2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HATÁRTALAN DESIGN

3 perc olvasás

6artalan.jpg2017.október 10-én dán és magyar designerek kiállítása nyílt az Eventuell Galériában. A program a Design Hét Budapest eseménysorozat hivatalos része. Kiállítók: Signe Hytte (DK), Kristina Kjær (DK), Koós Daniella, Kókai Zsófia, Zámori Zsófia.

 

A Határtalan Design kiállítás az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész által immár tizenkettedik alkalommal megrendezett “madeinhungary” magyar és ötödik alkalommal megrendezett “MeeD” külföldi designereket bemutató kiállítás folytatásaként megrendezésre kerülő kiállítássorozat része.

A kamarakiállításon szereplő tárgyak az organikus tárgytervezés változatos példái. Minden tervezőtől egy-egy az alkotókra jellemző, meghatározó tárgyat, tárgyegyüttest mutatnak be a kiállítás szervezői.

 

Signe Hytte és Kristina Kjær fiatal dán formatervezők a bútor-, tárgy és textiltervezésben egyaránt otthonosan mozognak. Signe Hytte bútorait a 12.madeinhungary+5.MeeD kiállítás látogatói már láthatta a közönség.

Signe Hytte és Kristina Kjær tárgyai a skandináv iskola jellemző alkotásai. A kiállításon a közösen tervezett, melankólikus skandináv tél inspirálta, puha, kötött, semleges színvariációkban készült, meghitt hangulatot árasztó  “Rain” / Eső  című kötött gyapjú takaró és párnakollekciójukkal szerepelnek.

 

Koós Daniella formatervező a klasszikus skandináv formavilágú, kőris / rétegelt lemez gyerekbútor kollekciójával nyerte el idén a 12.madeinhungary+5.MeeD, Határtalan Design díját. Az Eventuell Galéria kiállításán a kollekció egyik tárolóbútora szerepel, melynek osztható rekeszei a népszerű gyerekjátékok, kézszégfejlesztő eszközök méreteit veszik figyelembe.

 

Kókai Zsófia építőművész idén diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Diplomamunkája fontos szociális tartalmakra is reflektált: átmeneti otthon, a felnőttkort elért, gyermekotthonból kikerült fiatalok részére. A kiállításon a diplomamunka egyik bravúros belső szerkezeti megoldásra épülő, egy tölgyfalapból készült, visszafogott formavilágú, irányított fényhatásokat eredményező lámpáját mutatjuk be.

 

Zámori Zsófia textiltervező művész tavaly végzett a Budapesti Metropolitan egyetemen. A kiállításon az ‘A’ Design Awards and Competition bronz fokozatát elnyert 40 darabos, négy kollekcióba illeszthető minimál vonaljátékokokra épülő, egyedi, digitális tapétakollekciójából mutatunk be ízelítőt. A kollekció világosabb árnyalatú darabjai egy teljes tér kitöltésére, míg a sötétebb tónusúak egy falszakasz kiemelésére kiválóan alkalmas organikus díszítőelemek.

 

A a kiállításmegnyitón Szigeti Szilvia a kiállítás hátteréről, a madeinhungary+MeeD / Határtalan Design kiállítás múltjáról és jövő évi kiállításról tartott rövid összefoglalót, majd ezt követően a kiállítók 10-10 perces prezentációira került sor.

A kiállítás és rendezvénysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

A kiállítást Csomay Zsófia építész nyitotta meg.

Eventuell Galéria

Budapest, Nyáry Pál utca 7.

 

http://eventuell.hu

http://madeinhungary-meed.hu

http://www.designweek.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.