2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Harmadszor is Boszorkányságok Harkányban

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/79274"><img class="image image-preview" src="/files/images/IMG_9141_0.preview.jpg" border="0" width="462" height="308" /></a></span>Idén harmadik alkalommal rendezik meg Harkányfürdőn, május 30 - június 1 között a Harkányi Boszorkányságok Gasztronómiai Fesztivált, ahol 3 napig a bor, a helyi gasztronómiai különlegességek, az egészséges, kerékpáros életmód, a helyi hagyományok vannak középpontban.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg Harkányfürdőn, május 30 – június 1 között a Harkányi Boszorkányságok Gasztronómiai Fesztivált, ahol 3 napig a bor, a helyi gasztronómiai különlegességek, az egészséges, kerékpáros életmód, a helyi hagyományok vannak középpontban.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg Harkányfürdőn, május 30 – június 1 között a Harkányi Boszorkányságok Gasztronómiai Fesztivált, ahol 3 napig a bor, a helyi gasztronómiai különlegességek, az egészséges, kerékpáros életmód, a helyi hagyományok vannak középpontban.

Az elmúlt évben közel 3 000 látogatót vonzott a rendezvény, mely idén kiegészül a Magyar Kutyafajták CAC kiállításával és versenyével, így 2014-ben még több érdeklődővel számolnak.

A rendezvény ideje alatt, mindhárom napon kerékpáros és bringó hintó verseny, kirakodó-kézművesvásár színesíti a „Kerékpárral a kultúrák közt Harkánytól Beliscéig" c. IPA pályázati forrásból megrendezett fesztivált, melyen a helyi és térségi, magyar és horvát hagyományőrző csoportok is fellépnek: táncház az Aranycsárdással, májusfa kitáncolás a Harka Néptáncegyüttessel,  tradicionális shaolin kung-fu bemutató, főzőverseny, bájital és süteményverseny is megtalálható a programok között. A helyi gasztronómia egyik főattrakciója az ormánsági gulyás, melyet egy 600 literes bográcsban főznek majd, kemencében ördögkerék sül, és szombat este a talpalávalót a 3+2 együttes szolgáltatja.

Pénteken és szombaton kerékpáros ügyességi versenyek és kvíz, vasárnap Pattanj kerékre – Bringó-Hintó verseny várja a kalandvágyókat.

Fürdésre vágyóknak a hétvégén a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben, a Gyógykertben Májusfa kitáncolás és frissítő szolgáltatások, a messziről érkezőknek sokszínű szálláskínálat és 3 napos élményvarázs 60 km-es körzetben.

A rendezvény a HUHR-1101/1.2.2/1003 sz. „Kerékpárral a kultúrák közt Harkánytól Beliscéig" c. pályázati támogatásból valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.