Közel félezer hímes tojás érkezik a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ugyanis a húsvétváró programok részeként nyílik meg a Látogatóközpontban a Tojásdíszítők Országos Kiállítása március 29-én. Március 28-án rendezik meg a Zsolnay Kulturális Negyedben a Tojásfestők Országos Konferenciáját. A zártkörű szakmai rendezvény résztvevőinek alkotásai kerülnek kiállításra másnap.

 

Közel félezer hímes tojás érkezik a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ugyanis a húsvétváró programok részeként nyílik meg a Látogatóközpontban a Tojásdíszítők Országos Kiállítása március 29-én. Március 28-án rendezik meg a Zsolnay Kulturális Negyedben a Tojásfestők Országos Konferenciáját. A zártkörű szakmai rendezvény résztvevőinek alkotásai kerülnek kiállításra másnap.

 

Az április 10-ig ingyenesen megtekinthető kiállításon a Tojásdíszítők Egyesületének 450 darabból álló, különböző technikákkal díszített tojásait tekinthetik meg a látogatók. A rendezvény a Zsolnay Kulturális Negyed húsvétváró programsorozatának része. Ennek keretében a tojásírók kézműves foglalkozásán március 28-án 15 órától Tojásíró foglalkozás várja a felnőtteket, ahol kipróbálhatják a nagyobb precizitást igénylő technikákat, 16 órától pedig a Húsvéti műhelyen a gyerekek tanulhatják meg a hagyományos tojásfestési eljárásokat. A Zsolnay Kulturális Negyedben március 28. és április 10. között közel húszféle tematikus húsvéti programmal várják a családokat, melyek közül egy kivételével mindegyik ingyenes.

 

Húsvétváró a Zsolnay Kulturális Negyedben.

 

március 28. 15.00 – Tojásírás felnőtteknek

Tojásíró bemutató és műhelyfoglalkozás felnőttek részére, amelyen nagy precizitást igénylő díszítőtechnikákkal ismerkedhetnek az érdeklődők.

 

március 28. 16.00 – Húsvéti műhely

A Tojásdíszítők Országos Egyesülete a hagyományos tojásfestési eljárásokat tanítja, amellyel saját húsvéti tojást díszíthet mindenki.

 

március 28. 14.00-18.00Húsvétváró a Kerámia Festödével

Szurdi Éva keramikus műhelyfoglalkozása, amelyen a látogató saját maga készíthet ajándéktárgyakat, festhet kerámiatojásokat.

 

március 29. – április 10. – Tojásdíszítők országos kiállítása

A Tojásdíszítők Egyesületének 450 darabból álló, különböző technikákkal díszített tojáskiállítása.

 

április 4. 10.00-11.00Zenevarázs

Pollák Judit zenés, hangszeres, interaktív játékokkal és mondókákkal színesített foglalkozása 2-5 éves gyerekeknek.

 

április 4. 10.30-12.00Kispék Műhely húsvéti különkiadás

A Briós Tejivó & Pékműhely háziasszonya, Baka Sára szeretettel vár minden 7-11 év közötti gyermeket, akik belekóstolnának a pékek életébe. Ismerkedjünk a húsvét kulináris szokásaival, és fonjunk húsvéti kalácsot!

 

április 4. 15.00-17.00Ema Nyomda Műhely

A kis nyomdai munkásokat Csiki Emese többféle kihívás elé állítja: húsvéti pecsét készíthető dekorgumiból, linóleumból, de akár radírból is. Találd ki, és valósítsd meg saját jeledet!

 

április 4. 15.00-17.00Húsvéti díszek gyára

Léderer Kinga és Szeglety Orsolya kreatív műhelye, amelyben egyszerű technikával készítenek húsvéti dekorációt a háztartásokban is fellelhető alapanyagokból.

 

április 4. 10.00-17.00 – Húsvéti kézműves vásár

Az ünnepkörhöz kapcsolódó egyedi termékek vására a régió kézműveseinek kínálatából.

 

április 5. 10.00-12.00, 14.00-18.00 – Tojásíró, hímző és karcoló bemutatók és foglakozás

A régió neves tojásdíszítői mutatják be a különböző technikákat, melyeket ki is lehet próbálni.

 

április 5. 14.00-18.00 – Kisállat- és nyuszisimogató a Misina Természet és Állatvédő Egyesülettel

 

április 5. 14.00-18.00 – Kisinasok Kézműves Tanodája   

Húsvéti kézműves foglalkozás a Kaptár Egyesület kézműveseivel.

 

április 5. 15.00-17.00 – Csiri-biri játszókert

Ügyességi játékok, tojáskeresés, tojáshordás, tojásverés, tojásdobás és táncos játszótér a zengő vidék hagyományőrzőivel.

 

április 5. 16.00 – Majoros Ági Bábszínháza – Százszorszép Bóbiska

Egyszemélyes bábjáték négyéves kortól.

 

április 6. 10.00-12.00 – ReArt – Húsvéti Recycling

Kreatív újrahasznosítással, a húsvéthoz kapcsolódó hulladékokból különféle játékokat készíthetnek a foglalkozáson résztvevők.

 

április 6. 15.00-17.00 – Laboda Műhely

A speciális kézműves foglalkozás célkitűzése a gyerekek kreativitásának, fantáziavilágának fejlesztése. Húsvét hétfő alkalmának megfelelő témákkal készülnek a foglalkozásvezetők; lehet faragni, festeni…

 

április 6. 16.00 – Zakatoló Zenemozi

Egyedülálló mesekoncert, ahol a jól ismert rajzfilmek és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon.

 

április 10. 17.00 – Mesebolt Bábszínház: Dobronka Cirkusz Világszám

Ó, micsoda napok voltak, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett! Az álmos utcák egyszerre csak élettel és izgalommal teltek meg: a levegőben narancsvirág, sült gesztenye illata és trombita hangja kavargott, a kisasszonyok szeme szikrázott, a férfinépnek szép kitekerős bajsza nőtt, és az egész világ (mint egy égi körhinta) három napig az éjbe világító sátor körül forgott.

Jegyárak: 500 Ft

 

A programok az NKA támogatásával valósulnak meg.

 

http://zskn.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük