Idén 27. alkalommal rendezik meg a Budai Várban a Mesterségek Ünnepét augusztus 17. és 20. között. Az idei év anyaga a gyapjú, vendége pedig Kirgisztán.

 

Idén 27. alkalommal rendezik meg a Budai Várban a Mesterségek Ünnepét augusztus 17. és 20. között. Az idei év anyaga a gyapjú, vendége pedig Kirgisztán.

 

Sokszor írtam már, most is megteszem, szívemnek a legkedvesebb a Mestersége Ünnepe. A helyszín a szokásos, a fő téma szintén, mégis évről évre megújul, és számos meglepetéssel, újdonsággal szolgál. Megunhatatlan.

A mesterségeket megismerhetjük, népi portékák készítését kipróbálhatjuk. Lesz zene, tánc, rengeteg program felnőtteknek, gyermekeknek. Megismerhetjük, és megízlelhetjük a népi gasztronómiai remekeit, találunk majd sajtot, kenyeret, kolbászt, bort, mézeskalácsot. Tavaly is volt, idén is lesz: fotópont a viseletben érkezetteknek, és fotópályázat a Facebook-on.

 

Újdonság az idei fesztiválon, hogy első alkalommal most vásárolható 4 napos belépőjegy is. A legnagyobb rajongók 5000 Ft-os áron mind a 4 napra válthatnak így belépési lehetőséget. 4 és 14 éves gyermekek és nyugdíjasok számára a 4 napos jegy 2500 Ft lesz. Családi jegyet is több változatban lehet váltani, 2,3, vagy 4 gyermekkel érkező 2 felnőtt részére kedvezményes jegyárakat kínál a fesztivál. A 4 év alatti gyermekek részére a belépés továbbra is ingyenes. Jegyek egyébként elővételben válthatóak a Ticketportal weboldalán. 

 

www.mestersegekunnepe.hu

www.facebook.com/mestersegekunnepe

 

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük