2023.november.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Honeywell Enterprise Buildings Integrator – új kiadása

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79177"><img class="image image-_original" src="/files/images/honey%20(1).jpg" border="0" width="467" height="236" /></a></span>A Honeywell Enterprise Buildings Integrator rendszere leegyszerűsíti az épületmenedzsmentet, csökkenti a kezelői feladatokat és a költségeket. A legújabb verzió nagyobb mobilitással, megnövelt automatizáltsággal és intelligenciával, valamint intuitív felhasználói felülettel segíti elő az üzemeltetés hatékonyságát. <p> 

honey%20(1)A Honeywell Enterprise Buildings Integrator rendszere leegyszerűsíti az épületmenedzsmentet, csökkenti a kezelői feladatokat és a költségeket. A legújabb verzió nagyobb mobilitással, megnövelt automatizáltsággal és intelligenciával, valamint intuitív felhasználói felülettel segíti elő az üzemeltetés hatékonyságát.

 

honey%20(1)A Honeywell Enterprise Buildings Integrator rendszere leegyszerűsíti az épületmenedzsmentet, csökkenti a kezelői feladatokat és a költségeket. A legújabb verzió nagyobb mobilitással, megnövelt automatizáltsággal és intelligenciával, valamint intuitív felhasználói felülettel segíti elő az üzemeltetés hatékonyságát.

 

A Honeywell (NYSE: HON) megújította kiemelt termékét, az Enterprise Buildings Integrator épületmenedzsment rendszert (EBI, Vállalati Épület Integrálórendszer), amellyel lehetővé teszi, hogy a létesítmény személyzete kényelmesebben és nagyobb pontossággal követhesse figyelemmel illetve fejleszthesse tovább a centralizált épülettechnológiát. Az EBI R430 rendszer az egyszerűbb telepítési, ütemezési és vezérlési folyamatoknak köszönhetően segíti a hatékonyság növelését, továbbá az energia- és az üzemeltetési költségek csökkentését. Az új funkciók, köztük a nagy teljesítményű automatizálási modul, az átfogó mobilhozzáférés és az újratervezett felhasználói felület célja, hogy a rutinszerű és a speciális feladatok végrehajtását egyaránt gyorsabbá tegye.

 

Az EBI legújabb változata az okos, integrált épületek egyre erősödő trendjére reagál: ezekben az épületekben az automatizált rendszereket összevontan a vállalati hálózaton kezelik. Ez teljesebb és átfogóbb rálátást biztosít a berendezésekre és a tevékenységekre, így napról napra növelhető a hatékonyság, és az épület teljes élettartama alatt megtakarítások érhetők el. Az Egyesült Államok Általános Szolgáltatások Ügynöksége (GSA, General Services Administration) szerint egy okos épület akár 14 százalékkal kevesebb energiát használ fel, üzemeltetési hatékonysága pedig akár 12 százalékkal jobb lehet.

Ennek eredményeként a Honeywell által vezetett építési és felújítási projektek több mint negyedében használnak valamilyen szintű integrációt, amely ötször több mint tíz évvel ezelőtt. Az ehhez szükséges felhasználói felületet és intelligenciát az EBI biztosítja.

 

„Azt tapasztaltuk, hogy az integrált rendszerek komoly hosszú távú előnyökkel bírnak, ezért a megtakarítások növelése érdekében mi is az EBI rendszerre támaszkodunk" – nyilatkozta Paul Greenwood, a torontói St. Michael kórház biztonsági menedzsere. – „Az újabb verzió tovább erősítette ezeket az előnyöket. Például az automatizáló modul teljesítménye még nagyobb lett, így kétszer-háromszor gyorsabban tudjuk beprogramozni a belépőkártyákat. Ezek a hatékonyságnövelő elemek rendkívül fontosak, mivel nagyszámú ehhez kapcsolódó kérést kell naponta feldolgoznunk."

 

Az EBI legújabb frissítései közül a legfontosabbak:

 

  • Fokozott integráció – Az EBI most már kompatibilis számos gyakran használt webes szolgáltatással, így a létesítmény vezetői és az IT munkatársak új eszközök segítségével szabhatják meg, hogy az épületrendszerek hogyan importálják és keressék az adatokat, illetve milyen módon dolgozzák fel az információt, hogy azok alapján javaslatokat lehessen megfogalmazni a hatékonyabb felhasználásra vonatkozóan.
  • Megnövelt hatékonyság – A létesítmény vezetői a megújult automatizáló modul és ütemezés segítségével percek alatt beprogramozhatják és koordinálhatják a létesítmény rendszereit, beleértve az épületgépészetet, a világítást, valamint a biztonsági- és életvédelmi rendszereket.
  • Megnövelt mobilitás – Az üzemeltetők továbbra is használhatják okostelefonjaikat a távoli eléréshez és vezérléséhez, ráadásul mostantól táblagépükkel is kapcsolódhatnak a rendszerhez. A táblagépeken az EBI munkaállomás felhasználói felülete jelenik meg, amely hozzáférést biztosít az épülettel kapcsolatos információkhoz, például a rendszer állapotához valamint a trendekre vonatkozó adatokhoz, amelyek segítenek az energiafelhasználás valós idejű optimalizálásában.
  • Intuitív felület – Az alapelrendezés és a navigáció nem változott, de az új szoftver már magában foglal olyan, a magánfelhasználók által már megszokott alkalmazásokat, mint például a „drag-and-drop" funkció, amely jelentősen megkönnyíti a napi szintű feladatok elvégzését csakúgy, mint az oktatási tevékenységet.

 

Az integráció szerepe használat közben:

https://www.youtube.com/watch?v=iC7Nl9yY5L8&list=UUEXoV4nkUFgaato2gaIp98g

Az integráció fontossága:

https://www.youtube.com/watch?v=hN9-0AmLObM&list=UUEXoV4nkUFgaato2gaIp98g

A mobilfunkciók működéséről:

https://www.youtube.com/watch?v=3duKe_vO5ig&list=UUEXoV4nkUFgaato2gaIp98g

 

„A létesítménymenedzsment többé már nem csak a fizikai szerkezet fenntartásáról szól" – mondta Paul Orzeske, a Honeywell Building Soluitons elnöke. – „Az épület immár a benne működő vállalat sikerességében is fontos szerepet játszik. Az EBI a tudatosságra és a hatékonyságra helyezi a hangsúlyt azáltal, hogy szélesebb körű hozzáférést biztosít az üzemeltetők számára azokhoz az adatokhoz és eszközökhöz, amelyek a vállalat nyereségességére is hatással vannak."

 

A Honeywell EBI díjnyertes épületmenedzsment rendszere többek között megkönnyíti a biztonsági, kényelmi, életvédelmi és energiavezérlési funkciók integrálását. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyetlen hozzáférési pontból teljes rálátást kapjanak azokra az információkra és erőforrásokra, amelyek segítik a létesítmény, kampusz vagy több telephelyű intézmény megfigyelését, kezelését és védelmét.

Emellett az EBI kommunikál az olyan piacvezető nyílt protokollokkal is, mint például a BACNet®, az OPC® és a LonWorks®, ami megkönnyíti, hogy a vevők harmadik féltől származó szoftvereiket és hardvereiket a rendszerbe integrálják, és élvezzék a kölcsönösen átjárható szerkezet bővíthetőségéből és rugalmasságából adódó előnyöket.

Az elmúlt évtizedben mintegy 160 országban több mint 20 000 EBI rendszert telepítettek. Jelenlegi felhasználóink egyszerűen válthatnak a legújabb verzióra, így élvezhetik az új funkciókat, és beruházásuk folyamatos megtérülését.

www.ebi.honeywell.com

https://twitter.com/honeywellbuild

 

www.honeywellnow.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.