2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hammerstein Judit megnyitotta a Palóc Múzeum idei oktatási programsorozatát

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57957"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_516.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár 2012. február 10-én megnyitotta a balassagyarmati, idén 120 éves Palóc Múzeum egész éves oktatási programját, amelyre a múzeum az Új Széchényi Terv alapjából 27 millió forint támogatást kapott.</p> <p> 

images 516.thumbnailHammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár 2012. február 10-én megnyitotta a balassagyarmati, idén 120 éves Palóc Múzeum egész éves oktatási programját, amelyre a múzeum az Új Széchényi Terv alapjából 27 millió forint támogatást kapott.

 

images 516.thumbnailHammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár 2012. február 10-én megnyitotta a balassagyarmati, idén 120 éves Palóc Múzeum egész éves oktatási programját, amelyre a múzeum az Új Széchényi Terv alapjából 27 millió forint támogatást kapott.

 

„Balassagyarmaton és vonzáskörzetében 12.000 gyermek vesz részt a közoktatásban. Megszólításuk és tartós bevonásuk a mostani fejlesztés célja" – mondta Hammerstein Judit az ünnepélyes megnyitón.

 

A múzeum hatékonyabb működésre törekszik, valamint arra, hogy eredményesebben kapcsolódjon be a formális oktatási rendszerbe. A fejlesztés közvetlen célja a múzeum programkínálatának bővítése, szolgáltatásaink fejlesztése, az intézményben lévő képzési lehetőségek magasabb fokú kihasználása.

 

A programok több helyszínen, a Palóc Múzeum és a Palóc Ház mellett a külső kiállítóhelyeken: a horpácsi Mikszáth Kálmán Emlékmúzeumban, a csesztvei Madách Imre Emlékmúzeumban (itt a kastélyrekonstrukciós munkálatok miatt a helyi faluház ad otthont a programnak), valamint a bánki Szlovák Nemzetiségi Tájház bevonásával év végéig zajlanak.

 

Az oktatási programban 11 témakörben összesen 140 foglalkozást, valamint nép- és honismereti nyári táborokat szerveznek a múzeummal együttműködési megállapodást kötött oktatási-nevelési intézmények számára. Az öt intézmény közül a balassagyarmati Központi Óvoda, a szintén helyi alapfokú és a két középfokú oktatási intézmény mellett, a rétsági kistérség egyik általános iskolája is résztvevője az együttműködésnek. A szakkörök, tehetséggondozó foglalkozások, témahetek és témanapok 2000 gyermeket hoznak közelebb a múzeum világához, az óvodás korosztálytól a végzős középiskolásokig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.