel megkezdődtek az új telephely építési munkái.

 

Az egri székhelyű ZF Lenksysteme Hungária Kft. szeptember elején ünnepélyes keretek között tették le a leendő maklári gyárának alapkövét. Az ünnepséggel megkezdődtek az új telephely építési munkái.

 

A ZF Lenksysteme Hungária az elmúlt 10 esztendőben folyamatosan bővült, a kezdeti 35 fős létszám mára 600 fölé emelkedett. Az új beruházás célja, hogy kielégítse az EPSapa, felső kategóriás autókba gyártott minőségi kormányművek iránt mutatkozó növekvő vásárlói igényt. A fejlesztés stratégiai fontosságú közeledést jelent azon európai vevők irányába, akik magyarországi gyártóhelyekkel rendelkeznek.

Az Egertől 10 km-re fekvő Maklár, mely 2012-ben sikeresen elvégezte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Befektetőbarát Településekért Programját, optimális választás a vállalat számára az egri gyár és az autópálya közelsége, valamint jó infrastrukturális adottságai miatt. A döntésben ugyanakkor mindenekelőtt a vállalkozásbarát magyarországi környezet volt a meghatározó.

A beruházást hosszas előkészítő munka előzte meg, melyben meghatározó szerepe volt a Nemzeti Külgazdasági Hivatalnak mind az előkészítési szakaszban, ahol sikeresen kapcsolta össze a projektben érintett állami, szakmai és piaci szereplőket, koordinálta az egyedi állami támogatási folyamatot; mind a megvalósítási szakaszban, ahol implementációs szolgáltatásával igyekszik a projekt sikeres megvalósulását segíteni.

A ZF Lenksysteme Hungária Kft. mindent megtesz azért, hogy a jövő értékteremtő beruházása megőrizze és tiszteletben tartsa a történelmi múlt és a természeti környezet értékeit. Ennek szerves részeként a Nemzeti Múzeummal kötött szerződés alapján régészek vizsgálták át a helyszínt, és kutatásuk eredményét tanulmányban összegezték.

Az új beruházás több lépcsőben valósítja meg a ZF Lenksysteme Hungária növekedési tervét: 2013. év végére Makláron egy 23.000 m2-es csarnok fog állni, amely 115 új munkahely létrehozását teszi lehetővé; a 2014-es átadást 2016-ra – szükség és igény esetén – újabb 7.000 m2-es bővülés követheti.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük