Carrier-Grade Blade SystemCarrier-Grade Blade System

Az új HP BladeSystem platform gazdaságos és rugalmas alapokat kínál a vezetékes és a vezeték nélküli infrastruktúra kialakításához, és maradéktalanul biztosítja a távközlési ágazatban elvárt magas szintű megbízhatóságot és teljesítményt.

 Carrier-Grade Blade SystemCarrier-Grade Blade System

Az új HP BladeSystem platform gazdaságos és rugalmas alapokat kínál a vezetékes és a vezeték nélküli infrastruktúra kialakításához, és maradéktalanul biztosítja a távközlési ágazatban elvárt magas szintű megbízhatóságot és teljesítményt.

Az IDC adatai alapján a HP pengeszerverei állnak az első helyen a piacon – 42,1 százalékos árbevétel szerinti részesedéssel. A HP 2007 harmadik negyedévében 79,6 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolított pengeszerverekből, mint egy évvel korábban.

A távközlési szolgáltatók felhasználhatják a carrier-grade BladeSystem platformot következő generációs IP-alapú hálózataik építéséhez. Az új platform jól használható például intelligens hálózati (IN) elemként, internetes multimédia-alrendszerként, szolgáltatási platformként, biztonsági rendszerek részeként, médiaszerverként és digitális televíziós vagy üzenetátviteli (SMS) célokra.

Ezen túlmenően a nagyvállalati szintű megoldás az informatikai adatközpontba, valamint az operatív és az üzleti működést támogató (OSS és BSS) rendszerekbe is tökéletesen beilleszthető: támogathatja például a hálózat üzemeltetését és a szolgáltatásbiztosítást, a számlázást, a bevételkezelést, az ügyfélszolgálati tevékenységet, az üzleti intelligenciát és a visszaélések elleni védekezést.

A HP BladeSystem carrier-grade platform várhatóan 2008. januárban kerül piacra, az általános üzleti felhasználásra szánt HP BladeSystem rekeszekkel és pengékkel megegyező áron.

A HP távközlési felhasználásra szánt BladeSystem platformja az általános üzleti változat valamennyi főbb előnyével rendelkezik:

A költségek és az integrációs idő csökkentése érdekében a HP BladeSystem c7000-cg rekesz közös házba foglalja a távközlési és nagyvállalati infrastruktúrát: a kábeleket, a tápegységeket, a ventilátorokat, a hálózati elemeket és a redundáns komponenseket is beleértve. A rekesz összesen 16 szerverpengét támogat, és hasznos jellemzőkkel mérsékli a karbantartási időt és az energiaköltséget. A rekesz tartalma minimális kockázattal, egyszerűen változtatható.

A HP BladeSystem BL460c-cg szerverpenge nagy teljesítménnyel, gazdaságosan működik. A kétprocesszoros rendszer kétmagos Intel® Xeon® processzorokkal, nagyobb kapacitású memóriával és üzem közben cserélhető SAS meghajtókkal rendelkezik, párhuzamosan több I/O-kártyát is támogat, és emelt szintű távfelügyelettel működik.

A HP Virtual Connect architektúra egyszerűsíti a csatlakozást a LAN- és SAN?hálózathoz. Lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy az első üzembe állítást követően működés közben cserélje, bővítse illetve állítsa helyre a szervererőforrásokat. A hálózati kábelek mennyiségét akár 94 százalékkal is csökkentheti, így nagy mértékben hozzájárul az infrastruktúra egyszerűsítéséhez. A Virtual Connect architektúra Ethernet és Fibre Channel változatban is kapható.

A HP BladeSystem carrier-grade platform kimondottan a távközlési környezetek speciális igényeire készült:

NEBS Level 3 rack-tanúsítás – a távközlési szektor szabványa gondoskodik róla, hogy a hardverplatform minden körülmények között megbízhatóan működjön (vizsgált környezeti paraméterek: hőmérséklet, páratartalom, tűzállóság, földrengéstűrés – szeizmikus rack, kezelés, légszennyeződés, akusztika)

NEBS-konform tápegység – 36-72 voltos egyenáram a központi irodai alkalmazáshoz;

Termékéletciklus – kibővített, három éves időtartam – az általános üzleti célokra szánt szerverek életciklusa 18 hónap.

A szabványok követése fontos minden olyan távközlési szolgáltatónak, amely moduláris, skálázható és rugalmas működésre törekszik távközlési és informatikai hálózatai fejlesztése során. A HP a Carrier Grade Linux Fórum aktív tagja. Új  carrier-grade platformja támogatja a RedHat RHEL 5.x és a Debian GNU/Linux with HP Telco Extensions disztribúciókat. Ez utóbbi, hivatalosan távközlési célokra optimalizált Linux-változathoz a HP kiterjedt szolgáltatásokat és széles körű támogatást kínál.

A HP eseti alapon más Linux disztribúciókat is támogat.A HP az OpenSAF (Service Availability Forum) Alapítvány alapító tagja és aktív résztvevője. A cég támogatja az OpenSAF specifikációt és a beágyazott OpenHPI (hardware platform interface) technológiát. Ezzel összehangban a HP külön Open HPI bővítőmodult (plug-in) vezet be a HP BladeSystem carrier-grade szerverekhez.

www.hp.com/go/bladesystem/carriergrade

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük