2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hamis iGO navigációs szoftvert futtató készülékek ezrei a spanyol polcokon

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/22870"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bsaplakat_he.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="83" /></a></span> <p>Mintegy 4437 db PNA készüléket foglalt le a madridi rendőrség a 2010. szeptember 15-én elindított „Operación Satélite" elnevezésű művelet keretében. </p><p> 

 bsaplakat he.thumbnail

Mintegy 4437 db PNA készüléket foglalt le a madridi rendőrség a 2010. szeptember 15-én elindított „Operación Satélite" elnevezésű művelet keretében.

 

 bsaplakat he.thumbnail

Mintegy 4437 db PNA készüléket foglalt le a madridi rendőrség a 2010. szeptember 15-én elindított „Operación Satélite" elnevezésű művelet keretében.

 

Az IPR Consulting és az SNB-REACT nemzetközi márkavédelmi szervezettel végrehajtott közös akció során egy embert letartóztattak, további két személyt pedig eljárás alá vontak. A spanyol rendőrség Madridban és több kisebb településen is, a kereskedői csoport közvetlen címein, kapcsolódó cégeik székhelyein valamint a jelentősebb forgalmazási pontokon tartott házkutatást.

A készülékeket forgalmazó spanyol cég i-Big Cuore és i-Route elnevezésű, olcsó, kínai gyártmányú PNA készülékeinek dobozán feltüntette, hogy az eszköz Nav N Go iGO 8 szoftvert futtat, a készüléken azonban nem a szoftver jogtiszta változatát, hanem egy népszerű kalózpéldányt helyeztek el. Az egyik házkutatási helyszínen a készülékeken kívül több száz üres dobozt is lefoglaltak, amelyeken a Nav N Go védjegyeit illetéktelenül használták fel.

A szóban forgó készülékeket illegális kalózszoftverrel szerelték fel, ráadásul csomagolásuk is sérti a Nav N Go védjegyeit, ezért birtoklásuk és forgalmazásuk törvénybe ütköző. Az ügynek számos károsultja lehet, hiszen az üzletekben forgalmazott GPS készülékeket sokan úgy hihették, eredeti szoftverrel vásárolták meg. A kalózpéldányokkal azonban nincsen lehetőségük igénybe venni a szoftvertámogatási és térképfrissítési szolgáltatásokat.

Az IPR Consulting, mint a Nav N Go Kft. márkavédelmi képviselete ezúton hívja fel a spanyol és egyéb országok kereskedőinek figyelmét, hogy amennyiben i-Big Cuore és i-Route GPS készülékeket vásároltak Nav N Go iGO 8, iGO primo vagy iGO amigo szoftverekkel, haladéktalanul értesítsék erről az IPR Consulting budapesti irodáját az office@iprconsulting.hu email címen, és/vagy a madridi rendőrséget, a jogsértő termékeket pedig szolgáltassák be. Spanyolországra vonatkozó információkat az SNB-REACT helyi irodájában kérhetnek a nabella@snbreact.org email címen.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a vásárolt iGO szoftver eredeti-e?

Az IPR Consulting azt javasolja a felhasználóknak, hogy a vásárlás előtt kérjék a szoftverek eredetiségének bizonyítását, illetve – ha az sehol nincs feltüntetve – kérdezzenek rá, milyen szoftverrel kínálják a készüléket.

Az IPR Consulting felhívja a figyelmet arra is, hogy a jogsértő termékeket az Európai Közösség területére való behozatalkor a hatóságok lefoglalhatják és megsemmisíthetik.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.