Az LG Electronics (LG) hazánkban is elérhetővé teszi a hajlított LG G Flex mobiltelefonját, amely az okostelefonok piacán egy újabb mérföldkőnek számít. A készülék különlegessége, hogy formájában az arc vonalát követi. Az LG prémiumkategóriás G sorozatának legújabb tagja, a G Flex egészen újszerű kijelzője és akkumulátora az LG vállalatcsoport egyedülálló újításait testesíti meg. Az LG G Flex új kezelőfelületi szolgáltatásokat is kínál, amelyek a hajlított forma előnyeit használják ki.

 

Az LG Electronics (LG) hazánkban is elérhetővé teszi a hajlított LG G Flex mobiltelefonját, amely az okostelefonok piacán egy újabb mérföldkőnek számít. A készülék különlegessége, hogy formájában az arc vonalát követi. Az LG prémiumkategóriás G sorozatának legújabb tagja, a G Flex egészen újszerű kijelzője és akkumulátora az LG vállalatcsoport egyedülálló újításait testesíti meg. Az LG G Flex új kezelőfelületi szolgáltatásokat is kínál, amelyek a hajlított forma előnyeit használják ki.

 

"Az LG G Flex egyedi megjelenése, innovatív hardvere és felhasználóbarát felülete a legnagyobb fejlődést jelentik a mobil iparágban, azóta, hogy az okostelefonok életünk szerves részévé váltak." – mondta el Piro Péter az LG Electronics Magyar Kft. magyarországi mobilkommunikációs értékesítési vezetője, majd hozzátette – a G Flex az ívelt kialakításán felül még számos újítással rendelkezik, olyanokkal, mint például az "öngyógyító" hátlap.

 

Forma és funkció: az emberi archoz idomuló forma

Az LG G Flex homorú kialakításának köszönhetően, beszélgetés közben csökken a száj és a mikrofon közötti távolság a hagyományos készülékekhez képest, így jobb hangminőséget eredményez. A hajlított forma a hagyományos, sík okostelefonokhoz képest 3 dB-lel növeli a hangerőt. Az ívelt készülék határozottabban simul a kézbe, és a nadrágok farzsebében is sokkal kényelmesebben elfér. Az oldalára fordított készülék pedig tökéletes eszköz filmek lejátszásához vagy játékokhoz.

 

 

Az LG G Flex is ugyanolyan hátlapi gombokkal lett felszerelve, mint az LG G2. Mivel a telefon oldalán nem találhatók gombok, kisebb az esélye a készülék véletlen kikapcsolásának, és a hangerő is kényelmesebben állítható mutatóujjal beszélgetés közben.

 

Együttműködésből innováció

Az LG G Flex megszületése az LG Display és az LG Chem testvérvállalatokkal való sikeres együttműködésnek köszönhető. A G Flex 6 hüvelykes képernyője a világ legnagyobb sorozatgyártású, kimondottan okostelefonokhoz készült, műanyag OLED (POLED) kijelzője. Az ultravékony, ultrakönnyű, rugalmas POLED kijelző és az ívelt OLED panel, üveg helyett műanyagból készült, ami egyedülálló formát és tartósságot kölcsönöz az LG G Flex-nek. A mindhárom alpixelt (vörös, zöld és kék) egy képpontban tömörítő Real RGB technológiának köszönhetően a POLED kijelző képe fényesebb és élesebb.

 

Az LG Chem kifejezetten az LG G Flex készülékhez fejlesztette ki a világ első hajlított akkumulátor-technológiáját. A G Flex hajlított akkumulátora az LG Chem szabadalmaztatott „Stack & Folding" technológiájával készült, amely csökkenti a hajlított forma miatti fizikai terhelést, ugyanakkor nagyobb stabilitást és teljesítményt nyújt. Keskeny mivolta ellenére az LG G Flex akkumulátora 3500 mAh kapacitással bír, amely 24 óránál is hosszabb használatot tesz lehetővé.

 

Középpontban a felhasználó

A felvonultatott új technológiák között az LG G Flex egyik különlegessége a hátlapon található „öngyógyító" bevonat. A rugalmas bevonatnak köszönhetően a G Flex hosszabb ideig megőrzi újszerű állapotát, hiszen az „öngyógyító" bevonat képes kijavítani  azokat a karcolásokat és vágásokat, amelyek egy tok nélkül használt okostelefon esetében mindennaposak.

 

Az LG G Flex felhasználói zenehallgatáskor több formátum közül választhatnak – MP3-, CD-, illetve 24 bites, 192 kHz-es hifi minőségben is élvezhetik a zenét. Az LG G2-ben megjelent kezelőfelületi funkciók – például a KnockON, a Guest Mode és a Plug & Pop – pozitív fogadtatásra találtak, így az LG G Flexben is helyet kaptak. Az LG G Flex felülete emellett további újdonságokat is kínál:

 

  • A QTheater segítségével a felhasználók a lezárt képernyőről is gyorsan hozzáférhetnek fényképeikhez, videóikhoz, valamint a YouTube-hoz. A képernyő megérintésekor, és az ívelt formát követő, két ujjas elhúzáskor az alkalmazások színpadi függöny elhúzását imitálva tűnnek elő.
  • A Dual Window két különálló ablakra osztja a 6 hüvelykes képernyőt, így a párhuzamos feladatvégzés még hatékonyabbá válik.
  • A Swing Lockscreen alkalmazás a készülék helyzetétől függően megváltoztatja a lezárt képernyőn látható képet.
  • A Face Detection Indicator hatására a hátlapgomb LED-je zöldre változik, jelezve ezzel az arcfelismerés és -fókusz funkció bekapcsolódását.
  • A Camera Timer funkció bekapcsolásakor a hátlapgomb LED-je villogással jelzi, hogy a visszaszámlálás megkezdődött.
  • Az Urgent Call Alert funkció bekapcsolásakor a hátlapgomb LED-je piros villogással jelzi, hogy egy adott személytől már több nem fogadott hívás is érkezett.

 

A 2014-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) debütált LG G Flex már több mint 20 európai országban elérhető, beleértve Magyarországot is. A készülék a T-Mobile és a Telenor üzleteiben kapható, illetve mobilszolgáltatói bolthálózatán kívül is elérhető.

 

Főbb termékjellemzők:

–        Chipset: 2.26 GHz-es négymagos Quad-Core Qualcomm® SnapdragonTM 800 processzor (MSM 8974) / GPU: Adreno 330, 450MHz

–        Kijelző: 6 hüvelykes HD (1280 x 720), ívelt P-OLED (Real RGB)

–        Memória: 2GB LP DDR3 RAM / 32GB eMMc

–        Kamera: 13 MP (hátoldali) / 2.1 MP (előlapi)

–        Akkumulátor: 3,500mAh (beépített)

–        Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.2.2

–        Méret: 160,5 x 81,6 x 7,9-8,7mm

–        Súly: 177g

–        Hálózat: LTE / HSPA+ / GSM

–        Csatlakozók: BT 4.0 / WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) / NFC

–        Szín: Titán-ezüst

–        Egyéb:  Hi-Fi 24bit, 192kHz lejátszás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük