2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HP: All-in-One (AiO) tárolórendszerek – nem “giga” vállalkozásoknak

9 perc olvasás
<p><strong><span class="inline left"><a href="/node/886"><img class="image thumbnail" src="/files/images/sebessegvaltascim.thumbnail.jpg" border="0" alt="Egykapura" title="Egykapura" width="100" height="42" /></a></span><br /></strong></p><p>Kis és közepes vállalkozásoknak szánt AiO (All-in One) tároló-rendszerét és tároló-szoftverét mutatta be a Hewlett Packard Magyarország 2007.április 19-én a média képviselõinek.  Az új megoldásokkal az ügyfelek egyszerûsíthetik tároló-környezetüket, bonyolultságát pedig csökkenthetik. </p><p>

egykapura

Kis és közepes vállalkozásoknak szánt AiO (All-in One) tároló-rendszerét és tároló-szoftverét mutatta be a Hewlett Packard Magyarország 2007.április 19-én a média képviselõinek.  Az új megoldásokkal az ügyfelek egyszerûsíthetik tároló-környezetüket, bonyolultságát pedig csökkenthetik.

egykapura

Kis és közepes vállalkozásoknak szánt AiO (All-in One) tároló-rendszerét és tároló-szoftverét mutatta be a Hewlett Packard Magyarország 2007.április 19-én a média képviselõinek.  Az új megoldásokkal az ügyfelek egyszerûsíthetik tároló-környezetüket, bonyolultságát pedig csökkenthetik.

A tájékoztatást Nagy Barnabás,  a HP Magyarország adattárolási üzletágának vezetõje adta, aki felhívta a figyelmet, világunkban az elõzõ 3 év során elért adatnövekedés üteme meghaladta a korábbi 40 ezer év alatt tapasztaltat,  2010-re pedig a mai adatmennyiség hatszorosával kell számolni. Nagy fontosságú megõrzésük. A hazai KKV cégek negyedénél ez nincs megoldva, 60%-uk csak belsõ tárolókon (DAS) tárol.

az adatigény növekedik - klikk a képreAz adatigény növekedik – Klikk a képreA tárolás technológiáját tekintve, az iSCSI határozottan tért hódít, 2009-tõl teljes mértékben erre épülnek ezek a megoldások.  A korábban alkalmazott szalagos mentésnél az adat-visszaállítás komoly szaktudást igényel, költséges. Az automatikus mentés eleinte nagy beruházást és idõráfordítást jelentett.  Történetileg, eleinte a vállalatoknál a szerverek és a melléjük dedikált szalagos mentés szaporodása volt a jellemzõ. A következõ stációt a központi szerveren való központi mentés jelentette. Kazettán is tárolhatók könyvtári szinten az adatok de ez drága. 

A KKV cégeknek egyszerû, gazdaságos és ésszerû adatmentésre van szükségük, a HP újabb megoldást kínál, a diszk alapú mentést!  Ez a Disk to Disk to Tape (D2D2T) megoldás és a Virtual Library Systems (VLS) rendszer.

a tárhely igény növekedik - klikk a képre!A tárhely igény növekedik – klikk a képre!Teljes adatvédelem érhetõ el vele katasztrófa esetén is, kb. 30 éves tárolási idõtartam garantált, titkosítható, archiválni lehet vele. Gyorsabb random elérést produkál, ideális megoldás RAID védelemhez, az esetleges diszkhiba könnyen felismerhetõ.

Az új HP Storage Works D2D Backup rendszer több szerverre automatizálja az adatmentést.  1-8 szerverre (50-500 alkalmazott) kiváló megoldás, alacsony birtoklási és üzemeltetési költség mellett. 

a mentõeszközök és a nyulak valamint a szerverek szaporodáa hasonló tempójú...A mentõeszközök és a nyulak valamint a szerverek szaporodáa hasonló tempójú…A D2D2T rendszerek fejlesztéssel bõvíthetõk.  Kis cégek számára HP megoldás a D2D Backup System  LAN környezetre optimalizálva (iSCSI),  1,5 TB tárkapacitással, maximum 6-8 szerver esetén.  Középméretû cégeknek való a VLS 1000i, távoli telephelyekkel, LAN optimalizálással (iSCSI),  tömörített 1,5 TB-al, maximum 12 szerverre.  Nagyméretû cégek számára való a VLS 6000, SAN környezetre optimalizálva (FC),  70 TB tömörítéssel, maximálisan 64 szerverrel. 

Áruk a kiépítettségtõl függõen:

380 ezer,  550 ezer,  680 ezer és 940 ezer FT. (Ez inkább a HP hivatalos véleményével ellentében az itthoni célkozonséget a közepes vállaltok kategóriájába pozícionálja. Egyes kivállalkozások számíástechnikai eszközeinek értéke nem éri el a félmillió forintot, sõt sokszor annak a felét sem. Egy két használt PC + nyomtató esetleg valami internetes eszköz)

A HP All-in-One Storage Systems  megoldás ideális ügyfele az, aki rendelkezik hálózattal,  3-14 szerverrel, adatai rohamosan gyarapodnak, SQL és Exchange alkalmazásai vannak, nem használ NAS (NetworkedAttachedStorage) tárolókat és hosszabb távra keres egyszerûbb, gazdaságosabb rendszert.

a nyúlirtás egyik lehetséges megoldásaA nyúlirtás egyik lehetséges megoldásaA HP StorageWorks 1200 All-in-One Storage System (HP AiO1200) a cél-szegmensnek szóló, egyszerûen kezelhetõ tárolók legújabb tagja. Tervezésekor szem elõtt tartották, kezelése ne igényeljen speciális adattárolási szakismeretet,  egyszerûen és megbízhatóan lehessen tárolni, megosztani,  menedzselni és védeni a gyorsan növõ állományaikat és alkalmazásokat. A megoldás gond nélkül egyesíti a fájlszerver, a megosztott tároló-tömb és az adatvédelem funkcióit.

A HP AiO1200 2U számára magas készülékházat alakítottak ki, melyben 12 meghajtót befogadó tömb nagy teljesítményû vezérlõje helyezhetõ el.  Az All-in-One Storage Manager alkalmazásával különbözõ típusú meghajtók egyidejûleg használhatók, az ügyfelek egyaránt kihasználhatják a Serial ATA (SATA) meghajtók költség-hatékonyságát és a SAS (Serial-Attached SCSI) meghajtók sebességét és megbízhatóságát.A rendszer a Microsoft Exchange 2007 felhasználókat varázslóval támogatja üzembe helyezéskor és migráció esetén, így a közvetlenül a kiszolgálókhoz illeszkedõ tárolásról a hálózati tárolásra való átálláshoz elegendõ 10 egérkattintás.  A 32 és 64 bites Windows? Server 2003 szerverek környezetében elõkészíthetõ az iSCSI protokoll alapú tárolás. 

nyulak helyett szalag helgyek - megoldás?Nyulak helyett szalag helgyek – megoldás?A HP StorageWorks Modular Smart Array tárolókra kiterjesztett támogatás révén az ügyfelek teljes tároló infrastruktúrájukat menedzselhetik az All-in-One Storage Manager-el.

A HP AiO1200 tárolóba maximálisan 12 SATA vagy SAS meghajtó illeszthetõ, összesen 9 terabájt kapacitással.

Az új tároló értékesítése elsõsorban a HP mintegy 145 ezer viszonteladói partnerhálózatán keresztül történik.

A kis- és közepes méretû szervezetek élvezhetik a nagyvállalati tároló-technológia elõnyeit, mivel az  AiO1200 a Microsoft Windows Storage Server 2003 R2-vel és a Microsoft iSCSI Software Target-el dolgozik.

Megoldási változatok:

aio1200AiO1200AiO400 (belépõ),  AiO600 (külsõ diszkekkel),  AiO1200 (belsõ diszkekkel is). A HP ProLiant Data Protection Storage Server (DPSS)  a DPM  Windows Szerver szoftvert veszi alapul, diszk-alapú adatmentésre és visszaállításra szolgál Windows File szerverek között.  Modelljei:  ML310 G3,  DL100 G2,  DL380 G5.

A HP a tároló erõforrások menedzselésére szolgáló díjnyertes szoftverének új verzióját, a  HP Storage Essentials-t is bejelentette,  amely a közepes méretû (100-999 közötti alkalmazottal dolgozó)  vállalkozások számára teszi lehetõvé, hogy teljes mértékben kézben tartsák gyorsan bõvülõ tároló-környezetüket.

A tárolószoftver új verziója csökkenti a bonyolultságot és a közepes méretû vállalkozások költségeit,  egyszerûsíti a tárolókörnyezetek kezelését.

hp proliant storage szerver családHP Proliant Storage szerver család A HP Storage Essentials Standard Edition Storage Resource Management (SRM) szoftverrel egyetlen, biztonságos webfelületen kezelhetõk a bonyolult manuális feladatok, így javul az informatikai erõforrások kihasználtsága.

Az új szoftvert a HP nemrég létrehozott Enterprise Storage and Server Software üzleti egysége bocsátotta ki az informatikai rendszerek automatizálására és virtualizált menedzselésére.  Gazdaságosabb megoldást jelent, mint a hagyományos nagyvállalati SRM szoftverek, jól megfelel a folyamatosan változó üzleti környezet igényeinek, az  exponenciálisan növekvõ adattömeg kezelésének. A HP Storage Essentials Standard Edition csökkenti a kis és közepes méretû HP tárolókon alapuló SAN (Storage Area Network) hálózatok bonyolultságát, mert a tároló-rendszerek teljes felügyeletét kínálja. 

hp virtual libraryHp Virtual LibraryA HP Storage Essentials a legfrissebb nyílt szabványokra épül, beleértve az SMI-S-t és a J2EE-t és integrálva van a HP Systems Insight Manager szoftverrel az egységes szerver- és tároló-kezelés érdekében.

