2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Helyreigazítást kezdeményezett a jegybank

2 min read
<em><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/73668"><img class="image image-preview" src="/files/images/mnblogo_1.jpg" border="0" width="132" height="138" /></a></span>Helyreigazítással, szükség esetén bírósági perrel kötelezi a Magyar Nemzeti Bank az egyik internetes portált a jegybank jó hírnevének csorbítására is alkalmas állítások visszavonására.

Helyreigazítással, szükség esetén bírósági perrel kötelezi a Magyar Nemzeti Bank az egyik internetes portált a jegybank jó hírnevének csorbítására is alkalmas állítások visszavonására.

Helyreigazítással, szükség esetén bírósági perrel kötelezi a Magyar Nemzeti Bank az egyik internetes portált a jegybank jó hírnevének csorbítására is alkalmas állítások visszavonására.

Helyreigazítást kezdeményezett az MNB az azenpenzem.hu – több külföldi tulajdonú bank és pénzügyi vállalkozás által támogatott – internetes portállal szemben a médium által ma megjelentetett „Titkos paktum a bankokkal" című cikk miatt. Az írás – zavaros, helyenként önmagát is cáfoló – állításaival szemben a jegybank semmiféle „megállapodást" nem kötött a pénzügyi piacok szereplőivel arra vonatkozóan, hogy ne hozná nyilvánosságra az azokkal szembeni határozatokat, s cserébe a hitelintézetek nem lépnének fel erőteljesen az MNB által kiszabott bírságok miatt.

A jegybankot érő esetleges alaptalan támadások ellenére az MNB a továbbiakban is elkötelezett a pénzügyi közvetítőrendszerbe vetett társadalmi bizalom helyreállítása érdekében. Egyebek közt a fogyasztóvédelem erősítését szolgálják a felügyelési területet erősítő szervezeti átalakításai, illetve a pénzügyi szolgáltatókkal szembeni erősebb szankcionálási gyakorlat is. Mindez jelenleg már nem csak statisztikailag támasztható alá, de a társadalom számára is érzékelhető pozitív változásokkal jár.

Helyreigazítási kérelmének elutasítása esetén a jegybank jogi eljárást kezdeményez a valótlan híresztelés korrigálására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.