2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

OTTHONDesign kiállítás és vásár

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79029"><img class="image image-_original" src="/files/images/gyart%20(1).jpg" border="0" width="460" height="122" /></a></span>Hogyan lesz egy ötletből termék, hogyan induljon el egy designer, cégalapító a terveinek kivitelezésében? Milyen nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki gyártani szeretne? Minderről a Design Terminál közreműködésével szervezett szakmai konferencián a legsikeresebb hazai vállalkozások osztják meg tapasztalataikat április 3-án az OTTHONDesign szakkiállítás keretében.</p> <p> 

Hogyan lesz egy ötletből termék, hogyan induljon el egy designer, cégalapító a terveinek kivitelezésében? Milyen nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki gyártani szeretne? Minderről a Design Terminál közreműködésével szervezett szakmai konferencián a legsikeresebb hazai vállalkozások osztják meg tapasztalataikat április 3-án az OTTHONDesign szakkiállítás keretében.

 

Hogyan lesz egy ötletből termék, hogyan induljon el egy designer, cégalapító a terveinek kivitelezésében? Milyen nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki gyártani szeretne? Minderről a Design Terminál közreműködésével szervezett szakmai konferencián a legsikeresebb hazai vállalkozások osztják meg tapasztalataikat április 3-án az OTTHONDesign szakkiállítás keretében.

 

A magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál kiemelt feladata, hogy támogassa a feltörekvő tervezőket pályájukon való elindulásukban, segítse a vállalkozások hazai és nemzetközi piacra lépését, illetve a szakmai befektetők megtalálását.

 

A Design Terminál a Magyar Bútor- és Faipari Szövetség és a HUNGEXPO közös szervezésében Gyártsunk együtt! címmel szakmai konferencia várja az érdeklődőket 2014. április 3-án 15.00 órától az OTTHONDesign szakkiállításán, a Hungexpo, G pavilonjában.

Az ötlettől a termék megvalósításáig vezető út tapasztalatok szerint igen rögös, sok nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki gyártatni vagy gyártani szeretne.

 

Tervezéstől a gyártásig – a hazai designerek sikertörténetei.

A kortárs hazai designszcéna olyan sikertörténetei osztják meg személyes benyomásaikat, mint a HANNABI, a SIXAY Furniture, vagy a Stulwerk Kft, akik a márka- és cégépítésük különféle fázisában tartanak és releváns, átadható tapasztalattal rendelkeznek.

 

A Design Terminál számos lehetőséget biztosít a magyar tervezők hazai és nemzetközi bemutatkozására.

Idén többek között a London Fashion Week-en (lásd: http://euroastra.hu/node/77871) és a Design Days Dubai-on (lásd: http://euroastra.hu/node/78608) jelenhettek meg designerek.

 

A Gyártsunk együtt! szakmai konferencia programja és előadói:

2014. április 3. (csütörtök) 15:00 – 17:30.

Hungexpo, G pavilon, VIP konferenciaterem

 

15:15 – 15:45

Toronyi Péter, designer

A legrangosabb hazai és nemzetközi díjakkal rendelkező tervező, Toronyi Péter már egyetemi évei alatt cégépítésbe és termékfejlesztésbe kezdett. Ennek eredményeként a Papr!kum fűszermalom hamarosan  több millió példányban hódítja meg az ázsiai piacokat, Napfogyatkozás lámpája pedig gyártásra kész állapotban várja a befektetőket. 

(www.toronyi.com)

 

15:45 – 16:15

Rácz Anikó, alapító, tervező, művészeti vezető – HANNABI

A HANNABI márka megálmodója 6 éves gyártási-kivitelezési tapasztalattal a háta mögött alapította saját vállalkozását 2010-ben. Személyre szabott, közép és felső-közép kategóriás kárpitos bútorokra specializálódtak, ahol a progresszív termékszemlélet tradicionális kivitelezési megoldásokkal párosul. 

(www.hannabisofa.hu)

 

16:15 – 16:45

Szikszai László, alapító, bútortervező – SIXAY Furniture

Az ökologikus, tömörfa bútorairól ismert SIXAY Furniture a kezdetektől fogva a német nyelvű piacra koncentrált. Magas színvonalú, kis- és közepes szériában gyártott bútoraik elsősorban Svájcban és Németországban találnak vevőre. A 15 éve útjára indított vállalkozás tulajdonosa faipari mérnöki diplomával is rendelkezik, ami számos előnnyel járt a gyártási háttér kiépítésénél.

(www.sixay.com)

 

16:45 – 17:15

Hidas Mátyás, ügyvezető igazgató – Stulwerk Kft.

Az 1993-ban alapított, magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás irodai és egyéb közületi ülőbútorokra specializálódott. Magyar és külföldi designerek által tervezett egyedi és kisszériás  termékeiket 50%-ban külföldi piacokon értékesítik. A 25 fővel működő Stulwerk sikerének kulcsa, hogy gyorsan és rugalmasan tudnak reagálni az egyedi igényekre és a külföldi megkeresésekre.  

(www.stulwerk.hu)

 

A konferencia moderátora: Halasi Rita Mária, design szakértő

 

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött.

A regisztrációt követően kapott vonalkódos jeggyel az OTTHONDesign kiállítás a konferencia napján ingyenesen látogatható. Regisztrálni a következő linken lehet:

http://www.otthon-design.hu/index.php?permalink=konferencia-regisztracio-nem%20kamara

 

2014. április 2 – 6.

OTTHONDesign kiállítás és vásár

Hungexpo

 

http://www.otthon-design.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.