Bevett szokás, hogy a világ nagy filmstúdiói mellett úgynevezett tematikus parkok működnek, amelyek bemutatják részben a filmkészítés technikáját, módszereit, részben az ott készült sikerfilmek díszleteit és azt, hogy akkor egyes sikerjelenetek hogyan készültek. Magyarországnak már a külföldi beruházók tevékenységének köszönhetően több világszínvonalú filmstúdiója van, de eddig nem volt egyikben ilyen tematikus parkja.

Bevett szokás, hogy a világ nagy filmstúdiói mellett úgynevezett tematikus parkok működnek, amelyek bemutatják részben a filmkészítés technikáját, módszereit, részben az ott készült sikerfilmek díszleteit és azt, hogy akkor egyes sikerjelenetek hogyan készültek. Magyarországnak már a külföldi beruházók tevékenységének köszönhetően több világszínvonalú filmstúdiója van, de eddig nem volt egyikben ilyen tematikus parkja.

Most nyílt meg Etyeken az első ilyen vállalkozás, amelyet a filmvilág magyar származású, de Amerikában élt és alkotott zsenijéről Sir Alexander Kordáról, azaz Korda Sándorról neveztek el.A projektgazda Filmközpont Kft. az Új Széchenyi Terv keretein belül 592 366 750 forintos támogatást nyert el, amely a projekt teljes költségvetésének 50%-a.

A tematikus park három fő részből áll: 1400 m2-es kiállítócsarnokból, 1100 m2-es étteremből és egy 8000 m2-es középkori díszletvárosból.

A  csarnokban  található   Korda   Emlékkiállításon   bemutatásra   kerül   Sir Alexander  Korda   – valamint legendás fivérei, Korda Zoltán rendező (A dzsungel könyve) és Korda Vince Oscar-díjas díszlettervező (A bagdadi tolvaj) – nagyszabású életútja, filmes munkássága.

Interaktív installációk engednek betekintést a filmkészítés folyamatába, a filmes trükkök világába. A látogatók egyes kiállítási tárgyakon gyakorolhatják a filmgyártás különleges technikáit a kezdetektől egészen napjainkig. Külön installációt kapnak a kamerák, makettek, jelmezek, optikai trükkök, az animáció és az utómunka.

Ősszel kialakításra kerül interaktív forgatási helyszín is, ahol az érdeklődők akár a történet szereplőiként, vagy stábtagként részesei lehetnek egy-egy forgatásra kerülő jelenetnek.

A teljes körű program részét képezi stúdiótúra is. Megtekinthető a stúdió területén található két kültéri díszlet: a mai New York egy utcája, illetve egy középkori városrészlet. A látogatóközpontban animátorok vezetik körbe a látogatókat. A kiállítás kizárólag előzetes foglalás esetén látogatható, a www.kordafilmpark.hu  weblapon keresztül, ahol további hasznos információk találhatók a megközelítéséről, jegyárakról, kedvezményekről is.

A Korda Filmpark Fejér-megyében, Etyeken található Budapesttől 32 kilométerre.

Személygépkocsival megközelíthető:  Budapest felől az  M1-es autópálya 16-os leágazásnál (az autópálya ezen szakasza díjmentesen használható) lehajtunk az 1-es autóútra Tatabánya, majd Biatorbágy irányt követve. Biatorbágyon az első körforgalomban Herceghalom, majd a második körforgalomban Sóskút (Etyek) irányába hajtunk tovább, ezután a sóskúti elágazásnál lehajtunk Etyek felé. Etyek községet elérve áthajtunk a településen, majd az Alcsútdoboz felé vezető úton a dombtetőre felérve balra kanyarodunk a Korda Filmparkhoz.

Budapest felé az M1-es autópálya 22-es leágazásánál lehajtunk az 1-es autóútra Biatorbágy felé, innen a fent leírt útvonalon haladunk tovább. A látogatóközpont mellett díjmentes, őrzés nélküli parkoló áll vendégeink rendelkezésére.

Autóbusszal: A Volánbusz etyeki járatai a Kelenföldi pályaudvartól és a Széna térről indulnak. Etyeken az „Autóbuszforduló" megállóban kell leszállni, a Korda Filmpark innen 15-20 perces sétával érhető el. Menetrend és információ: www.volanbusz.hu

Vonattal: A MÁV vonataival Biatorbágyon a Volánbusz etyeki járataira átszállva közelíthető meg a Korda Filmpark. Menetrend és információ: www.mav.hu

Az árlista: Üdülési csekket, bankkártyát nem fogadnak el! Csak csoportban az előre interneten lefoglalt időpontban látogatható!Az árlista: Üdülési csekket, bankkártyát nem fogadnak el! Csak csoportban az előre interneten lefoglalt időpontban látogatható!A   Korda   Látogatóközpont   helyet   biztosít  céges   rendezvények,   csapatépítések,   esküvők, gálavacsorák számára is. A kiállítócsarnok 150 fő, a közvetlenül mellette található étterem 400 fő befogadására alkalmas. A látogatóközpont programja egyéb filmes tematikájú lehetőségekkel (pl.: vetítések, kaszkadőr show) igény szerint kiegészíthető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kép:Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük