Gerendás PéterGerendás Péter

A Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ 2009. december 12. és 17. között hagyományteremtő  Hanuka Fesztivált szervez a Budapesti Zsidó Hitközség Goldmark termében.

 Gerendás PéterGerendás Péter

A Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ 2009. december 12. és 17. között hagyományteremtő  Hanuka Fesztivált szervez a Budapesti Zsidó Hitközség Goldmark termében.

A fény ünnepén, a jeruzsálemi templom felszentelésének emlékét őrző Hanuka napjain négy  – gyertyagyújtással egybekötött – különleges koncertet kínálnak a szervezők.

December 12-én a Judrom Gipsy Klezmer Band és Klein Judit gondoskodik az ünnepi hangulatról. A Magyarország legkiválóbb roma és zsidó zenészeiből alakult együttes a cigány és zsidó zene fúziójából született dallamokat kelti életre. Klein Judit  énekművész a jiddis, ladino és héber dallamok egyik legsokoldalúbb előadója, évek óta a Judrom állandó vendég szólistája.

December 14-én Trenderli címmel rendhagyó kamarazenei programmal lép fel Korcsolán Orsolya hegedűművész. Többek között Kreisler, Sarasate és Dvorák művek hangzanak fel. Partnerei Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora és Neumark Zoltán zongoraművész.

December 15-én 20.00 órától Falusi Mariann Kollektív neurózis – Könyvzene című önálló estjét láthatják, amely Kati Marton, magyar származású amerikai újságírónő könyve nyomán született .

Partnerei Szirtes Edina „Mókus", Danis Lívia és Sárik Péter. Kilenc magyar élettörténetét mesélik el, akik kiemelkedően fontosak voltak a huszadik század történelmében, kultúrájában, művészetében.  A produkció a közelmúltban a New York-i magyar évadon is nagy sikert aratott.

December 17-én Gerendás Péter Faludy György megzenésített verseit énekli el. A családias hangulatú koncerten ütőhangszereken Gerendás Dani, fuvolán Gerendás Hanna játszik.

A december 15-i koncert kivételével valamennyi előadás 19.00 órakor kezdődik.

Belépőjegyek 2500.-Ft-os egységáron kaphatók az Interticket országos hálózatában és a fesztivál jegyirodájában:

1075 Budapest, Síp u. 12.

Tel.: 413-5531, 343-0420

e-mail: zsikk@aviv.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük