2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hujber játssza Hujbert. Hujber negyvenen van

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/98237"><img class="image image-preview" src="/files/images/hujber.preview.jpg" border="0" width="478" height="286" /></a></span>Január 22-én a Millenárison láthatjuk ismét a Broadway színpadain már jól ismert műfaj, a one-man-show első hazai darabját, a Negyvenen vagyok című előadást. A színházi és filmes elemeket ötvöző színpadi mű főszereplője Hujber Ferenc. <p> 

Január 22-én a Millenárison láthatjuk ismét a Broadway színpadain már jól ismert műfaj, a one-man-show első hazai darabját, a Negyvenen vagyok című előadást. A színházi és filmes elemeket ötvöző színpadi mű főszereplője Hujber Ferenc.

 

Január 22-én a Millenárison láthatjuk ismét a Broadway színpadain már jól ismert műfaj, a one-man-show első hazai darabját, a Negyvenen vagyok című előadást. A színházi és filmes elemeket ötvöző színpadi mű főszereplője Hujber Ferenc.

 

Hatalmas közönségsiker övezte tavaly év végén az első hazai one-man-show, a Negyvenen vagyok című előadás bemutatóját. A darabban Hujber Ferenc egy nagyon nehéz feladatra vállalkozott, egyedül játszotta el élete történetében önmagát, és a legfontosabb szereplőket. Megható, olykor szívszorító, máskor megbotránkoztató és sokszor nevettető történetek egységbe rendezett füzére a darab, minimális színpadi kellékekkel, viszont egy hatalmas kivetítőn folyamatosan megjelenő, mozgó és álló képekkel segítve gördülni az esemény folyamát. Hujber másfél órán keresztüli folyamatos jelenléte a fizikai kihívás mellett egy hatalmas mesterségbeli bravúr, ahol saját színészi kelléktárát segítségül hívva, jelmezek nélkül formál meg egymástól eltérő karaktereket, akár egy gyors párbeszéden keresztül is: a színész elhitette a nézőkkel, hogy egy teljes társulatot látunk a színpadon.

 

"Születésről, gyerekkorról, főiskolai évekről, karrierről, a londoni kalandról, bulvár szereplésekről, megcsúszásokról, alkohol problémákról, családi zűrzavarokról, hazugságokról, sikerekről, összeomlásról, majd az újrakezdésről" – mondja a főhős, aki nem csupán önmagát, de az eddigi életének sorfordító karaktereit is egymaga, saját színészi kelléktárára hagyatkozva alakítja.

 

Hujber kiterítette a nézők elé az életét, egy élvezhető, izgalmas színházi produkcióvá változtatva azt.  Ehhez persze társa volt a szövegkönyv írója, Banner Szűcs Loránd, és a rendező, Erdélyi Dániel, s külön érdemes kiemelni a háttérvetítéseket, amik rendkívül hatásosan kísérik a történetet. Videók, családi fotók, a múlt képregény alakjai teljes jogú dramaturgiai elemként vannak jelen. A darab tele van gyönyörű fényváltásokkal, nagyszerű zenékkel.

 

A darab egy mérföldkő a hazai színháztörténelemben, hisz' nem fordult még elő, hogy egy színész saját életét alakítsa a színpadon, kendőzetlen őszinteséggel. "A Broadway deszkáin teltházakkal működő műfaj, a One-Man-Show tulajdonképpen egy kíméletlenül őszinte, életmozaikokból kirajzolódó életrajzi szatíra, egy valódi nagyszínpadi produkció, nagyon intenzív színpadi jelenléttel. Egy színész számára hatalmas kihívás, magányos, kapaszkodók nélküli kötéltánc" – meséli a darab írója, Banner Szűcs Loránd, a színházi-filmes szakemberekből álló és egyedi előadásokat létrehozó Banner Comedy egyik alapítója. Hatalmas szellemi és fizikai feladat a színésznek, hisz' szünet nélkül, másfél órán keresztül játssza váltakozva önmagát, s az életében felbukkanó karaktereket.

„Egy nagyszabású, látványos, előadásra, ha úgy tetszik, egy show-ra készülünk, melynek nemzetközi színpadokon már komoly hagyománya van, itthon azonban a Negyvenen vagyok című produkció során találkozhat ilyennel először a hazai közönség" – teszi hozzá Banner.

 

A Negyvenen vagyok előadást a legendás "Simó-osztály"-ban végzett és filmjeivel számos fesztivált megjárt Erdélyi Dániel rendezi, aki a népszerű, szituációs játékon alapuló színházi-televíziós műsor, a Beugró rendezője is.

 

Nagyon látványos, filmszerű előadást láthatunk, melyben Hujber teljesítménye vitathatatlan, s az elmúlt évek bulvár Ferijéből most újra Hujber Ferenc lett, a Színész.

 

2016. január 22. 19:00

Negyvenen vagyok

Hujber Ferenc One-Man-Show

Millenáris Teátrum

 

http://www.millenaris.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.