Rendhagyó kiállítás a nőiesség jegyében a Vörösmarty utcai Sajtóház Mikszáth termében. Három életút, három színvilág, három grácia. Színek és érzések harmóniája, keveredése, festékek, selymek üvegek, álmok és kultúrák találkozása…

 

Rendhagyó kiállítás a nőiesség jegyében a Vörösmarty utcai Sajtóház Mikszáth termében. Három életút, három színvilág, három grácia. Színek és érzések harmóniája, keveredése, festékek, selymek üvegek, álmok és kultúrák találkozása…

 

Vásznak, kendők, csillogó üvegfelületek kínálnak kivételes alkalmat a három gráciának, hogy a nagyvilág elé tárják képzeletük és varázslatos fantáziájuk elbűvölő szülötteit. A Nemzetközi Nőnap alkalmából, két héten keresztül lesz látható ez a titokzatos női birodalom, ahol a tündérlánytól a kultikus álmokig, az életfától az arkangyalokig, az azték hangulattól a vizeken és körökön át bambusz, tavirózsa és ezerféle virág köszönti az erre tévedőt.

 

Három lány – ezer élmény.

 

Kovách V. Elina művei közül ezúttal plasztikus üvegfestményeiben gyönyörködhetnek majd az érdeklődők.

Pállay Kovács Szilvia 10 képe belülről érinti meg az embert. Színei az akvarell, tus és akril ezer árnyalatával finom mélységekbe hatolnak alkotásain.

Szikszai Ágnes simogató selymei önmagukért beszélnek. Lágyan körbeölel a stóla, s szinte életre kelnek a selyembe öltözött minták…

 

A kiállítás megnyitóján 2015. március 4-én 18 órakor közreműködnek Mező Zoltán és Gyarmati Gábor előadóművészek (gitár, buzuki).

 

„… Abban hiszek, hogy a művészet és az alkotás – maga az öröm, még hozzá mindenki részére. Hogy miért is? Hát azért, mert lehet ez öröm az alkotók részéről, meg lehet a befogadó közönség részéről is, kik az öröműket az alkotás végső eredményeiben lelik. Azt vallom, hogy a művészet a harmóniát, az esztétikai értékeket és érzelmeket hivatott tükrözni az emberek lelkében …." (Kovách V. Elina)

www.elinavkovach.blogspot.com

 

„… Legszívesebben „vizuális költészet"-nek nevezem alkotásaimat, mert ihlető forrásaim a zene, a költészet, az irodalom és a saját életem. A művészet számomra misszió és felelősség, általa üzeneteket, gondolatokat, érzelmeket szeretnék közvetíteni, átadni és ébreszteni. Szándékom feléleszteni a művészet ősi szakrális, lélek és társadalomépítő szerepét!  …"                                                                                               (Pállay Kovács Szilvia)

www.pkszilvia.hu

 

„… Alkotásaim Silksai® márkanév alatt, a selyem szépségét igyekeznek megragadni, kiemelni és különböző formákban alkalmazni. Céljuk azonban közös: általuk örömet, szépséget és egyediséget szeretnék adni. A selyem finomsága, érzékenysége, a rajta futó festék nászával csak fokozódik. Titokzatos, kiszámíthatatlan, kíváncsiságot ébresztő világ jön létre, épp olyan, mint az örök Nőé…." (Szikszai Ágnes)

www.silksai.net

 

A tárlat 2015. március 19-ig, a Sajtóház nyitva tartási idejében, hétköznap 9 és 18 óra között látogatható (kivéve azok az időpontok, amikor a teremben rendezvény van – felvilágosítás a Sajtóház központi elérhetőségén: 06-1/4789040)

A kiállított képek megvásárolhatók!

 

2015. március 4 – 19.

Három Grácia

Sajtóház

1064 Bp. Vörösmarty u. 47. a.

 

https://muosz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük