2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HP: vezetõi bemutatkozó

3 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><a href="/node/2770"><img class="image thumbnail" src="/files/images/gabor_hegedus.thumbnail.jpg" border="0" alt="Hegedûs Gábor HP" title="Hegedûs Gábor HP" width="75" height="100" /></a></span>A HP Magyarország vezérigazgatója, <em>Hegedûs Gábor</em> bemutatkozó beszélgetésen találkozott a szakújságírókkal 2007. június 19-én Budapesten.  Az új vezetõ hat hete vette át a posztot.</p><p>

 hegedûs gábor hpA HP Magyarország vezérigazgatója, Hegedûs Gábor bemutatkozó beszélgetésen találkozott a szakújságírókkal 2007. június 19-én Budapesten.  Az új vezetõ hat hete vette át a posztot.

 hegedûs gábor hpA HP Magyarország vezérigazgatója, Hegedûs Gábor bemutatkozó beszélgetésen találkozott a szakújságírókkal 2007. június 19-én Budapesten.  Az új vezetõ hat hete vette át a posztot.

Elöljáróban Hegedûs Gábor a globális cég vonatkozásában csúcs-eredményrõl számolt be, a HP az elmúlt üzleti negyedévben 25,5 milliárd dollár árbevételt ért el,  az egész üzleti évre várható teljes összeg pedig várhatóan 100,9 milliárd dollár lehet!  IT cég részérõl egyedülálló eredmény, mondta a vezérigazgató.

A mérleg:

-Sikeres szegmens:  notebook,  középkategóriás tárolók,  szoftverek.

Globálisan a szoftver üzletág stratégiai tevékenységnek számít továbbra is, az éves árbevétel ebbõl 2 milliárd dollár.

Magyarországon is  hasonló szegmensekben hasonlóan jó eredmények születtek a negyedévben,  13%-os árbevétel-növekedéssel.

A HP jövõjében nagy szerepet kap a SW tervezés és a Unix világ erõsítése,  a Unixos rendszereknél 32-33%-os piaci részesedésre számítanak a cégnél.  Az Alfák gyártásával leállnak, a továbbiakban csak alkatrészek készülnek ezekhez a gépekhez, ily módon részarányuk csökkenni fog.

A nagy projektek, államigazgatási megbízások terén a szakma EU pénzekre vár… Ennek fényében, még inkább értékelhetõ, hogy a jó eredményeket a közepes és kisvállalkozásokkal sikerült elérni.

A legnagyobb hangsúlyt a szoftver tenderekre helyezik a HP-nél, ezt szolgálják a felvásárlások (pl. Mercury), és az itil alapú szolgáltatások, stb.

A cégnél a világtendenciának megfelelõen, az eddigieknél is nagyobb súlyt helyeznek a környezettudatos megközelítésnek;  ez nyilvánul meg a faültetési-, a kazetta-csere akciókban. 30-40%-os energia-megtakarítást sikerült elérni a HP berendezéseknél, ezt még tovább kívánják erõsíteni, néhány éves kifutással.  Ezt a felfogást az ügyfelekénél is tudatosítani kívánják  a CO2 kibocsátás, az áramfelvétel csökkentése és a hûtésigény csökkentése tekintetében.

A közelmúltban zajlott szoftver-konferencia során a vendégül látott IT vezetõk számára tudatosítani kívánták, hogyan lehet sikeres vezetõvé válni, szerepet váltani.  A lényeg;  ?proaktívan az üzlet elé kell menni", pl. szolgáltatásokhoz olyan környezetet kell teremteni, hogy az igényekre gyorsan lehessen reagálni.

Szeptemberben a Dell gyártósorai beindulnak Európában, várhatóan Lengyelországban, alig 200 km-re innen, akár hazánkba is szállíthatnak, akár kooperáció is várható.  A HP megelõzte a Dell-t szerverek terén…

Euroastrá-s kérdések nyomán a vezérigazgató a hazai szerviz-helyzet felülvizsgálatát is megígérte.  Erõsítés szükséges a Linuxos rendszerek kiszolgálása terén is, ez azonban nem lokális döntés kérdése, mondta. 

Printer vonatkozásban;  már nem a nyomtatók eladása a legfontosabb, hanem a trendnek megfelelõen, a komplett nyomtatási szolgáltatás, ami 10 ezres lapszám esetén 20-30% megtakarítást eredményezhet az ügyfélnél.

A KKV számára 6 hónapon belül olyan tevékenységeket és szolgáltatásokat honosít meg a HP Magyarországon, amelyek jelenleg még nincsenek jelen. 

A multifunkciós gépek aránya tovább fog növekedni, áruk csökkenése mellett.

http://www.hp.hu/

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.