Három magyar megyeszékhelyet érintő pályázatot hirdetett nemrég a Telenor, amelyben a Kecskeméten, Szegeden és Szombathelyen élők saját műalkotásaikkal fejezhették ki, mit jelent számukra a városuk és miért szeretik a helyet, ahol élnek.

 

Három magyar megyeszékhelyet érintő pályázatot hirdetett nemrég a Telenor, amelyben a Kecskeméten, Szegeden és Szombathelyen élők saját műalkotásaikkal fejezhették ki, mit jelent számukra a városuk és miért szeretik a helyet, ahol élnek.

 

A legjobb pályaműveket a telekommunikációs cég megújult üzleteinek megnyitóján díjazták – Kecskeméten és Szegeden az első helyezettek a Vajda Attila olimpiai bajnok kenus és Kocsis Tibor énekes által felajánlott személyes tárgyakat is átvehették.

 

Kocsis Tibort számtalan élmény és emlék köti szülővárosához, Kecskeméthez, ahogy Vajda Attila is hálás szívvel gondol Szegedre, ahol élete egyik legnagyobb sporteredményét is elérte. A népszerű énekes és a világbajnok kenus ezért örömmel csatlakozott a Telenor „Mi városunk" pályázatához. Az üzletnyitással egybekötött díjkiosztón a hírességek egy-egy személyes tárgyat is átadtak a győzteseknek.

 

Az egyik hazai tehetségkutató győzteseként ismertté vált énekesnek számtalan emléke kötődik Bács-Kiskun megyeszékhelyéhez, ahol a fiatalkora egy részét is töltötte.

„Itt születtem, és bár a közeli Lajosmizsén éltünk, Kecskeméten jártam hatosztályos gimnáziumba, ami meghatározó volt számomra. Itt kötöttem azokat a barátságokat, amelyek máig elkísérnek, és az érettségi után is itt ünnepeltünk" – kezdte az énekes, akit az első munkahelye is Kecskeméthez köti. „Két évig voltam rendezvényszervező a művelődési központban. Ott dolgoztam először együtt ismert emberekkel, és olyan előadókkal találkozhattam, akiket ma már a kollégáimnak mondhatok, ez nagyon jó érzés" – vallotta be a sztár, aki a nővére segítségével saját művet is készített a Telenor „Mi városunk" pályázatára. „A festményemen Kecskemét egyik jelképe, a híres Cifrapalota látható, amelynek bejárata előtt az én stilizált alakom is megjelenik" – nyilatkozta az énekes, aki a győztes pályaművet – egy a városról szóló verset – is elszavalta a Telenor megújult üzletének nyitórendezvényén, majd egy rövid koncerttel is megörvendeztette az egybegyűlteket. Tibó az első helyezettnek egy személyes tárgyat is felajánlott: egy kék bőrdzsekit, amit a Soha már című klipje forgatásán viselt.

 

A szombathelyi és kecskeméti üzletnyitással és díjkiosztóval egy időben, Szegeden Vajda Attila fogadta a résztvevőket. A kenus elmondása szerint a legnagyobb eredményeit is a szülővárosának köszönheti.  „Szegeden világbajnokságot nyerni számomra olyan élmény volt, amit csak az érthet igazán, aki 2011-ben ott volt, és átélte velünk azt az eufórikus állapotot: a szurkolók, a szervezők, sőt az egész város támogatása végig érezhető volt" – nosztalgiázott Attila, aki fontosnak tartja a Telenor kezdeményezésének közösségépítő erejét is. „Amikor sportolóként keményen dolgozunk egy-egy eredményért, akkor számtalan szurkoló, barát és rokon is megpróbálja megkönnyíteni a felkészülést és vidámabbá tenni azokat a napokat, amik egyébként nagyon szürkék lennének. Ez a fajta lelkesedés nagyon össze tudja hozni egy közösség tagjait, akárcsak a „Mi városunk" pályázatra beérkezett alkotások, amelyek azt tükrözik, hogy milyen sokan szeretik a szülővárosukat" – tette hozzá Attila.

 

https://www.telenor.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük