A nyár leghosszabb és legszínesebb fesztiválja! Közel száz program Budapesten! A Budapesti Nyári Fesztivál, rövidebben a BNYF egyedi, csak a helyszínein látható előadásokat, bemutatókat, hazai és külföldi sztárok koncertjeit kínálja a fesztivál ideje alatt, számos ingyenesen látogatható programkínálata mellett. I love Margitsziget! 12 hétvégén interaktív ingyenes családi események helyszíne a Margitszigeti színház és környezete. Egész napos programok a kultúra, sport és kikapcsolódás jegyében, a természeti és épített örökségünk védelmében, a velünk élő és örökölt történelem.

A nyár leghosszabb és legszínesebb fesztiválja! Közel száz program Budapesten! A Budapesti Nyári Fesztivál, rövidebben a BNYF egyedi, csak a helyszínein látható előadásokat, bemutatókat, hazai és külföldi sztárok koncertjeit kínálja a fesztivál ideje alatt, számos ingyenesen látogatható programkínálata mellett. I love Margitsziget! 12 hétvégén interaktív ingyenes családi események helyszíne a Margitszigeti színház és környezete. Egész napos programok a kultúra, sport és kikapcsolódás jegyében, a természeti és épített örökségünk védelmében, a velünk élő és örökölt történelem.

 

Június-július-augusztus folyamán az alábbi helyszíneken a következő profilok dominálnak:

Margitszigeti Szabadtéri Színpad: nagykiállítású produkciók helyszíne musicalek, koncertek, táncos egyedi programok, hétvégi családi programok. 

Városmajori Szabadtári Színpad: prózai, zenés színházi előadások, matinék.

Margitszigeti Víztorony: Jazzy Tower koncertek, egész napos tematikus események.

Szent Margit kolostor romok: Vasárnaponként Reneszánsz Délelőttök sorozat.

Premontrei Kápolna: Bibliai mesék sorozat.

 

A szabadtéri színházak varázsa, a csillagos égbolt alatt felcsendülő dallamok, a Margitszigeti és a Városmajori Színpadokon kiállításra kerülő látványos nagyprodukciók, rendhagyó koncertek felejthetetlen élményt kínálnak mindazoknak, akik látogatják a Budapesti Nyári Fesztivál előadásait, valamint igénybe veszik kínált szolgáltatásait.

Érkezzen hajóval! A margitszigeti előadásokra és rendezvényekre „Színházi Hajójáratot” kínálnak az „Aludjon Budapesten Színházjeggyel” package ajánlatban. Ebben a Városmajori és a Margitszigeti előadások közül válogathatnak mindazok, akik családdal, baráti társaságukkal érkeznek a fesztivál előadásaira, és szívesen töltenek el hosszabb időt a városban, vagy a fesztivál természeti és építészeti örökségei között teljesebb kikapcsolódásra vágynak, élvezve a szállodák által kínált wellness és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is. Kiemelt szálloda partnerek a Grand Hotel Margitsziget és a Budapest Körszálló, közös ajánlatuk a www.szabadter.hu és a szállodák weboldalán találhatók.

 

A Margitszigeti Szabadtéri Nagyszínpad a látványos és nagykiállítású egyedi események, bemutató előadások, koncertek, táncprodukciók, musicalek, daljátékok, nagytömegeket felvonultató estek impozáns helyszíne. Közvetlen környezetében a Szent Margit kolostor reneszánsz délelőttjei, a Premontrei Kápolna bibliai mesék sorozata és a Jazzy Tower koncertjeivel gazdagítja és színesíti a fesztivál kínálatát. A Városmajori Szabadtéri Színpad a városban élők kedvelt és szívesen látogatott helyszínén, Buda egyetlen szabadtéri színházában, az előadások előtt és után hűsítő koktélokat és ínyenc ételeket kínál vendégeinknek a Városmajori Garden étterem. A 100. születésnapját ünnepeljük a Margitszigeti nagyszínpad udvarában álló, az ország legnagyobb Víztornyának. A Színpad udvarrészére impozáns tető kerül, a Víztorony díszkivilágítást kap, s itt kerül sor a nyár folyamán kedvelt sztárokkal, zenészekkel, együttesekkel jazz koncertek megrendezésére.

