2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Húsvéti üzenet

2 perc olvasás
<strong><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/79471"><img class="image image-preview" src="/files/images/k_husveti_uzenet_2013.jpg" border="0" width="200" height="150" /></a></span>A Magyar Katolikus Egyház és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös üzenetet tesz közzé húsvét alkalmával.

k husveti uzenet 2013A Magyar Katolikus Egyház és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös üzenetet tesz közzé húsvét alkalmával.

k husveti uzenet 2013A Magyar Katolikus Egyház és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös üzenetet tesz közzé húsvét alkalmával.

Öröm és remény töltötte el a tanítványokat húsvét napján. Szinte maguk is nehezen fogták fel, hogy a szeretett Mester, aki kínhalált szenvedett a kereszten, tényleg feltámadt. Nehezen emelték fel tekintetüket a nyomasztó események után, de aztán beragyogta őket Krisztus feltámadásának öröme, melynek fénye máig is megvilágítja utunkat.

Nem a csüggedés, nem az értelmetlen sodródás, hanem a bizalom, a derűs világszemlélet, a mindenki felé megnyíló isteni szeretet az az erő, amely átsegít minden nehézségen, még a halálon is.

A teremetett világ úgy jelenik meg ebben a fényben, mint Isten ajándéka, amelyet gondosan és felelősséggel kell kezelnünk. Személyes adottságaink, életünk, egészségünk, a családok, a közösségek, a népek, a nyelvek, a kultúrák, a történelmi tapasztalatok mind a Teremtő ajándékai. Értékesek és boldogságunkra szolgálnak. A legszebb ajándék pedig maga a világra születő emberi élet, melyet örömmel kell fogadnunk, és felelős szeretettel kell gondoznunk, mert minden ember örök boldogságra hivatott. Ebben a ragyogásban látjuk minden ember méltóságát. Ezzel a bizalommal imádkozunk mindannyiunkért, és építjük a testvéri közösséget minden emberrel.

Feltámadt Krisztus! Valóban feltámadt! 

2014. Húsvét 

Erdő Péter bíboros, Magyar Katolikus Egyház 

Steinbach József elnök, Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Dr. Fischl Vilmos főtitkár
Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Tagegyházai:
 
Dr. Bölcskei Gusztáv református püspök, a zsinat lelkészi elnöke, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök, Papp János baptista egyházelnök, Pataky Albert pünkösdi egyházelnök, Csernák István metodista szuperintendens, Dr. Frank Hegedűs anglikán kanonok,  Arszeniosz Kardamákisz metropolita, Magyarországi Orthodox Exarchátus, Mark Golovkov érsek, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje, Siluan Manuila püspök, Magyarországi Román Ortodox Egyház, Pantelic Lukijan püspök, Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Kirkov Vladimir elnök, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház

 

(MKPK titkárság)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.