2022.05.21.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Harmadszor is gasztronómiai fesztivál Harkányfürdőn

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/80637"><img class="image image-preview" src="/files/images/DSC_1831.preview.jpg" border="0" width="466" height="310" /></a></span>Ormánsági ételek, helyi tradíciók, sport, zene, kultúra és magyar kutyafajták minden mennyiségben három napon keresztül: fesztivállal köszönti a nyár első hétvégéjét Harkányfürdő.

Ormánsági ételek, helyi tradíciók, sport, zene, kultúra és magyar kutyafajták minden mennyiségben három napon keresztül: fesztivállal köszönti a nyár első hétvégéjét Harkányfürdő.

Ormánsági ételek, helyi tradíciók, sport, zene, kultúra és magyar kutyafajták minden mennyiségben három napon keresztül: fesztivállal köszönti a nyár első hétvégéjét Harkányfürdő.

Egyszerre lesz modern és hagyományőrző az idei Harkányi Boszorkányságok Gasztronómiai Fesztivál, amelynek már harmadszor ad otthont a fürdőváros. A központi motívum természetesen a főzés és a helyi specialitások. Ennek megfelelően szombaton egy óriási bográcsban több mint ezer adagot készítenek el a régió egyik jellegzetes ételéből, az ormánsági gulyásból.

Nem kell azonban tétlen szemlélőként figyelni mások munkáját: amatőrök és profi vendéglátósok egyaránt nevezhetnek a délelőtt kezdődő főző-, bájitalkészítő- vagy éppen süteménysütő versenyre. Az elkészült étkeket a közönség is megkóstolhatja, de a zsűrizés profik dolga lesz: a Szabadtűzi Lovagrend tagjai, a grillezett, kemencében, serpenyőben vagy parázson sütött ételek készítésének hazai nagymesterei is az ítészek között ülnek majd.

A Zsigmondy sétányon lévő színpadon kora délutántól késő estig tartanak a programok, amelyek között hazai és külföldi hagyományőrzők mellett shaolin kung-fu bemutató és májusfa-kitáncolás is lesz. Az esti nagykoncert sztárjaként pénteken a Prima Primissima-díjas Szalonna és bandája, szombaton pedig a közel negyedszázada a pályán lévő, generációk által ismert 3+2 zenekar lép fel.

A „Kerékpárral a kultúrák közt Harkánytól Belišćéig" című IPA-program pályázati támogatásából is megvalósuló rendezvényre a szervezők 3-4 ezer vendéget várnak. Ők a programok mellett természetesen Harkányfürdő messze földön híres gyógyvizét is kipróbálhatják és egészségmegőrző szolgáltatások egész sorát vehetik igénybe.

Az idei év nagyon különleges, hiszen szombaton rendezik meg Harkányfürdőn a Magyar Kutyafajták CAC Kiállítását és versenyét az Ősparkban, mely során közel 100 kutyát bírálnak majd, és agárfuttatás is lesz.

A rendezvényhez kapcsolódó kerékpáros és kulturális programok a HUHR-1101/1.2.2/1003 sz. „Kerékpárral a kultúrák közt Harkánytól Belišćéig" c. pályázati támogatásból valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.