A Budapesti Nyári Fesztivál új helyszíne az idén 100 éves Margitszigeti Víztorony június 4-én szombaton nyitja meg kapuit. Budapest új szabadtéri szórakozóhelye, kellemes zenével és társasággal egy exkluzív helyszínen. Jazzy Tower! Mi már látjuk a helyes irányt: Jazzy Tower, a helyes irány, toronyiránt! Az emlékmű 100 éves születésnapja alkalmából 4 nagykoncert is várható a nyár folyamán. A különleges születésnapi koncertek a jazz zene szerelmeseinek kedveznek, négy műfajban: funky, soul, swing, r’n’b. A koncertek után sem kell rögtön hazaindulni, a további jó hangulatról a Jazzy rádió dj-i gondoskodnak majd.  „Többet nyújt, mint eddig bármi más!” Hogy miért? A helyszínre való elegáns megjelenésről is gondoskodnak, ugyanis a Jászai Mari térről ingyenes Jazzy Hajójáratok indulnak.

 

A nyári koncertek:

Június 4. – Garamy Funky Staff – nyitó buli

Július 9. – Group ’N ’ Swing

Augusztus 6. – Király Viktor

Szeptember 3. – Majsai Gábor

A nyitókoncert tehát június 4-én 22 órakor: Garamy Funky Staff

Jazzy hajó indulása 21.00 óra Jászai Mari 1 kikötő

A Garami Funky Staff a közismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor (Danubius Rádió, Class FM) régi nagy álmát váltja valóra: a 70-es, 80-as, 90-es évek funky, disco és soul slágereinek megidézése hangzásban és látványban. A zenekar tagjai nemcsak hangszer- és énektudásukkal járulnak hozzá a produkcióhoz, hanem megjelenésükkel is. Mindenki hamisítatlan, korabeli disco-ruhában tündököl a show teljessége érdekében, ezzel is igazolva, hogy a Disco és a Funky időtálló műfajok. A Show és a Fever Night garantált!

 

A zenekar tagjai: Figura Melinda, Garami Gábor, Gitano, Herold Péter, Koós-Hutás Áron, Milosevits Mirkó Milán, Temesi Berci.

 

Jegyek kaphatók országosan az ismert jegyirodákban. Jegyvásárlás online, kezelési költség nélkül: szabadter.jegy.hu – személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Budapest, Nagymező utca 68.) A hajójáratot csak a jeggyel rendelkezők vehetik igénybe, amelyet az indulás előtt a kikötőben illetve a helyszínen, a Margitszigeti Jegyirodában is meg lehet vásárolni. Mivel a jegyár változatlan, érdemes a Jazzy Hajójáratot igénybe venni. Így az est már a rakparton elkezdődik, a Dunán ringatózva folytatódik és sztárokkal, jó zenére, exkluzív társaságban teljesedik ki.

 

„Egy program, előadás, koncert akkor válik közösségi élménnyé, ha az, akinek szánjuk, Ön, a leendő vendégünk, a mi partnerünkké válik. A program nem akkor kezdődik, amikor a képzeletbeli függöny felgördül, hanem amikor eldöntjük, hogy a barátainkkal vagy a
családunkkal egy közös programot szervezünk a Margitszigetre vagy a Városmajorba, a BNYFesztivál bármely programjára. Akkor lesz teljes az élmény, ha elhatározzuk, hogy jól szeretnénk magunkat érezni, kikapcsolódni, szórakozni együtt a szeretteinkkel, társaságunkkal, a művészekkel, akkor, ha annak megadva módját a kínált lehetőségekkel élve, megfelelően rákészülünk, az adott napon, az adott előadásra! Hogyan is kell ezt tenni? A BNYF konkrétan arra készült, hogy a csodás és egyedi természeti és épített környezeti adottságokkal rendelkező helyszíneit a fesztivál programsorozatába építve kínálja fel Önöknek közel három hónapon át, „Több, mint színház – Élmény!”-t.” – Bán Teodóra Fesztiváligazgató.

 

www.szabadter.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük