Habis László polgármester jelentette be Egerben, hogy megint kivirágzik a város. Évtizedes hagyományokra és szép eredményekre építünk Eger virágosítási tevékenységében.

Habis László polgármester jelentette be Egerben, hogy megint kivirágzik a város. Évtizedes hagyományokra és szép eredményekre építünk Eger virágosítási tevékenységében.

Mind a város, mind a helyi polgárok igényesek erre és a beérkezett észrevételek nyomán egy külön virágosítási program indult el a főteret illetően. A Városgondozás Eger Kft. az önkormányzati megbízásából folytatja a jó ismert és sikeres programot: 40 helyszínen, 85 ezer db egynyári virágot ültettek ki városszerte. A program összértéke 14 millió Ft – mondta Habis László. Elmondható, hogy egy kicsit átalakítottuk a Dobó tér megjelenését is: egyes „zöldkazettákba" színes virág-kompozíciók kerültek, ám ott, ahol a fiatalok szoktak gyülekezni és „spontán pikniket" tartani, meghagytuk a gyepet. Új elem a kifejezetten ide fejlesztett, ötszögletű virágedény, amely a kandeláberek lábánál helyezkednek el. Az egri Dobó tér népszerűsége látható egy internetes szavazáson is, hiszen a városunk főtere versenyben van a „Magyarország legszebb tere" címért.

Jakab Zoltán, a Városgondozás Eger Kft. igazgatóüja hozzátette: 70 fajta virággal találkozhatnak az egriek és a turisták a köztereken, örömteli, hogy úgy tűnik, Egert elkerüli a jég és a nagyobb erejű szél is, így a virágosítási munkában csak kevés helyen kell pótlásokat végezni. Hozzátette: a napokban szereznek be egy teljesen új eszközt, amely a díszburkolatú belvárosi terket és utcákat, valamint a kerékpárutat fogja rendszeresen tisztítani. A beszerzett kiegészítőknek köszönhetően a gép négy évszakos működésre képes. Jakab Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy az egriek nagyon sokat tehetnek azért, hogy az alapvetően tiszta és sokak által dicsért város még szebb, még otthonosabb legyen a mindenapokban és a turistaszezonban is.

 

Elkészült egy új, egri programokat ajánló okostelefonos applikáció

Önkormányzati vállatunk, az EVAT Zrt. kultúrával, turisztikai- és városmarketinggel foglalkozó „Kulturma" divíziója – az eger.hu oldal mellett – szorosan együttműködik az egriprogramok.hu, jól ismert programajánló online felülettel. Ennek köszönhetően elkészült és letölthető az „egriprogramok" névre hallgató applikáció okostelefonra. A program ingyenes és Android, valamint IOS operáció rendszerre fejlesztették ki, megtalálható az ismert webáruházakban – jelentette be Varga Ottó divízióvezető. A könnyen kezelhető és átlátható applikáció célja a gyors programismertetés, napokra vetített információ szolgáltatása a városba érkező, érdeklődő vendégek és helyi lakosság számára. A következő időszakban, frissítésekkel fejlesztik majd a programot, keresésési lehetőséggel, részletes ajánlókkal.


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oneonline.egriprogramok

https://itunes.apple.com/hu/app/egriprogramok/id1116623263?mt=8

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük