Stohl András, Vuity Tvrtko és Dj Dominique egy színpadon. A legnagyobb sztárok készülnek a Down Alapítvány szülinapjára. Húsz éves idén a Down Alapítvány, amit október 4-én, a Körcsarnokban egy egész napos programmal ünnepelnek. A szülinap alkalmából a legnevesebb előadók állnak össze egy megismételhetetlen produkció erejéig, de nem csak így köszöntik a Down-szindrómásokat.

 

Stohl András, Vuity Tvrtko és Dj Dominique egy színpadon. A legnagyobb sztárok készülnek a Down Alapítvány szülinapjára. Húsz éves idén a Down Alapítvány, amit október 4-én, a Körcsarnokban egy egész napos programmal ünnepelnek. A szülinap alkalmából a legnevesebb előadók állnak össze egy megismételhetetlen produkció erejéig, de nem csak így köszöntik a Down-szindrómásokat.

 

Az egész ország megmozdult Dj Dominique, vagyis Várkonyi Attila felhívására, aki nemrég a világon egyedülálló módon azt találta ki, hogy eladja mind az 520 lépését, amivel az olimpiai lángot vitte közelebb Londonhoz, a befolyt összegből pedig emlékezetes szülinapot szervez. A nemes cél megmozgatta a sztárvilágot is. 

 

Nagy Feró, Geszti Péter, Gálvölgyi János, Rúzsa Magdi, Stohl András, a Rippel testvérek, Vuity Tvrtko, és még sokan mások – felsorolni is nehéz volna azokat a sztárokat, akik gondolkodás nélkül álltak a jó ügy mellé, és többségük nem csak egy lépés megvásárolásával, hanem jelenlétével is támogatja a Down Alapítvány húszadik születésnapi rendezvényét. Dj Dominique szinte a kezdetektől segíti az alapítvány munkáját, így számára természetes volt, hogy egy különleges ajándékkal készül.

 

„Olyat akartam adni, ami még nem volt, és éppen ezért a barátaimhoz fordultam, akik gondolkodás nélkül, azonnal igent mondtak. A Baltazár Színház, a Parafónia zenekar és a Nemadomfel együttes fellépése után színészek, zenészek, olimpikonok veszik át a színpadot. Ott lesz Nagy Feró, Geszti Péter, Zoltán Erika, Nagy Adri, Martinek János és még sokan mások, akikkel a Down-szindrómásokkal együtt éneklünk majd, de hogy mit, az egyelőre legyen még meglepetés.

 

Gruiz Katalin, az alapítvány elnöke meghatódott a példaértékű összefogáson. Neki különösen fontos ez a rendezvény, hiszen húsz éve pont azért dolgozik, hogy közelítse egymáshoz az ép és a Down-szindrómás embereket. A zene és a művészet pedig ennek a törekvésnek a legjobb nyelve.

 

„A Körcsarnokban egész napos családi programok várják az érdeklődőket. Ezeket úgy szerveztük, hogy a Down-szindrómával élők és az épek számára is izgalmasak legyenek. Kézműves foglalkozások, sportprogramok, játékok követik majd egymást, ezekkel egy időben pedig egy különleges fotókiállítást nézhetnek meg a vendégeink. Közben pedig a háttérben zajlik majd egy szakmai konferencia, amiben a húsz év tapasztalatait osztjuk meg a szakemberekkel."  

 

A sztárok közös fellépése után a különleges fény és hangtechnikával felszerelt afterpartyn egy látványos emulátor pult mögött Dj Dominique zenél, akihez egy-egy dal erejéig meglepetésvendégek is csatlakoznak.

 

https://www.facebook.com/djdominiqueesbaratai

 

„A Down Alapítvány céljai:

A Down Alapítvány középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását tűzte ki céljául, annak érdekében, hogy lehetőleg minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához.

Ennek érdekében egy komplex szolgáltatás-rendszert tart fenn, mely magába foglalja a családok korai segítését (Dada-szolgálat, tanácsadás, szülőtréningek), a sérült gyermek

komplex korai ellátását (Down Ambulancia, Korai Fejlesztő), a családok folyamatos támogatását (Közös Ellátó Csoport, Átmeneti Otthon), a fiatal sérültek önálló életre és munkára előkészítését (komplex felmérés és fejlesztés), később pedig az önálló élet feltételeinek biztosítását (munkahelyek, lakóotthonok, napközi otthonok). Szolgáltatásaink megtervezésekor egyénre szabott megoldásokat keresünk, és a holisztikus szemlélet gyakorlati megvalósítását tartjuk szem előtt. Alapelveink a normalizáció és az integráció, hogy a sérült emberek és családjuk velünk és köztünk élhessenek, mint bárki más."

 

http://www.downalapitvany.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük