Az LG Electronics (LG) mobil innovációival ismerkedhettek meg az érdeklődők a tegnapelőtt Barcelonában megnyílt Mobil Világkongresszuson (MWC, Mobile World Congress), köztük az ívelt G Flex2 készülékkel, a prémium kategóriás viselhető termékekkel és a középkategóriás okostelefonokkal. Az Innovációval egy jobb életért mottó jegyében az LG idei stratégiáját ismertetik az újdonságok, négy különböző pavilonban kiállítva.

 

Az LG Electronics (LG) mobil innovációival ismerkedhettek meg az érdeklődők a tegnapelőtt Barcelonában megnyílt Mobil Világkongresszuson (MWC, Mobile World Congress), köztük az ívelt G Flex2 készülékkel, a prémium kategóriás viselhető termékekkel és a középkategóriás okostelefonokkal. Az Innovációval egy jobb életért mottó jegyében az LG idei stratégiáját ismertetik az újdonságok, négy különböző pavilonban kiállítva.

 

G Flex2 zóna: az ívelt forma újragondolása

A G Flex2 az LG jelenlegi legfejlettebb okostelefonja, amely mind ergonómiai, mind esztétikai szempontból kiemelkedő, ívelt kijelzővel rendelkezik. Az 5.5 hüvelykes, Full HD kijelző még izgalmasabbá teszi a látványt, valósághű és éles képet nyújtva. Nagy teljesítmény és intuitív UX funkciót teszik teljessé az okostelefon nyújtotta élményt, rávilágítva az LG vezető szerepére mind a tervezésben, mind a technológia terén.

 

Középkategóriás zóna: a megfizethető prémium

Az LG az MWC 2015 keretében ismerteti először legújabb középkategóriás okostelefonjait, amelyeket azzal a szándékkal alkottak meg, hogy a fogyasztók szélesebb köre számára váljanak elérhetővé a prémiumkategóriás készülékek szolgáltatásai.

Kivételes tudású és megjelenésű, kedvező árfekvésű középkategóriás mobiltelefonokról van szó, melyek mind megjelenésükben, mind működésükben a prémium modelleknél megszokott jellemzőkkel érkeznek. A négy modell – a Magna, a Spirit, a Leon és a Joy – vékonykeretű in-cell érintőkijelzős, a felhasználói élmény (UX) pedig sok közös vonást mutat a G sorozat készülékeivel. Ilyen például a szelfikészítést megkönnyítő Gesture Shot vagy a legfontosabb információkat egyetlen ujjmozdulattal elérhetővé tevő Glance View funkció. A négy készülék mind LTE, mind 3G változatban elérhető lesz, a stílus és a használhatóság tökéletes egyensúlyát adva.

 

A viselhető készülékek zónája: a divat és a technológia tökéletes harmóniája

Az LG két új okosórával is érkezett a 2015-ös MWC-re. Klasszikus és kozmopolita dizájnjával az LG Watch Urbane készülék ötvözi egy klasszikus karóra szépségét a luxussal. Az LG Watch Urbane LTE pedig az első olyan okosóra a világon, amely LTE és NFC kapcsolódási lehetőséget kínál. Ez az egyedülálló eszköz képes VoLTE hívások lebonyolítására és adatokat is képes fogadni anélkül, hogy okostelefonhoz csatlakozna. Az LG Watch Urbane LTE alkalmazható közvetlen kommunikációra is: ha több felhasználónak is van ilyen órája, egymás között walkie-talkie-ként használhatják a készülékeket. Az NFC az LG Watch Urbane LTE-t alkalmassá teszi mobil fizetések lebonyolítására és összekapcsolódhat okosautókkal is.

 

IoT szolgáltatások zónája: mobil életünk központja

A Korea Electronics Technology Institute (KETI) szerint az LG Electronics 139 szabadalom bejegyzését kezdeményezte az IoT területén, a legtöbbet a koreai vállalatok közül, világviszonylatban is a negyedik helyet szerezve meg a szabadalmi bejegyzések számát illetően. Az LG szaktudását az IoT szolgáltatási zónában mutatja be az MWC-n. Együttműködésben a dél-koreai szolgáltató leányvállalatával, az LG U+-szal, az LG azt is demonstrálja, hogyan tudja a G Flex2 távolról irányítani a mai háztartásokban lévő gépeket és berendezéseket. A G Flex2-n keresztül ugyanis a lakók zárt láncú hálózat kameráin keresztül ellenőrizhetik otthonaikat, amikor nincsenek otthon, és illetéktelen behatolás esetén okostelefonjukon riasztás üzenetet kaphatnak. A felhasználók ezen kívül video-beszélgetéseket folytathatnak családtagjaikkal, akik a ház más részeiben tartózkodnak, ugyanazt az otthoni hálózatot használva ehhez.

 

Továbbá, az LG és az Audi azt is prezentálja az MWC-n, hogyan teheti az internet of things, vagyis a dolgok internete (IoT) még kényelmesebbé a vezetés élményét az LG Watch Urbane LTE-n kapott segítséggel. Az NFC technológia alkalmazásával az autóvezető lezárhatja és kinyithatja a járművét és beindíthatja a motort az óráról. A jövőben az LG óra képes lesz kiszámolni a célállomásig hátra lévő távolságot, megmondani az útirányt és távolságokat közölni a leparkolt autóig, csakúgy, mint ahogy képes lesz bekapcsolni a légkondicionáló berendezést a gépkocsin kívülről.

 

Izgatottan vártuk az idei MWC-t, ahol összesen 170 termékből álló, nagyon erős készülék-együttessel képviseljük magunkat az okostelefonoktól kezdve a viselhető eszközökön át a dolgok internetéig (the Internet of Things). Mindez jól példázza az LG különböző technológiai szakterületeit" mondta Juno Cho, az LG Electronics mobilkommunikációs üzletágának elnök-vezérigazgatója. " Biztosak vagyunk abban, hogy nem egyszerűen résztvevők vagyunk ezeken a területeken, hanem vezető szerepet töltünk be. Ezt jól példázza majd itteni jelenlétünk a Mobile World Congress-en."

 

Az MWC-n az LG pavilonja a Fira Gran Via 3-as termében található.

www.LGnewsroom.com/MWC2015.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük