2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ha Moha akkor Jazz

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79031"><img class="image image-_original" src="/files/images/Mo%20(1)_3.jpg" border="0" width="468" height="339" /></a></span>Gondolom ismerős a meghatározás, hiszen miként minden hónapban, most áprilisban is dübörög a Jazz a Moha Kávéház és Kultúrtérben - ezúttal kiállítással és a hó végét Nemzetközi Jazz Nappal koronázva. Jó szórakozást!</p>  <p><strong>

mo%20(1) 3Gondolom ismerős a meghatározás, hiszen miként minden hónapban, most áprilisban is dübörög a Jazz a Moha Kávéház és Kultúrtérben – ezúttal kiállítással és a hó végét Nemzetközi Jazz Nappal koronázva. Jó szórakozást!

 

mo%20(1) 3Gondolom ismerős a meghatározás, hiszen miként minden hónapban, most áprilisban is dübörög a Jazz a Moha Kávéház és Kultúrtérben – ezúttal kiállítással és a hó végét Nemzetközi Jazz Nappal koronázva. Jó szórakozást!

 

2014. április 5. szombat 19.30.

Moha Jazz By-the-Way: Szőke Szandra – Oláh Dezső Duó

Szőke Szandra és Oláh Dezső koncertje igazi csemege az intim kamara jazzt kedvelők számára. A junior príma díjas zongoraművészt sok produkcióban hallhattuk már az elmúlt időszakban (Trio á la Kodály ,Bágyi Balázs New Quartet), mostani koncertjén a fiatal generáció legígéretesebb énekesei közé tartozó Szőke Szandrával lép fel.

Szőke Szandra – ének, Oláh Dezső – zongora

Ingyenes belépés

 

2014. április 11. péntek 19.30

„Akvarell, jazz, barátság": Zsóka László festőművész kiállításának megnyitója és Balogh Tamás Quartet koncertje a Moha Kávéházban

Zsóka László festőművész akvarell képei különleges utazásra hívják a látogatókat, amely során mindannyian beavatottjai leszünk e különleges technika varázslatának. Budapesti kiállítása alkalmával gyermekkori jó barátja, Balogh Tamás és zenekara egész estés koncertje teszi még meghittebbé és tartalmasabbá az estét.

Balogh Tamás még csak 20 éves, de 2011-ben zenekara már a Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazz-verseny első helyezését is megszerezte. A tavalyi évben a budapesti Talentométer jazz verseny közönségdíját nyerték el. 2013-ban megnyerte a Vukán György által alapított Creative Art Díjat, ami egy zongora improvizációs verseny. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanszékén tanul Binder Károly növendékeként. Koncertjükön saját és örökzöld számokat is megszólaltatnak.

Balogh Tamás – zongora, Vidákovich Izsák – szaxofon, Bartók Vince – basszusgitár,

Hidász Tamás – dob

Ingyenes belépés

 

2014. április 12. szombat 19.30

Moha Jazz By-the-Way: Márkus Luca Quartet

A zenekar 2013 őszén alakult egy demó felvétel apropóján, ám mostanra összeszokott csapattá váltak. A pályája elején lévő énekesnő egyéni hangjával és erős egyéniségével a fiatal jazz generáció egy új színfoltja. Repertoárjukban megtalálható a be-bop, a swing és modern jazz feldolgozások helyenként pop és groove-elemekkel megfűszerezve.

Márkus Luca – ének, Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos – bőgő, Serei Dániel – dob

Ingyenes belépés

 

2014. április 25. péntek 19.30

Jam Session Fridays with Oláh Krisztián Trio

2012. augusztusában Moha Jazz Fridays címmel útnak induló koncertsorozat keretén belül minden hónap utolsó péntekén találkozhat a közönség a zenekarral a Moha Kávéházban.

A 2011. január óta koncertező zenekar rendszeres fellépője a magyarországi kluboknak.

Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos – nagybőgő, Serei Dániel – dob

Ingyenes belépés

 

2014. április 26. szombat 19.30

Moha Jazz By-the-Way: Pátkai Rozina Trió

Pátkai Rozina és zenekara különböző formációkban 2010 óta koncertezik rendszeresen Budapesten és vidéken. A zenekar 2013 januárjában, a Művészetek Palotájában, a Jazz Showcase-en kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A főként bossa novát játszó quintet zenéjét a brazil dallamvilág autentikus előadásmódja, az ének és trombita magával ragadó összjátéka, illetve a sajátos felfogású dalok teszik különlegessé. Szakítva a zárt formákkal, nagyobb teret kap az improvizáció, a modern zenei elemek és a pillanatnyi gondolatok zenei megformálása.

Pátkai Rozina – ének, Tóth Mátyás – gitár, Cseh Balázs – dob

Ingyenes belépés

 

2014. április 30. szerda 19.30

Nemzetközi Jazz Nap

Moha Jazz By-the-Way: Kalmár Panni – Oláh Szabolcs – Almássy Márton Trio

Kalmár Panni a fiatalabb énekes generáció különleges hangú tehetsége. Magyarországon kevesen énekelnek ilyen autentikusan fado-t. Panni jazz ének mestere Winand Gábor volt. Az ő tanítványaként szerzett második helyezést a 2010-es Országos Jazz Énekversenyen. Oláh Szabolcs jazz gitárost, zeneszerzőt a közönség többek között Szolnoki Dóra, Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra, Szőke Nikoletta, Szendőfi Balázs, és Dés András formációiban láthatta.  2012-től vezeti saját quintetjét, melynek első lemeze 2013-ban jelent meg „Connection" címmel. Almássy Márton a Liszt Ferenc Zeneakadémia ifjú hallgatója, aki már számos formációban bizonyította rendkívüli muzikalitását és kiváló szaxofontudását.

Az este folyamán főként jazz sztenderdeket hallhatunk, azon belül is minden műfajból kicsit szemezgetve – ének, gitár, szaxofon tolmácsolásában.

Kalmár Anna – ének, Oláh Szabolcs – gitár, Almássy Márton – szaxofon

Ingyenes belépés

 

Minden programra célszerű a foglalás: +36 1 209 0658

jazz.mohacafe@gmail.com

 

MOHA JAZZ PROGRAMOK

Moha Kávéház és Kultúrtér

1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

 

www.mohacafe.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.