2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hungexpo: megállapodás az olasz kamarával

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/6074"><img class="image thumbnail" src="/files/images/1.thumbnail_13.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>  <p>A Hungexpo Zrt. és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK)  2007.október 10-én megállapodást írt alá a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésről. </p><p> 

1.thumbnail 13 

A Hungexpo Zrt. és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK)  2007.október 10-én megállapodást írt alá a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésről.

 

1.thumbnail 13 

A Hungexpo Zrt. és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK)  2007.október 10-én megállapodást írt alá a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésről.

 

Eszerint;  a MOKK támogatja a Hungexpo rendezvények promócióját saját kiadványaiban, (Newsletter, La Circolare, Il Ponte), megszervezi a Magyarországra utazó olasz delegációk látogatását a Hungexpo aktuális kiállításaira, üzleti találkozókat szervez a kiállítások idején. 

A MOKK tagjai olaszországi utazásaikon népszerűsítik a Hungexpo kiállításait.

2.thumbnail 8A Hungexpo ingyenes belépőjegyeket biztosít a kamarának, ezen kívül a MOKK tagvállalatainak és a Kamarán keresztül regisztrált kiállítóknak 5%-os kedvezményes áron (%) biztosít kiállítói területet.

A megállapodást György Miklós, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója és Stricca Alessandro, a MOKK elnöke írta alá, jelen volt  Strozzi Sergio, az Olasz Nagykövetség Gazdasági és Kereskedelmi tanácsosa,  dr. Ponz De Leon Pisani Alessio, az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE)  budapesti irodájának igazgatója,  dr.Farkas Filippo, a MOKK Vásárközpont felelőse, az igazgatótanács tagja és Szabóné Molnár Márta, a GKM szakmai főtanácsadója. 

A felek fontos előrelépésként értékelték az egyedülálló szerződést a kétoldalú promotálás megvalósításában.

3.thumbnail 6György Miklós hangsúlyozta, a kiállításoknak a nemzetközi kereskedelmi életben továbbra is fontos szerepük van, megbízható partnerek találnak így egymásra a határokon is túl. A most aláírt egyezmény előkészítése időigényes volt, de megérte a fáradtságot.  Az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok szorosak, de szinten tartásukon a jövőben is munkálkodni kell.

A szerződés alapján promotálják  pl. 2008-ban a BootShow-t, ahol Olaszország erősen érdekelt.  Az egyezmény érvényessége egy évre szól, de megújítható. 

A hazai KKV-k profitálhatnak a megállapodásból, ők igénylik a kamarán keresztül érvényesülő biztonságot, ha távolabbi vidékre kalandoznak, a most aláírt szerződés ezt biztosítja;  elősegíti a mozgást, az ipari tevékenységet mindkét országban.

4.thumbnail 2A GKM képviselője hangsúlyozta, Olaszországban a kisvállalatok kezelése igen magas szinten áll, mindenképpen profitálhatunk a megállapodásból, ha az olasz kamara megoldásait, eszközrendszerét ide tudja hozni.

A megállapodás mindkét fél részéről nóvumnak számít.  A Hungexpo vezetője az Euroastra kérdésére elmondta, ezt a fajta kapcsolat-építést folytatni kívánják, s a jövőben vélhetően spanyol féllel sikerül hasonló eredményre jutni.

http://www.hungexpo.hu/

http://www.cciu.com/

www.italtrade.com/countries/europe/ungheria/index.htm 

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.