A HP Storage Essentials révén az ügyfelek jobban optimalizálhatják a SAN és a NAS (Network-Attached Storage) rendszereik kapacitását, növelhetik az informatikai személyzet hatékonyságát és egyszerûsíthetik az egymáshoz illeszkedõ menedzselési folyamatokat.

d2d2t rendszerekD2D2T rendszerekA HP különös tekintettel volt a KKV-k igényeire az öt legnagyobb független szoftvergyártóval, a Citrix Systems-el, a Microsoft-al,  az Oracle-el,  a SAGE-el és az SAP-val kötött megállapodások megkötésekor. Ezek a gyártók szállítják ma a legtöbb alkalmazást ezeknek a vállalkozásoknak.  A HP eszközöket is kínál a megfelelõ hardver- platform kiválasztásához, valamint nagyszámú megoldást, pl. kilenc új Microsoft? Exchange 2007 konfigurációt.  Ezek mindegyike elérhetõ a hp.com weboldalon keresztül,  bevezetésük egyszerû, megbízható és megfizethetõ.

Az EMEA régió KKV piacain való erõteljesebb jelenlét érdekében a vállalat növelte értékesítési szakembereinek számát.  A cég programokat kínál "Simply StorageWorks" és "ProLiant Business Advantage" néven, melyek segítik az ügyfeleket az üzleti igényüknek legmegfelelõbb szerver és tároló platformok vásárlásában, tervezésében.

mnetési adatvédelmi megoldások (angol szöveg)Mnetési adatvédelmi megoldások (angol szöveg)A web-alapú kezelõfelületen hatékonyan központosítható és automatizálható a teljes tároló-infrastruktúra menedzselése, beleértve a Windows? és Linux szervereket, a HP StorageWorks EVA és a HP MSA lemeztömb családokat,  a HP ProLiant Storage Servers-t,  a HP EML E-Series szalagkönyvtárakat, adaptereket és kapcsolókat. Ily módon lehetõvé válik, hogy az alkalmazások szintjétõl a fizikai meghajtókig egyetlen adminisztrátor lássa el a menedzselési feladatokat, közte az egymáshoz kapcsolódó hibakeresést, a jelentések generálását, az állományszintû vizsgálatokat, az integrált SAN és NAS menedzsmentet, az infrastruktúra teljesítményének és a kihasználtság mértékének a figyelését.  Egy opcionális beépülõ szoftver-modullal az ügyfelek nyomon követhetik a mentési folyamat mindenkori állapotát is.

d2d2t rendszerek mentési környezete (angol szöveg)D2D2T rendszerek mentési környezete (angol szöveg)A HP Storage Essentials Standard Edition további frissítése várható még az idén a HP Storage Essentials Enterprise Edition Software Suite-re,  lehetõséget adva a felhasználóknak, hogy problémamentesen váltsanak át a nagyobb, heterogén, több gyártótól származó eszközökkel kiépített SAN környezetre.A HP Storage Essentials Standard Edition SRM szoftver várhatóan 2007. júniusától válik világszerte elérhetõvé a HP-nél és a kijelölt értékesítõ partnereknél. Bõvebb információ a  http://www.hp.com/go/sese   webcímen érhetõ el.

Bõvült a vállalat vezetõi csapata, a HP két új vezetõje a kis- és közepes vállalkozások (KKV) piacáért felelõs csapatot irányítja.  A HP Technology Solutions Group részlegének a KKV piaci tevékenységéért felelõs igazgatójaként Urs Renggli (42)  koordinálja a jövõben a tároló, szerver, szoftver és szolgáltatás üzleti egységeket, a kitûzött cél; megbízható, megfizethetõ és egyszerûen kezelhetõ megoldásokat kínálata.  A StorageWorks üzleti egységen belül Harry Baeverstad igazgató (54) lesz felelõs a KKV termékstratégiáért és a piacra lépési programokért.

az aio portfólioAz AiO portfólioA HP megfogalmazott célja; az egyéni felhasználóktól a legnagyobb vállalatokig, minden ügyfele számára egyszerûsíteni a technológia használatát.  A nyomtatás, a személyi számítástechnika, a szoftverek, a szolgáltatások és az IT-infrastruktúra piacait lefedõ termékválasztékával a HP az egyik legnagyobb informatikai világcég.

A vállalat összesen 94,1 milliárd dollár árbevételt ért el a 2007. január 31-én zárt 4 pénzügyi negyedévben.

www.hp.com/go/midsized_partners  

www.hp.com/go/AiOStorage 

www.hp.com/go/storageworks 
http://h41131.www4.hp.com/hu/hu/pr/HUhu19042007140819.html
www.flickr.com/photos/noguchi/sets/72157600093560981/
www.noguchi.hu/media/hp/sebessegvaltas.pdf

http://www.hp.com/

http://www.hp.hu/

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.